Share

VAN MIGRATIE TOT ZEELEVEN

Tanzania heeft alles en meer. De rijke vulkanische gronden in het noorden zijn het decor voor één van de mooiste wildlifespektakels op aarde, met de talloze wildebeesten die allemaal tegelijk kalveren. Mahale en Katavi liggen dan weer van het klassieke safaricircuit en worden door onze gidsen voor u ontsloten. Chimpansees, grote katten en dolfijnen in één land? Tanzania is wildlife in Afrika op zijn best.

Wildebeesten steken het water over tijdens grote migratie in Kenia, Masai Mara

WILDEBEEST

Welk natuurfenomeen spreekt meer tot de verbeelding dan de grote migratie die zich afspeelt op de vlaktes van de Masai Mara in Kenia en de Serengeti in Tanzania? Zo’n 500.000 wildebeesten en 250.000 zebra’s trekken over de graslanden op zoek naar het voedzame gras waar ze afhankelijk van zijn. Zeer bijzonder is de “groepsbevalling” van de wildebeesten: in enkele weken tijd worden zo’n 750.000 kalfjes geboren; een uitzonderlijk spektakel.

Buffalo's in de Masai Mara, Kenia

BUFFELS

In het westen van Tanzania vindt u Katavi National Park. De grote kuddes buffels die er leven zijn misschien wel het bekendst. Geen lieverdje, de Afrikaanse buffel: niet alleen is hij ongelooflijk sterk (als het moet gooit hij een landrover om), maar met name de stieren reageren explosief bij gevaar. Als u een buffel in gevecht ziet gaan met een onfortuinlijk slachtoffer, weet u meteen waarom hij zijn plaats in de big five verdient.

Cheeta moeder met jong in Tanzania

CHEETA’S

Algemeen bekend, maar desondanks indrukwekkend: een cheeta kan in een flits een snelheid halen van 112 kilometer per uur! Omdat hij deze snelheid slechts heel kort kan aanhouden, besluipt hij heel behendig zijn prooi tot op zo’n 50 meter. Een cheeta die aan het jagen is, is zonder meer een onvergetelijke ervaring. De vlaktes van de Masai Mara, Samburu en de Serengeti zijn ideaal terrein om hem aan het werk te zien.

Een chimpansee in de bomen in Oeganda

CHIMPANSEES

De kenmerkende roep van de chimpansee gaat door merg en been. Ze kondigen aan dat een familie chimpansees op komst is, soms wel 120 individuen. De chimps zijn onze meest naaste verwanten. Een ontmoeting is dan ook ietwat bevreemdend: ze lachen en spelen net als wij, en huilen zelfs echte tranen. Onvergetelijk zijn de chimpanseetrekkings in Mahale.

Mauritius dolfijnen zwemmen

DOLFIJNEN

De tropische kust van Zanzibar is een prachtig snorkelgebied. Wij kennen de plekken waar u moet zijn om niet alleen de talloze kleurrijke vissen te zien, maar ook om met dolfijnen te zwemmen. Weinig ervaringen zijn intenser dan het genot u plotseling tussen een school speelse dolfijnen te bevinden. Even snel als ze gekomen zijn, zijn ze ook weer weg. Maar geen nood, in de verte ziet uw gids alweer nieuwe vinnen aan de oppervlakte verschijnen…

Wat wilt u beleven? We luisteren graag naar uw wensen

Neem contact met ons op

Onze expert maakt graag een reisvoorstel op maat voor u.
Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur.

Wij bellen u terug

Vul uw voorkeur in en wij bellen u op de gewenste dag en tijdstip terug.
[contact-form-7 404 "Niet gevonden"]

Neem contact met ons op

Onze expert maakt graag een reisvoorstel op maat voor u.
Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur.

Wij bellen u terug

Vul uw voorkeur in en wij bellen u op de gewenste dag en tijdstip terug.
[contact-form-7 404 "Niet gevonden"]

Beleef uw eigen avontuur in Tanzania