Share

UITZONDERLIJKE DIVERSITEIT

Dankzij zijn bijzondere ligging biedt Kenia een uitzonderlijke diversiteit aan wildlife. De noordelijke parken zijn perfect om zeldzame dieren zoals de gerenuk en de de grévyzebra te spotten, de weidse vlaktes van de Masai Mara zijn dan weer perfect om een échte Big Five safari te maken. De ideale combinatie? Thika Travel kent alleszins de beste plekken om heel kleinschalig van al dit moois te genieten.

Zebra's in Kenia

GRÉVYZEBRA

De Grévyzebra lijkt op de gewone zebra, maar u herkent al snel hun verfijnde strepenpatroon en ronde oren. Grévyzebra’s zijn volledig aangepast aan het ruige Noord-Kenia. De veulens staan tien minuten na de geboorte al op hun poten – in minder dan een uur kunnen ze zelfs lopen! Omdat de Grévyzebra lang zonder water kan, kan hij gebieden bereiken waar andere dieren moeilijk kunnen overleven.

Wildlife in Kenia: migratie van gnoes

WILDEBEEST

Welk natuurfenomeen spreekt meer tot de verbeelding dan de grote migratie die zich afspeelt op de vlaktes van de Masai Mara in Kenia en de Serengeti in Tanzania? Zo’n 500.000 wildebeesten en 250.000 zebra’s trekken over de graslanden op zoek naar het voedzame gras waar ze afhankelijk van zijn. Zeer bijzonder is de “groepsbevalling” van de wildebeesten: in enkele weken tijd worden zo’n 750.000 kalfjes geboren; een uitzonderlijk spektakel.

Ontelbare flamingo's in Kenia

FLAMINGO’S

In de meren van Kenia leven duizenden, lichtroze flamingo’s. Ze zijn er niet altijd – flamingo’s zijn echte nomaden –, maar wanneer ze er zijn vormen ze een prachtig zicht. Urenlang staan ze op hun ranke poten, of waden ze door het ondiepe water op zoek naar voedsel. Wie de kans heeft om het ballet te zien dat ze samen opvoeren tijdens het paren, zal hun fascinerende compositie van kleur en beweging nooit vergeten.

Close-up van twee leeuwinnen op een vlakte

LEEUWEN

Op de vlaktes van de Masai Mara heerst de leeuw. Zijn gebrul draagt wel acht kilometer ver en is één van de meest kenmerkende geluiden van de bush. De krachtigste van alle grote katten ligt het merendeel van de tijd te pitten in de schaduw, maar wanneer ze aan het jagen slaan is het alle hens aan dek! Leeuwen zijn ’s nachts en in de vroege ochtend het meest actief. Het loont dus zeker de moeite om er voor dag en dauw op uit te trekken.

Giraffen drinken water in Kenia

GIRAFFEN

Wist u dat de langste nek van het dierenrijk maar zeven wervels telt? Net zoals die van ons dus. Met hun sierlijke lichaamsbouw zijn giraffen bevallige dieren. Elk patroon is uniek en wordt donkerder met de leeftijd. Overigens leven er in Kenia niet minder dan drie verschillende giraffensoorten, te onderscheiden door de patronen van hun vacht. U vindt ze in Samburu, Meru, de Masai Mara en Lake Nakuru.

Wat wilt u beleven? We luisteren graag naar uw wensen

Neem contact met ons op

Onze expert maakt graag een reisvoorstel op maat voor u.
Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur.

Wij bellen u terug

Vul uw voorkeur in en wij bellen u op de gewenste dag en tijdstip terug.
[contact-form-7 404 "Niet gevonden"]

Neem contact met ons op

Onze expert maakt graag een reisvoorstel op maat voor u.
Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur.

Wij bellen u terug

Vul uw voorkeur in en wij bellen u op de gewenste dag en tijdstip terug.
[contact-form-7 404 "Niet gevonden"]

Reizen naar Kenia