Share

UNIEK DIERENRIJK IN HET REGENWOUD

De Amazone is niet alleen een prachtig gebied om te zoeken, maar het is ook een belangrijk ecosysteem voor een grote verscheidenheid aan flora en fauna. Wilt u graag een bijdrage leveren aan de bescherming van de Amazone, reis dan naar het Mamirauá Sustainable Development Reserve. Dit is een door de staat beschermd gebied van meer dan 1.124.000 hectare en het grootste beschermde ondergelopen woud ter wereld. Slechts 4% van het Braziliaanse Amazonegebied bestaat uit zoetwatermoerasbos en het Mamirauá reserve speelt een belangrijke rol om dit ecosysteem te beschermen. Het maakt deel uit van het Amazon Biosphere Reserve.

Zicht van boven op de Uakari Lodge

UAKARI LODGE

Om inkomsten te genereren voor de lokale bevolking en om bij te dragen aan het behoud van natuurlijke hulpbronnen werd in het jaar 1998 de Uakari Lodge gebouwd. Bij de bouw is rekening gehouden met een duurzaam karakter daarom is bewust gekozen voor een zogenaamde floating lodge. Door de kleine schaal (maximaal 20 gasten) blijft de impact op de natuur beperkt. De lodge wordt beheerd door tien gemeenschappen uit het reservaat. Het team van de Lodge werkt in een rotatiesysteem. Elke persoon werkt ongeveer 10 dagen per maand in de lodge en is daarna vrij. Het doel is namelijk om de mensen niet afhankelijk te maken van de toeristische activiteiten, zo kunnen ze ook andere activiteiten blijven doen. Elke reiziger die in de Uakari Lodge verblijft, draagt direct bij aan de bescherming van het Mamirauá reserve.

Luipaard in Pantanal Brazilië

JAGUAREXPEDITIE

Wie een stap verder wil gaan, kiest voor deelname aan de speciale jaguarexpedities. De opbrengsten van deze expedities worden gebruikt om wetenschappelijk onderzoek te financieren. Jaguars worden gevolgd door middel van GPS-halsbanden. De geografische locaties geven de onderzoekers informatie over het leefgebied van jaguars en helpen hen beter het gedrag te begrijpen. De opbrengsten worden ook gebruikt om kinderen in de gemeenschappen te onderwijzen, voor het verminderen van de jacht en om conflictsituaties tussen jaguars en lokale gemeenschappen te voorkomen.

Luiaard hangt in een boom

AMAZONEBELEVING

Tijdens de jaguarexpeditie helpt u ook onderzoekers bij een luiaardentelling. Luiaarden zijn een belangrijke voedselbron voor luiaarden. Deze informatie is daarom uiterst relevant voor dit project. Bij zonsondergang maakt u een adembenemende tocht over het Meer van Mamirauá in een privéboot. Zodra de duisternis inzet, neemt het water mysterieuze kleuren en nemen de junglegeluiden flink toe. Voor een extra bijzondere beleving vergezelt u de onderzoekers tijdens een vlucht boven het woud. De radio pikt de signalen van de halsbanden van de jaguars op om u de juiste weg te wijzen.

Peru Amazone rivier

EXTRA INFORMATIE

De jaguarexpeditie duurt vier nachten/vijf dagen en wordt slechts enkele keren per jaar georganiseerd voor telkens slechts vier gasten. De expeditie is in te plannen in uw reis door Brazilië. Wij stellen uw rondreis op maat samen op basis van uw specifieke wensen. De reissom wordt bepaald door de uiteindelijke inhoud van de reis.

Wat wilt u beleven? We luisteren graag naar uw wensen

Neem contact met ons op

Onze expert maakt graag een reisvoorstel op maat voor u.
Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur.

Wij bellen u terug

Vul uw voorkeur in en wij bellen u op de gewenste dag en tijdstip terug.
[contact-form-7 404 "Niet gevonden"]

Neem contact met ons op

Onze expert maakt graag een reisvoorstel op maat voor u.
Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur.

Wij bellen u terug

Vul uw voorkeur in en wij bellen u op de gewenste dag en tijdstip terug.
[contact-form-7 404 "Niet gevonden"]

Conservation Travel