Habituatie in de Pantanal Share

In de Pantanal in Brazilië werkt Associaçao Onçafari aan het beschermen van de wildernisgebieden van jaguars zodat reizigers de kans krijgen een van de mooiste dieren ter wereld te bewonderen in zijn natuurlijke habitat. Door jaguars te voorzien van een halsband, kunnen ze gevolgd worden. Zo wordt in kaart gebracht waar eventueel conflicten ontstaan tussen mens en dier met als doel de conflictzones te beperken en de leefgebieden van jaguars te beschermen. Ditzelfde doet Onçafari ook in de Cerrado, ten noordoosten van Brasilia, voor de zeldzame manenwolf.

 

Habituatie

Het doel van Onçafari is om jaguars en manenwolven te laten wennen aan de aanwezigheid van voertuigen. Als de dieren merken dat bezoekers geen bedreiging vormen, zullen ze zich sneller laten zien. Tegelijkertijd zal de lokale bevolking inzien dat de aanwezigheid van deze dieren een inkomstenbron is en daarom beschermd moet worden. Habituatie betekent niet dat ze domesticeren. De jaguars en manenwolven leven volledig in het wild.

 

Herintroductie

Door de opgedane kennis van inmiddels vele jaren, is het Onçafari nu ook gelukt om jaguars te herintroduceren in de Pantanal. Een van de succesverhalen is die van twee jaguarzusjes die hun moeder verloren. Ze zijn door Onçafari opgevangen en met de hand grootgebracht. Met succes zijn ze opnieuw uitgezet in de Pantanal en zij overleven nu zonder enige steun en hebben inmiddels zelf ook jongen grootgebracht.

 

Travel with Purpose

Met uw reis kunt u een positieve bijdrage leveren aan de bescherming van de jaguar. In de Pantanal brengen wij u naar onze favoriete lodge waar uw verblijf automatisch bijdraagt aan de projecten van Onçafari. Wilt u zelf ervaren wat de onderzoekers doen? Ga dan een dag mee op pad met het habituatieteam. U leert hoe de onderzoekers te werk gaan en u helpt mee met het opsporen van de jaguars.

 

Extra Informatie

Voor $500 sponsort u al een cameratrap en voor $5.000 een jaguar halsband. Gaat u all the way, dan kunt u voor $10.000 per jaar een jaguar adopteren.

Een verblijf in de Pantanal en deelname aan dit project is perfect in te plannen in een rondreis door Brazilië. Wij stellen uw rondreis op maat op basis van uw specifieke wensen. De reissom wordt bepaald door de uiteindelijke inhoud van de reis.

 

Wilt u meer weten over jaguars en manenwolven in Latijns-Amerika? Lees dan deze blog van onze reisexpert Arjan Westhoff.

 

Wat wilt u beleven? We luisteren graag naar uw wensen

Neem contact met ons op

Onze expert maakt graag een reisvoorstel op maat voor u.
Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur.

Wij bellen u terug

Vul uw voorkeur in en wij bellen u op de gewenste dag en tijdstip terug.
[contact-form-7 404 "Not Found"]

Neem contact met ons op

Onze expert maakt graag een reisvoorstel op maat voor u.
Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur.

Wij bellen u terug

Vul uw voorkeur in en wij bellen u op de gewenste dag en tijdstip terug.
[contact-form-7 404 "Not Found"]