Share

ERVAAR HET ECUADORAANSE BUITENLEVEN

Een overnachting in een hotel of villa? Dat kan. Maar de historie en sfeer van Ecuador ervaart u pas echt in een haciënda. Elke haciënda is uniek en heeft zijn eigen geschiedenis. Velen ervan deden vroeger dienst als boerderij en buitenverblijf. Tegenwoordig zijn ze omgebouwd tot sfeervolle accommodaties, waar u het Ecuadoraanse buitenleven ervaart. Haciënda Zuleta vinden wij de mooiste van Ecuador. We vertellen u graag waarom.

WARMTE EN PERSOONLIJKE AANDACHT

De Haciënda Zuleta is veel meer dan een overnachtingsplek. U bent te gast bij de familie Gallo en dineert met ze in hun sfeervolle eetkamer. Een groot deel van de lokale bevolking werkt in en rond de haciënda. Bijvoorbeeld in de keuken, de tuin of de kaasmakerij. Bij het haardvuur vertelt de familie u graag over de rijke historie van de familie en de haciënda.

Andescondor in Haciënda Zuleta Ecuador

HART VOOR DE ANDESCONDORS

De familie Gallo hecht aan het behoud van cultuur en natuur. Daarom zet ze zich in voor de bedreigde Andescondors. Ze verzorgt deze imposante vogels en zet ze daarna opnieuw uit in de Andes. Het opvangcentrum is vanuit de haciënda gemakkelijk per fiets of te paard te bereiken. De moeite waard om een bezoek aan te brengen!

paardrijden in ecuador

ALSOF U THUIS BENT

De omgeving van Zuleta nodigt uit om te wandelen, fietsen of paardrijden. Geniet van weidse uitzichten over valleien en het Andesgebergte. En laat de gemeenschap van Zuleta u meer vertellen over het dagelijks leven op en om de haciënda. Ze ontvangt u hartelijk en open en vertelt u over het werk op het land en in de kaasmakerij. Doet u het liever even rustig aan? Kies een boek uit de bibliotheek en laat de middag aan u voorbij trekken op een van de patio’s.

familie voor hun hacienda in ecuador

CULTUREEL ERFGOED

De geschiedenis van Zuleta gaat ruim vier eeuwen terug. De oorspronkelijke bewoners van de regio waren de vredelievende Caranquis. Op het landgoed van Haciënda Zuleta zijn 130 Caranquiterpen te bewonderen uit 1200 voor Christus. De Caranquis maakten plaats voor de Inca’s en later de Spanjaarden. Al deze periodes maken onderdeel uit van het culturele erfgoed van deze bijzondere plek.  

Cultureel erfgoed Hacienda ZUleta van familie Gallo in Ecuador

FAMILIE GALLO

In de achttiende eeuw kwam de Haciënda Zuleta in handen van de Spaanse familie Gallo. Na een jarenlange strijd tussen lokale bevolkingsgroepen wilde zij de haciënda haar grandeur teruggeven. Dit lukte pas aan het begin van de twintigste eeuw, onder leiding van twee Gallovoorvaders die president waren van Ecuador. Zij zorgden voor restauraties en een modernere aanpak van de landbouw. Hierdoor floreerde Zuleta weer als vanouds. U leest er alles over in de uitgebreide bibliotheek van het landgoed.

Wat wilt u beleven? We luisteren graag naar uw wensen

Neem contact met ons op

Onze expert maakt graag een reisvoorstel op maat voor u.
Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur.

Wij bellen u terug

Vul uw voorkeur in en wij bellen u op de gewenste dag en tijdstip terug.
[contact-form-7 404 "Niet gevonden"]

Neem contact met ons op

Onze expert maakt graag een reisvoorstel op maat voor u.
Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur.

Wij bellen u terug

Vul uw voorkeur in en wij bellen u op de gewenste dag en tijdstip terug.
[contact-form-7 404 "Niet gevonden"]

Hoe wilt u Ecuador en de Galápagos ontdekken?