Leer de kunst in een Seychelloise keuken Share

Het is nog vroeg als de marktkooplui hun waar uitstallen op de overdekte markt van de hoofdstad Victoria. Vandaag bent u één van de kopers! Samen met uw gids gaat u op zoek naar verse vis en de lekkerste specerijen. Met deze ingrediënten maakt u tijdens een privékookles een typisch creoolse lunch. Als de hele keuken ruikt naar uw eigengemaakte curry, gaat u aan tafel. Proef de Seychellen!

 

Seychellen markt groente en fruit

Naar de markt

Tussen lokale huisvrouwen loopt u over de markt. Uw gids kent de markt goed en helpt u bij het aanschaffen van ingrediënten. Hij weet wie de beste tonijn of kabeljauw verkoopt voor de scherpste prijs. Vervolgens loopt u door naar de groentestalletjes. Bij één van de groentevrouwen slaat uw gids linzen en creoolse kruiden in. Deze ingrediënten vormen de basis van het currygerecht dat u gaat bereiden. 

 

Creoolse kookkunst

De creoolse kookkunst leert u het beste in een Seychelloise keuken. Samen met uw kok gaat u bij hem (of haar) thuis aan de slag. Aan de keukentafel deelt hij de geheimen van een goede curry met u. Binnen een mum van tijd vult de keuken zich met de geur van specerijen. Het resultaat mag er zijn: een gegrilde tonijn met groentecurry en papayasalade. Eet smakelijk!

Maka een Creoolse kookles mee op de Seychellen

 

Seychellen_Div gerechten

Naar uw smaak

Houdt u niet van gekruid eten? Geen probleem. De privékookles stemmen we af op uw wensen, het resultaat zal iedereen goed smaken. Honeymooners kunnen bijvoorbeeld elkaars kookkunsten op de proef stellen. Een middag in een Seychelloise keuken is ook een leuke culinaire ervaring voor uw gezin. Terwijl de ouders voor het hoofdgerecht zorgen, bakken de kinderen een lekker toetje. 

 

Wandelen en eten

Er zijn natuurlijk nog veel meer manieren om de creoolse keuken te ontdekken. Op Praslin kunt u een wandeling met uw privégids door het Fond Ferdinandreservaat afsluiten met een bezoek aan Ma Bonne. Kijk bij deze dame de kunst af van het kokosnootschrapen. Proef alvast een druppeltje terwijl u helpt met het uitpersen van de kokosnoot. De melk vindt u daarna terug in uw klassieke creoolse lunch.

seychellen fond Ferdinand (3)