Share

KIES BRAZILIË ALS SAFARIBESTEMMING

Met uw gids rijdt u door de uitgestrekte graslanden van de Pantanal. U heeft een weids uitzicht, waardoor u wild makkelijk kunt zien. Ziet u daar die capibara’s, aan de oever van de rivier? En die tapir, die bladeren van een struik knabbelt? De schemering zet in, de beste periode om een jaguar te spotten. Zou het vandaag lukken? Brazilië is geen voor de hand liggende, maar wel een fantastische safaribestemming, met haar eigen Big Five. We stellen ze graag aan u voor.

paardrijden brazilie

TE VOET, TE PAARD OF PER KANO

Een wandelsafari is een fantastische manier om dieren veilig en in alle rust te bekijken. Wist u dat u altijd tegen de wind in wandelt? Dat maakt de kans op een ontmoeting met Pantanalbewoners optimaal. Te paard of vanuit een kano ziet u de Pantanal vanuit een ander perspectief. Een ontspannen en toch instense manier om de flora en fauna van de Pantanal te verkennen!

jaguar brazilie

JAGUARS

Met hun brede kop en sterke kaken zijn jaguars machtige verschijningen: onmiskenbare heersers van de voedselketen. Ze zijn meesters in het verstoppen, maar in de Pantanal spotten we ze steeds vaker. De kans dat u ze ziet is het grootst als u in het droge seizoen (juni-september) naar het noorden van deze streek reist. Vanaf uw boot ziet u jaguars luieren op de oever of jagen op capibara’s en kaaimannen.

tapir pantanal brazilie

TAPIRS

Neushoorns in Brazilië? Check! De tapir is namelijk verwant aan de Indische neushoorn. Ze leven het liefst bij water en in moerassen: de Pantanal is daarom een ideaal leefgebied. Met hun grappige korte slurf ritsen ze bladeren van bomen en struiken. Tapirs zijn uitstekende zwemmers. Om vijanden te ontwijken, rennen ze vaak het water in. Voor u een ideaal fotomoment!

Miereneter in de pantanal brazilie tijdens safari rondreis

REUZENMIERENETERS

Wist u dat een volwassen reuzenmiereneter wel 30.000 mieren per dag op kan slurpen? Met zijn spitse snuit zoekt hij naar mierennesten, lopend op zijn polsen. Zo spaart hij zijn klauwen, die hij liever bewaart voor het openbreken van een nest. Tijdens een wandelsafari vanuit de Araras Lodge is de kans groot dat een reuzenmiereneter uw pad kruist. Of u ziet hem slapen, bedekt door zijn grote, harige staart.

Peru Amazone reuzenotter

REUZENOTTERS

Wie graag naar zeehonden en -leeuwen kijkt, zal de reuzenotter ook waarderen. Met zijn 1 meter 80 is deze de grootste in zijn soort. Hij is altijd in beweging, op onderzoek uit of op zoek naar eten. Een feest om naar te kijken. Ze leven in familiegroepen en doen alles samen: van jagen tot spelen. U ziet ze gegarandeerd in actie als u per kano door de Pantanal peddelt.

capibaras pantanal brazilie

CAPIBARA’S

De capibara is het grootste knaagdier ter wereld. Het zijn eigenaardige, bijna komische dieren om te zien: ze lijken op een kruising tussen een waterzwijn en een uit de kluiten gewassen cavia. De beste plek om ze te spotten is in de Pantanal. Hier ziet u ze in groepen langs of in het water, want capibara’s zijn goede zwemmers. Het mooist bekijkt u ze op ooghoogte, vanuit een kano. Of ga te paard naar ze op zoek: zo kunt u veilig heel dicht bij ze komen.

Wat wilt u beleven? We luisteren graag naar uw wensen

Neem contact met ons op

Onze expert maakt graag een reisvoorstel op maat voor u.
Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur.

Wij bellen u terug

Vul uw voorkeur in en wij bellen u op de gewenste dag en tijdstip terug.
[contact-form-7 404 "Niet gevonden"]

Neem contact met ons op

Onze expert maakt graag een reisvoorstel op maat voor u.
Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur.

Wij bellen u terug

Vul uw voorkeur in en wij bellen u op de gewenste dag en tijdstip terug.
[contact-form-7 404 "Niet gevonden"]

Wat beleeft u in Brazilië?