Share

ABSOLUTE HOT SPOT

De isolatie van het Indiase vasteland, twee diagonale moessons die het eiland van water voorzien en de tropische ligging rond de 7 graden noorderbreedte hebben Sri Lanka iets unieks bezorgd. Sri Lanka is een absolute hot spot op het gebied van biodiversiteit. De regenwouden in het laagland en de nevelwouden in het binnenland bevatten aantallen endemische diersoorten, die vrijwel nergens gehaald worden. De aanwezigheid van het grootste landdier ter wereld en een van de leden uit de familie van grootste katachtigen op een relatief klein eiland van 65000 km², is hoogst ongebruikelijk. Gaat u mee wildlife ontdekken in Sri Lanka?

Sri Lanka_Yala_luipaard lopend

LUIPAARD

Het luipaard is de grootste van de vier katachtigen op Sri Lanka. Dit fantastische dier past zich gemakkelijk aan zijn omgeving aan. Hij komt dan ook in heel Sri Lanka voor, hoewel nu voornamelijk beperkt tot de beschermde gebieden. De grootste kans op het zien van een luipaard heeft u in Yala National Park. Wilpattu is een goede tweede – bovendien wordt dit park minder bezocht door toeristen dus is de natuurbeleving top!

india_safari_lippenbeer met jongen op rug

LIPPENBEER

De lippenbeer is de enige beersoort op Sri Lanka, en is een schuw nachtdier. Vroeg opstaan voor een ochtendsafari, dus! Juni en juli zijn de uitgewezen maanden hiervoor, in de parken Wilpattu en Yala. Eind mei begint de palu boom haar vruchten te dragen en wisselt de beer zijn normale dieet van termieten in voor het sappige vruchtvlees. Uw safarigids kent de parken op zijn duimpje en weet exact de plekken waar u alert dient te zijn.

Potvis onder water bij Mirissa in Sri Lanka

WALVISSEN

De Britse zeebioloog Charles Anderson bestudeerde de migratieroutes tussen de zomer- en winterwateren van verschillende walvissoorten. Hierdoor weten we sinds enkele jaren dat honderden walvissen op slechts enkele kilometers van de kust langs Sri Lanka trekken. Sri Lanka is sindsdien één van de beste locaties ter wereld om blauwe vinvissen, potvissen en bultruggen te zien. Ook orka’s en langsnuitdolfijnen worden hier waargenomen!

Sri Lanka Pinnawala olifantenfamilie in het water

CEYLON OLIFANTEN

Sri Lanka is dé plek om wilde olifanten te zien. In Uda Walawe bent u vrijwel gegarandeerd van een ontmoeting met deze ondersoort van de Aziatische olifant. In augustus en september vindt in Minneriya het spektakel plaats van de gathering of elephants, die hier samenkomen om drinkwater en vers gras te nuttigen. De Ceylon olifant is iets groter dan de soort in India. Door eeuwenlange jacht heeft slechts 8% van de mannetjes slagtanden.

Birding in Sri Lanka Sinharaja 2009 12 06 0373 © Gehan dSW

VOGELS

Voor iedereen die van vogels houdt is Sri Lanka een absolute must. Niet minder dan 33 endemische soorten komen hier voor! De enorm verschillende biologische en klimatologische omstandigheden en de uitbundige vegetatie maakt het eiland een walhalla voor vogels. U hoeft hier niet eens veel voor te doen; in stadsparken, rijstvelden, theeplantages of de tuin van uw hotel geniet u al van vele soorten.

Wat wilt u beleven? We luisteren graag naar uw wensen

Neem contact met ons op

Onze expert maakt graag een reisvoorstel op maat voor u.
Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur.

Wij bellen u terug

Vul uw voorkeur in en wij bellen u op de gewenste dag en tijdstip terug.
[contact-form-7 404 "Niet gevonden"]

Neem contact met ons op

Onze expert maakt graag een reisvoorstel op maat voor u.
Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur.

Wij bellen u terug

Vul uw voorkeur in en wij bellen u op de gewenste dag en tijdstip terug.
[contact-form-7 404 "Niet gevonden"]

Hoe ontdekt u Sri Lanka?