Share

VAN DE AMAZONE NAAR DE GALÁPAGOS EILANDEN

Van kolibries, trogons en rotshanen tot reuzenotters en dolfijnen… in Ecuador en de Galápagos vindt u een grote rijkdom aan diersoorten. In de vele nevelwouden, tropische regenwouden, mangrovebossen en aan de ongerepte kust hebben ze het rijk voor zichzelf. Wij brengen u dicht bij al deze prachtige dieren, in alle rust en met respect voor de natuur. Een privégids helpt u in de dichtbegroeide wouden de dieren te ontdekken. Als het even kan te voet! Bekijk duizenden zeeleguanen, fotografeer reuzenschildpadden en en reis in het kielzog van Charles Darwin naar de Galápagoseilanden.

Peru Amazone Cock of the Rock close up

VOGELPARADIJS

Vogelliefhebber? Dan kunt u in Ecuador uw hart ophalen. In de nevelwouden is de kans groot dat u kolibries, tanagers en de prachtige rode rotshaan spot. Vanuit de Santa Lucia Ecolodge bezoekt u met een vogeldeskundige de leks, waar de rotshaan zijn balts uitvoert. Felgekleurde mannetjes maken de vrouwtjes het hof door te dansen op de grond of in de bomen. Een prachtige voorstelling waar u rustig van kunt genieten.

Brown monkey in de Amazone van Ecuador

ZELDZAME SLINGERAPEN

Bruinkopslingerapen zijn de zeldzaamste apensoort in Ecuador. Door de aanleg van plantages is hun leefgebied ingeperkt. De eigenaren van de Mashpi Lodge zijn een herintroductieproject gestart. Ze zetten apen uit in het regen- en nevelwoud rond de lodge, met een oppervlakte van ruim 45.000 hectare. U kunt hier ook genieten van de vlinderpopulatie.

Rivierdolfijn: bijzonder wildlife in Ecuador en de Galápagos

DOLFIJNEN

Rivierdolfijnen, tapirs, capibara’s en bijzondere apensoorten spotten? De kans dat u ze in het Cuyabeno Wildlife Reserve treft, is veel groter dan in het Amazonegebied. Het reservaat aan de voet van de Andes loopt elk jaar onder. Hierdoor zijn grote meren ontstaan met veel smalle rivieren en moerassen. U gaat dus ook niet op safari te voet, maar per kano. Zo ziet u op ooghoogte de bijzondere bewoners van dit gebied.

Peru Amazone reuzenotter

REUZENOTTERS

Een otter klinkt misschien niet spannend. Maar de reuzenotter móét u zien. Met zijn 1 meter 80 is deze de grootste in zijn soort. Hij is altijd in beweging, op onderzoek uit of op zoek naar vis. Een feest om naar te kijken! Vanuit het jungleplaatsje Coca maakt u een grote kans om ze te zien. U peddelt vanuit het Napo Wildlife Center of de La Selva Jungle Lodge de meren op, op zoek naar reuzenotters in actie.

Reuzenschildpad van dichtbij op de Galápagos

REUZENSCHILDPADDEN

Op de eilanden Santa Cruz en Isabela zijn reuzenschildpadden te zien in hun oorspronkelijke leefgebied. Deze trage reuzen zijn zeer fotogeniek en worden de ‘fotomodellen’ van de Galápagos genoemd. Bij de Alcedovulkaan op Isabela leven nog zo’n vierduizend schildpadden in het wild. In het Charles Darwin Center zie je de schildpadden in alle levensfasen – van ei tot de oudst bekende reuzenschildpad.

Leguaan alleen te spotten wildlife in Ecuador en de Galápagos

LEGUANEN

Alleen op het eiland Santa Fé is de Santa Fé landleguaan te zien. Het is een uniek voorbeeld van de evolutietheorie van Darwin. De Santa Fé landleguanen vallen op door hun felle kleuren en prehistorisch uitziende lichaam. Dit laatste mag trouwens ook gezegd worden van de zeeleguanen. Die liggen vaak in groepjes te zonnen. Als ze opgewarmd zijn gaan ze terug het water in, op zoek naar zeewier op de bodem van de oceaan.

Roodpootgent op de Galápagos

JAN-VAN-GENTEN

De Galápagoseilanden zijn een broedparadijs voor fregatvogels, Darwinvinken en albatrossen. Maar vooral de jan-van-gentsoorten springen in het oog. De zeldzame roodpootgent broedt voornamelijk op het eiland Genovesa. De blauwvoetgent komt verspreid over de Galápagos voor en broedt graag midden op de looppaden. Als toerist ben je nu eenmaal te gast en de ‘lokale bevolking’ bepaalt waar je mag lopen!

Wat wilt u beleven? We luisteren graag naar uw wensen

Neem contact met ons op

Onze expert maakt graag een reisvoorstel op maat voor u.
Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur.

Wij bellen u terug

Vul uw voorkeur in en wij bellen u op de gewenste dag en tijdstip terug.
[contact-form-7 404 "Niet gevonden"]

Neem contact met ons op

Onze expert maakt graag een reisvoorstel op maat voor u.
Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur.

Wij bellen u terug

Vul uw voorkeur in en wij bellen u op de gewenste dag en tijdstip terug.
[contact-form-7 404 "Niet gevonden"]

Hoe wilt u Ecuador en de Galápagos ontdekken?