Share

ONDERZOEK IN SOUTH LUANGWA

De Luangwa Vallei is officieel uitgeroepen tot het gebied in Zambia met de grootste populatie Afrikaanse wilde honden! Men schat de populatie op meer dan 350 stuks en dit is mede dankzij het geweldige werk van het Zambian Carnivore Programme. Dit programma doet al jaren onderzoek naar alle grote roofdieren in Zambia. Slechts één keer per jaar bieden zij gasten de mogelijkheid om zich een week lang onder te dompelen in het broodnodige veldwerk dat zij verrichten. Het Zambian Carnivor Programma beschermt de hier levende carnivoren als leeuwen, hyena’s, luipaarden en wilde honden.

Mensen doen onderzoek in het veld in Zambia

BLIEB, BLIEB, BLIEB

De bekende bliebgeluiden van de gebruikte telemetrie apparaten gaat u deze week vast en zeker vaak horen tijdens uw verblijf in South Luangwa NP. Dit onderzoekswerk creëert een goed inzicht in het dierengedrag en draagt bij aan een nog betere bescherming van deze iconische diersoorten.

Onderzoekers met wilde hond in Zambia

ACTIVITEITEN

Tijdens uw verblijf maakt u kennis met Dr. Matt Becker en zijn ZPC team en gaat u mee op verschillende trackings in het park. U maakt kennis met allerlei facetten die nodig zijn voor goed en gedegen onderzoek. Van ecologische onderzoekstechnieken tot anti-stroperij maatregelen, een leeuwen identificatieprogramma of onderzoek naar prooidieren. Tussendoor verzorgen de onderzoekers verschillende lezingen.

Kinderen op school in Afrika

LOKALE BEVOLKING

Naast alle activiteiten gericht op de dieren ontmoet u ook de lokale bevolking. U brengt een bezoek aan Chipembele waar kinderen uit de lokale communities worden onderwezen over de waarde van wildlife en hoe ze deze kunnen beschermen voor volgende generaties. Verder gaat u ook naar Kawaza Village waar u een goed beeld krijgt van het lokale leven en wat duurzaam toerisme voor hen heeft betekend in de afgelopen 25 jaar.

Vrouwen bij de waterput in Zambia

TRAVEL WITH PURPOSE

Mede door bovenstaande initiatieven is een situatie ontstaan die voordelen biedt voor de reizigers, het wildlife en de lokale bevolking. Met uw bezoek aan deze unieke safarispecial draagt u direct bij aan deze projecten en wordt uw reis direct een reis met een positieve impact! Naast alle veldwerkactiviteiten is er uiteraard genoeg tijd om te genieten van gamedrives, wandelsafari’s, bush-meals en sundowners.

Mensen op wandelsafari in Zambia

EXTRA INFORMATIE

Deze exclusieve Week tussen de Carnivoren vindt plaats in South Luangwa, Zambia, van 21 november tot 29 november 2020.

Uw verblijf in South Luangwa is perfect in te plannen in een rondreis door Zambia. Wij stellen uw reis op maat op basis van uw specifieke wensen. De reissom wordt bepaald door de uiteindelijke inhoud van de reis.

Wat wilt u beleven? We luisteren graag naar uw wensen

Neem contact met ons op

Onze expert maakt graag een reisvoorstel op maat voor u.
Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur.

Wij bellen u terug

Vul uw voorkeur in en wij bellen u op de gewenste dag en tijdstip terug.
[contact-form-7 404 "Niet gevonden"]

Neem contact met ons op

Onze expert maakt graag een reisvoorstel op maat voor u.
Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur.

Wij bellen u terug

Vul uw voorkeur in en wij bellen u op de gewenste dag en tijdstip terug.
[contact-form-7 404 "Niet gevonden"]

Conservation Travel