Share

BELEEF HET ANDERS MET THIKA

Machu Picchu is hét symbool van Peru. Wat de Eiffeltoren is voor Parijs is Machu Picchu voor Peru. De Incastad uit de vijftiende eeuw ligt midden in de Andes en is omgeven door nevelwouden, wegen waren er nooit. Zo is de stad tot het jaar 1911 verborgen gebleven. Tegenwoordig bereikt u Machu Picchu per trein of te voet, via één van de Inca Trails. De stad blijft adembenemend, net als de weg ernaar toe. Met de juiste gids beleeft u Machu Picchu zoals niemand anders dat doet al ontkomt u niet aan de enorme drukte die er dagelijks heerst. Verblijf in ieder geval een nacht bij de ruïnes zodat u niet alleen het Incabolwerk kunt bewonderen maar ook de omgeving. Of kiest u er voor om de drukte te mijden tijdens uw vakantie? Plan dan een bezoek aan de ruïnestad Kuelap (in het noorden van Peru) en geniet van pre-Inca iconen in dit nog rustige deel van Peru.

Peru Machu Picchu groene bergen terrassen

ARCHEOLOOG VOOR EEN DAG

Waarom is Machu Picchu op deze onmogelijke plek ontstaan? En vervolgens weer verlaten? Tot op de dag van vandaag is het een mysterie. Door het restaureren van de honderden trappen, terrassen en tempels kregen onderzoekers wel een goed beeld van de functie van deze Incastad. Een dag meelopen met een archeoloog of antropoloog biedt unieke inzichten. Wij koppelen u aan een gepassioneerde Inca-expert, die Machu Picchu voor u tot leven brengt.

Uitzicht op Machu Picchu

MOOISTE ZICHT OP PERU

Het mooiste zicht op de Incastad Machu Picchu heeft u vanaf de top van de Huayna Picchu. Om de top te bereiken, maakt u een twee uur durende trekking. Een mooie, uitdagende tocht: het laatste deel van de klim voert u vlak langs een ravijn. Uw gids is hierbij onmisbaar. Hij zorgt ervoor dat u deze veilig aflegt en leidt u naar een uitzicht waar u stil van wordt.

Kuelap ruïnes in Peru

PRE-INCA STAD KUELAP

Machu Picchu is natuurlijk dé trekpleister van Peru. Dagelijks komen er heel veel mensen de ruïnestad bewonderen. Als u liever weg blijft van de massa, dan raden we u een bezoek aan het ongerepte noorden van Peru aan. Thika verzorgt hier graag een rondreis voor u met een bijzondere gids/onderzoeker. Hij neemt u mee naar de pre-Inca stad Kuelap, die ook wel het Machu Picchu van het noorden wordt genoemd. Per dag komt hier slechts een handjevol toeristen…

Wat wilt u beleven? We luisteren graag naar uw wensen

Neem contact met ons op

Onze expert maakt graag een reisvoorstel op maat voor u.
Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur.

Wij bellen u terug

Vul uw voorkeur in en wij bellen u op de gewenste dag en tijdstip terug.
[contact-form-7 404 "Niet gevonden"]

Neem contact met ons op

Onze expert maakt graag een reisvoorstel op maat voor u.
Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur.

Wij bellen u terug

Vul uw voorkeur in en wij bellen u op de gewenste dag en tijdstip terug.
[contact-form-7 404 "Niet gevonden"]

Hoe reist u door Peru?