Schoenbekooievaar Safari Share

Deze wel heel bijzonder uitziende vogel, door sommige natuurwetenschappers ook wel de laatste dinosauriër op aarde genoemd staat in de spotlights van deze ‘conservation’ reis naar Zambia. Met naar schatting nog maar zes tot achtduizend exemplaren in geheel Afrika kan deze vogelsoort wel wat aandacht gebruiken. U bezoekt naast South Luangwa National Park twee zeer ongerepte en nog relatief onbekende gebieden, namelijk Kasanka National Park en de Bangweulu moerassen.

 

Zambia Kasanka Antilope

African Parks

U ziet met eigen ogen de vooruitgang in natuurbehoud en community betrokkenheid dat tot stand is gekomen mede door de  hulp van African Parks. Deze non-profit natuurbehoudsorganisatie heeft  elf jaar geleden het parkmanagement overgenomen en sindsdien is er heel wat verbeterd in het gebied.

 

Bangweulu schoenbekooievaar

Bangweulu Wetlands

Dit uniek stuk natuur beslaat grofweg een gebied van 15.000 km2 en is daarmee een van de grootste wetlands op aarde. Het is veel minder bekend dan de beroemde Okavango Delta in Botswana, maar minstens zo interessant! Bangweulu is het leefgebied van 433 vogelsoorten waaronder de mysterieuze schoenbekooievaar.

 

Zambia Bangweulu Schoenbekooievaar

Schoenbekooievaar

Deze zeer bijzondere vogelsoort wordt met uitsterven bedreigd waardoor ook zij net als de vele neushoornpopulaties tegenwoordig 24/7 worden bewaakt door speciale Community Guards! Sinds 2017 worden er tien nesten op deze manier bewaakt en zijn er zes nieuwe kuikens ter wereld gekomen. Zonder dit Shoebillnest Protection plan zou dit nooit zijn gelukt!

 

Zambia

Travel with Purpose

De successen op gebied van conservation waren niet mogelijk geweest als African Parks de lokale bewoners van dit gebied hier niet bij betrokken zou hebben. De wetlands zijn inmiddels de grootste werkgever voor de lokale bevolking in dit gebied en op dit moment worden er zes dorpen van scholing voorzien! Uw bezoek aan dit gebied geeft daarmee direct een positieve impact op natuur en bevolking.

 

South Luangwa Leeuw

Complete Beleving

Tijdens deze prachtige achtdaagse safarireis bezoekt u naast het Bangweulu moeras ook Kasanka National park en het het zeer wildrijke ‘valley of the leopards’ beter bekend als South Luangwa National Park. Tijdens wandelsafari’s of gamedrives gaat u hier op zoek naar de grote katten, wilddogs en natuurlijk de vele olifanten. Geniet van de  bush-meals en sundowners. Het zal u aan niets ontbreken. De gin & tonics staan reeds op u te wachten.

 

Extra Informatie

Deze bijzondere Schoenbekooievaar Safari start op 12 juni 2020 en eindigt op 19 juni 2020. Dit is perfect in te plannen in een rondreis door Zambia. Wij stellen uw reis op maat op basis van uw specifieke wensen. De reissom wordt bepaald door de uiteindelijke inhoud van de reis.

 

Wat wilt u beleven? We luisteren graag naar uw wensen

Neem contact met ons op

Onze expert maakt graag een reisvoorstel op maat voor u.
Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur.

Wij bellen u terug

Vul uw voorkeur in en wij bellen u op de gewenste dag en tijdstip terug.
[contact-form-7 404 "Not Found"]

Neem contact met ons op

Onze expert maakt graag een reisvoorstel op maat voor u.
Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur.

Wij bellen u terug

Vul uw voorkeur in en wij bellen u op de gewenste dag en tijdstip terug.
[contact-form-7 404 "Not Found"]