Share

DIVERSITEIT IN HET WATERPARADIJS

Botswana is een paradijs voor natuurliefhebbers. Het wonderlijke spel van water in de Okavangodelta en de omliggende gebieden maakt dat hier uitzonderlijk veel wildlife voorkomt. De gigantische kuddes olifanten, brutale leeuwenfamilies en vele wilde honden zijn slechts enkele van de hoogtepunten. Of komt u voor de vogels…? Een mobile safari is de beste manier om Botswana écht te beleven. Met de beste gidsen, ver van alles en iedereen.

LEEUWEN

De Okavangodelta is een paradijs voor Afrika’s meest iconische dier. Door het vele wild worden leeuwenfamilies hier zo groot dat ze zelfs op olifanten jagen. Een huiveringwekkend gevecht tussen titanen dat u nergens anders ter wereld kan bijwonen. Verder naar het zuiden, in de Kalahari, heersen kleinere groepen leeuwen over hun zeer uitgestrekte territoria. De omstandigheden zijn hier zo genadeloos dat elke prooi van levensbelang is.

Familie meerkatten in Botswana

STOKSTAARTJES

In de zuidelijke Kalahari bent u nooit alleen: de stokstaartjes staan steeds op wacht. Met hun uitzonderlijk scherpe oogjes speuren ze de omgeving af op zoek naar mogelijke gevaren, die ze dan meteen signaleren aan de hand van ingewikkelde alarmkreten. ’s Ochtends vroeg heeft u de beste kans om deze fotogenieke diertjes aan het werk te zien, wanneer ze zich opwarmen aan de eerste zonnestralen.

Wilde honden in Zuid-Afrika

WILDE HONDEN

Een roedel wilde honden kilometers lang volgen tijdens de jacht is één van de meest bijzondere ervaringen die Afrika te bieden heeft. Eigenlijk is geen enkel nationaal park groot genoeg voor de Afrikaanse wilde hond. Chobe, Linyanti, Kwando en de Okavangodelta bestrijken samen een enorme oppervlakte, waardoor de wildernis van Noord-Botswana zonder twijfel de beste plek op aarde is om de wilde hondte spotten.

Olifant in de Okavangodelta in Botswana

OLIFANTEN

Olifanten leven in matriarchale samenlevingsverbanden en vertonen buitengewone intelligentie en sociaal gedrag. Overal in Botswana loopt u ze tegen het lijf. Maar voor een écht bijzondere ervaring brengen we u in het droge seizoen naar de noordelijke rivieren. Op zoek naar water, komen de verschillende families samen aan de Kwando-, Chobe- en Linyantirivieren. Zo vormen ze gigantische kuddes van wel duizend individuen!

Een lelieloper op een lelieblad in de Okavangodelta in Botswana

5000 VOGELS

Klinkt niet heel erg spannend? Of misschien toch… In het hart van de Okavangodelta liggen twee eilanden die door tien verschillende vogelsoorten al generaties lang gebruikt worden als broedplaats. Hier ziet u reigers, pelikanen, aalscholvers, maraboes en ibissen. Met een bootje komt u dichterbij en ziet u waarom wetenschappers deze plek één van belangrijkste broedplaatsen van zuidelijk Afrika vinden.

Wat wilt u beleven? We luisteren graag naar uw wensen

Neem contact met ons op

Onze expert maakt graag een reisvoorstel op maat voor u.
Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur.

Wij bellen u terug

Vul uw voorkeur in en wij bellen u op de gewenste dag en tijdstip terug.
[contact-form-7 404 "Niet gevonden"]

Neem contact met ons op

Onze expert maakt graag een reisvoorstel op maat voor u.
Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur.

Wij bellen u terug

Vul uw voorkeur in en wij bellen u op de gewenste dag en tijdstip terug.
[contact-form-7 404 "Niet gevonden"]

Zo ontdekt u Botswana