Share

ANTARCTICA ALS ONDERZOEKSVELD

Een reis naar het unieke Antarctica is ongetwijfeld een once in a lifetime ervaring die niet voor iedereen is weggelegd. Voor wetenschappers vormt het ook een fantastische regio om onderzoek te doen naar een scala van onderwerpen. Op verschillende expeditieschepen gaan daarom onderzoeksteams mee. Zij maken op hun beurt steeds meer gebruik van observaties en vastgelegde data van reizigers. Vooral op afgelegen en moeilijk bereikbare plekken, zoals Antarctica, is die reizigersdata van cruciaal belang: honderd passagiers zien meer dan twee onderzoekers.

Wetenschappers doen onderzoek bij Antarctica

TRAVEL WITH PURPOSE

Polar Latitudes brengt op hun expeditieschepen wetenschappers en reizigers samen. Passagiers krijgen inzage in onderzoeksgegevens over de delicate ecologie van het witte continent. U wordt uitgenodigd om deel te nemen aan praktische activiteiten die ondersteuning bieden aan onderzoeksprojecten in de disciplines oceanografie, glaciologie, ornithologie en mariene biologie. Uw beleving van de reis heeft op deze manier meer diepgang. Tegelijkertijd draagt u actief bij aan een beter begrip van onder andere klimaatverandering en aan een positieve invloed op het Antarctische Continent.

Flyer van Happy Whale Project

HAPPY WHALE

Een van de meest eenvoudige manieren om bij te dragen aan onderzoek is om foto’s die u tijdens uw expeditie maakt van walvissen te delen met de onderzoekers van het project Happy Whale. Zij identificeren uw walvissen en volgen ze wereldwijd. Zo worden leefgebieden en leefwijzen in kaart gebracht die helpen bij het beschermen van deze reuzen. Simpel maar doeltreffend en bovendien leuk om zelf te kunnen volgen waar uw walvis ook nog gezien wordt.

Mensen fotograferen pinguin op Antarctica

PINGUÏNS TELLEN

De aarde warmt op en de effecten zijn steeds meer zichtbaar, zo ook bij en op Antarctica. Pinguïns ondervinden al de gevolgen van de klimaatopwarming. Door pinguïns te tellen op de nestplaatsen en door de uitwerpselen van pinguïns te onderzoeken, wordt bekeken hoe ze zich aanpassen (ander voedsel, andere nestplaatsen) aan de veranderde omstandigheden zoals minder sneeuw. Hieruit kan belangrijke informatie naar voren komen, die in de toekomst voor andere diersoorten en voor onszelf ook van belang kan zijn.

Walvis bij Antarctica

EXTRA INFORMATIE

Er zijn diverse expeditiecruises naar Antarctica waar de staf u betrekt bij de wetenschap. Neem contact met onze experts op voor de reis die het beste bij uw wensen past.

Wat wilt u beleven? We luisteren graag naar uw wensen

Neem contact met ons op

Onze expert maakt graag een reisvoorstel op maat voor u.
Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur.

Wij bellen u terug

Vul uw voorkeur in en wij bellen u op de gewenste dag en tijdstip terug.
[contact-form-7 404 "Niet gevonden"]

Neem contact met ons op

Onze expert maakt graag een reisvoorstel op maat voor u.
Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur.

Wij bellen u terug

Vul uw voorkeur in en wij bellen u op de gewenste dag en tijdstip terug.
[contact-form-7 404 "Niet gevonden"]