Share

FOTOGRAFEER DE CLOWNS VAN ANTARCTICA

Gekleed in hun zwart-witte winterjas en wiebelend op hun zwemvliezen zijn pinguïns een plezier om naar te kijken. Op het Antarctisch Schiereiland zult u drie soorten regelmatig zien: ezelspinguïns, kinbandpinguïns en adéliepinguïns. De adéliepinguïn is de enige echte Antarctische pinguïn van de drie. Zij komen tot in de Rosszee voor. Een andere pinguïnsoort die alleen op Antarctica voorkomt, wordt maar zelden waargenomen op het schiereiland; de sierlijke keizerspinguïn. Spot u er één? Dan wilt u hem ongetwijfeld vastleggen met uw camera. Aan boord leert u hoe!

Pinguins fotograferen op Antarctica

FOTOGRAFIEWORKSHOPS

Op veel expeditieschepen reist een professionele natuurfotograaf mee. Tijdens de dagen op zee kunt u workshops volgen. U krijgt fotografietips, die u daarna samen in de praktijk brengt. Alvast een tip: neem de tijd! Wacht rustig op een rotsblok. Als u een tijdje blijft zitten, komen de pinguïns vanzelf naar u toe. En krijgt u ze vlak voor uw lens.

Antarctica kinbandpinguin fotografie

KINBANDPINGUÏNS

De kinbandpinguïn, ook wel bekend als stormband- of keelbandpinguïn, herkent u aan de zwarte band die onder hun ogen doorloopt. Omdat ze langer en zwaarder zijn dan bijvoorbeeld adéliepinguïns, bewegen ze zich onhandig voort op het land. Ze worden daarom ook wel de clowns van Antarctica genoemd. Kinbandpinguïns kunt u fotograferen bij het Antarctisch Schiereiland, de South Shetland eilanden en South Georgia.

Pinguïns fotograferen in Antarctica

EZELSPINGUÏNS

Ezelspinguïns danken hun naam aan het balkende geluid dat zij maken. U herkent de ezelspinguïns aan hun oranje snavel. In het Antarctisch gebied ziet u ze van de Falklandeilanden tot op het Antarctisch Schiereiland. Zelfs in de sub-Antarctische regio bij Nieuw-Zeeland kunt u deze pinguïns fotograferen.

Adéliepinguïns in Antarctica

ADÉLIEPINGUÏNS

Adéliepinguïns onderscheidt u gemakkelijk van andere soorten door hun kleine snavel en witte oogring. Probeer ze vast te leggen terwijl ze op hun karakteristieke manier buikschuiven over het ijs. Met hun vleugels duwen ze zich voort. Dit trucje ontwikkelden ze omdat ze zich op hun voeten moeilijk konden voortbewegen op het gladde oppervlak. Op het eiland Ross in de Rosszee leven ruim twee miljoen adéliepinguïnparen. Prachtig fotomateriaal!

Wat wilt u beleven? We luisteren graag naar uw wensen

Neem contact met ons op

Onze expert maakt graag een reisvoorstel op maat voor u.
Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur.

Wij bellen u terug

Vul uw voorkeur in en wij bellen u op de gewenste dag en tijdstip terug.
[contact-form-7 404 "Niet gevonden"]

Neem contact met ons op

Onze expert maakt graag een reisvoorstel op maat voor u.
Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur.

Wij bellen u terug

Vul uw voorkeur in en wij bellen u op de gewenste dag en tijdstip terug.
[contact-form-7 404 "Niet gevonden"]