Share

BOEIENDE COMBINATIE

Zambia is een kruispunt tussen Centraal-, Oost- en Zuid-Afrika. Een mooie combinatie, want de natuur en het wildlife in Zambia zijn bijzonder rijk en verscheiden. Voeg daar een kleinschalige safaribeleving, uitstekende gidsen en spannende wandelsafari’s aan toe, en u hebt met Zambia een bestemming voor kenners gevonden.

VLEERHONDEN

Aan het einde van het droge seizoen zakken miljoenen vleerhonden af naar de moerassen van Zambia op zoek naar rijpe vruchten. Hun spanwijdte kan wel één meter bedragen. Wanneer ze in het schemerdonker hun schuilplaatsen verlaten begint de lucht te trillen. De vlucht van zo’n vijf miljoen vleerhonden boven Kasanka National Park is één van Afrika’s meest uitzonderlijke natuurspektakels.

Bijeneters bij een rotswand

KARMIJNRODE BIJNETER

In augustus krijgt South Luangwa National Park bezoek van honderdduizenden prachtige felrode vogeltjes, de karmijnrode bijeneters. Als trouwe koppeltjes graven ze tunnels van soms wel een meter diep in de rivieroevers. In een kamer helemaal aan het einde leggen ze een ei dat ze met hun leven (en oorverdovend gekwetter) bewaken. ’s Morgens vroeg heeft u een prachtig zicht op dit kleurrijke tafereel.

Luipaardmoeder met jong in het gras in Zambia

LUIPAARD

Zijn krachtige bouw en prachtige vacht maken de luipaard tot misschien wel Afrika’s meest bekoorlijke jager. Eerder dan van snelheid moet hij het van zijn behendigheid hebben: luipaarden besluipen hun prooi tot op ongeveer vijf meter alvorens toe te slaan, waarna ze hun buit in de kruin van een boom in veiligheid brengen. De Zambiaanse bush is één van beste plekken in Afrika om deze schuwe dieren aan het werk te zien.

Puku's spotten tijdens wandelsafari in Zambia

LECHWE, PUKU EN SITATUNGA

Dit zijn slechts enkele van de bijzondere antilopen die in Zambia leven. De sitatunga houdt zich op in nattere gebieden zoals moerassen en kan volledig onder water gaan bij gevaar. De lechwe leeft eveneens in de wetlands rond meren en rivieren en heeft prachtige horens. De puku lijkt op de lechwe, maar wordt vaker gezien. Ze komen zo goed als uitsluitend in Zambia voor.

Hyena in Afrika

GEVLEKTE HYENA’S

De hyena heeft een niet al te beste reputatie. Zijn uiterlijk heeft hij niet mee, en ook zijn levenswijze strekt niet tot eer: hyena’s zijn hoofdzakelijk aaseters die er niet voor terugdeinzen zelfs de grootste katten hun prooien te ontfutselen. Hun snerpende woopcall is zeer kenmerkend wanneer de nacht is gevallen, en eigenlijk zijn het ook verbazingwekkend goede jagers: de roedels werken samen en kunnen zelfs een buffel neerhalen.

Wat wilt u beleven? We luisteren graag naar uw wensen

Neem contact met ons op

Onze expert maakt graag een reisvoorstel op maat voor u.
Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur.

Wij bellen u terug

Vul uw voorkeur in en wij bellen u op de gewenste dag en tijdstip terug.
[contact-form-7 404 "Niet gevonden"]

Neem contact met ons op

Onze expert maakt graag een reisvoorstel op maat voor u.
Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur.

Wij bellen u terug

Vul uw voorkeur in en wij bellen u op de gewenste dag en tijdstip terug.
[contact-form-7 404 "Niet gevonden"]

Wat beleeft u in Zambia?