Een bezoek aan de Las Perlaseilanden Share

Ze klappen met hun staart op het water, drijven op hun rug, maken voorwaartse en achterwaartse sprongen en komen soms zelfs helemaal boven water. Bultrugwalvissen zijn de acrobaten van de zee. In de paartijd, of als ze jongen hebben, geven ze vol enthousiasme een fantastische voorstelling. Bultruggen zien in Panama is spectaculair. Naar ze luisteren is onvergetelijk.

 

kop van walvis net boven wateroppervlak panama

Wat zingen ze?

Wist u dat mannetjesbultruggen zingen? In broedgebieden voeren ze complete liederen op, tot wel 20 minuten lang. Fascinerend is dat alle bultrugmannen in een regio exact hetzelfde lied zingen. Met Thika ziet u de bultrugwalvissen niet alleen, u hoort ze ook. Uw gids heeft een hydrofoon, een luisterapparaat dat onder water werkt. Hij leert u de geluiden en het gedrag te interpreteren. En zelfs te communiceren met deze bijzondere dieren!

 

Las Perlaseilanden

Uw ontmoeting met bultrugwalvissen begint bij de Las Perlaseilanden, die voor de Pacifische kust van Panama liggen. In de Las Perlasarchipel vindt u een overvloed aan parelwitte stranden. Ook de natuur is overvloedig. Op de groene eilanden leven grote populaties wilde zwijnen, herten, leguanen en wel honderd verschillende vogelsoorten. De vele riviertjes die de oceaan in stromen zijn een ideaal leefgebied voor veel vissoorten. Pak dus zeker uw snorkel en duikbril voor een onderwaterexpeditie.

snorkelen met walvishaai rondom panama