Negen Dagen in de Woestijn van Namibië Share

Aleksandra Ørbeck-Nilssen neemt u mee naar de spectaculaire landschappen van Namibië. En dat doet ze niet zomaar. De 5-daagse wandeltocht van Hoanib naar de Skeleton Coast is speciaal bedoeld om het Desert Lion Conservation Project te steunen. Een project waar ook de Thika Foundation nauw bij betrokken is. Aleksandra maakt u tijdens de tocht deelgenoot van de vele projecten waar zij aan gewerkt heeft met als doel het bewustzijn vergroten op het gebied van mensenrechten, empowerment, duurzame levenswijzen en bescherming van wildlife. Natuurlijk met focus op leeuwen.
 

 

Olifant in woestijn oase in Namibië

Oases in de Woestijn

Voor aanvang van de wandeltocht verblijft u twee nachten in Hoanib Valley Camp en verkent u de prachtige omgeving rond de Hoanib River. In deze verlaten woestijnregio komen veel dieren af op de oases. Hier treft u onder andere olifanten, zebra´s en neushoorns die zich hebben aangepast aan het leven in de woestijn. U ontmoet onderzoekers en lokale gemeenschappen waardoor u goed inzicht krijgt in de human-wildlife conflicten die zich in deze regio voordoen.

 

Leeuw in de woestijn in Namibië

Volg de Woestijnleeuwen

De komende vijf dagen wandelt u van de Hoanib River naar de Skeleton Coast. U bevindt zich hier in het land van de woestijnleeuwen. Zij leggen grotere afstanden af dan alle andere leeuwen in Afrika, waarbij ze bergkammen, droge rivierbeddingen en uitgestrekte woestijnvlaktes trotseren. Dagelijks wandelt u circa 20 kilometer door de verschillende landschappen die een uitdagende habitat vormen voor de dieren. U overnacht in een eenvoudig maar comfortabel mobiel tentenkamp.

 

Drie mannen in de woestijn

Overal Zand

De laatste wandeling brengt u langs grillige kleiformaties en over glooiende zandduinen naar de Skeleton Coast. Hier verblijft u twee nachten in de enigmatische Shipwreck Lodge. Een heerlijke plek om bij te komen van de wandeltocht maar ook een ideale uitvalsbasis om de kolonie zeeleeuwen bij Mowe Bay te bezoeken. Heeft u nog energie over? Dan is een middagje quad rijden of sandboarden de perfecte manier om even uit te waaien. En als u juist nog meer dieren wilt zien, ga dan nog eens mee op gamedrive.

 

Drie woestijnleeuwen met een jeep in Namibië

Travel with Purpose

Dr. Philip Stander zet zich al jaren in voor de woestijnleeuwen van Namibië middels zijn Desert Lion Conservation Project. Met zijn toewijding en geavanceerde technologieën brengt hij het gedrag van deze iconische dieren in kaart. Deze informatie helpt bij het voorkomen van conflicten tussen de lokale bevolking en de leeuwen. Met als positief gevolg dat er minder leeuwen worden neergeschoten. Met deze tocht levert u een directe bijdrage aan dit project.

 

Extra Informatie

Uw directe donatie aan Desert Lion Conservation Project als u deelneemt aan deze wandeltocht bedraagt $5.000 per persoon. Het maximale aantal deelnemers is tien personen. Het programma start op 31 mei en eindigt op 8 juni 2020.

Deze beleving is perfect te combineren met een rondreis door Namibië. Wij stellen uw rondreis op maat op basis van uw specifieke wensen. De reissom wordt bepaald door de uiteindelijke inhoud van de reis.

 

Wat wilt u beleven? We luisteren graag naar uw wensen

Neem contact met ons op

Onze expert maakt graag een reisvoorstel op maat voor u.
Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur.

Wij bellen u terug

Vul uw voorkeur in en wij bellen u op de gewenste dag en tijdstip terug.
[contact-form-7 404 "Not Found"]

Neem contact met ons op

Onze expert maakt graag een reisvoorstel op maat voor u.
Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur.

Wij bellen u terug

Vul uw voorkeur in en wij bellen u op de gewenste dag en tijdstip terug.
[contact-form-7 404 "Not Found"]