Share

DIVERSITEIT ALOM

Zuid-Afrika is vóór alles een land van diversiteit. Zeker wat betreft wildlife. Schitterende Big Five safaribelevingen in enkele van Afrika’s beste private game reserves kunt u hier aanvullen met een verblijf in de droge Kalahari en Karoo. Onze gidsen spotten samen met u, overdag en ’s nachts, dieren die zich maar zelden laten zien. De kusten barsten natuurlijk ook van het leven: walvissen, haaien en dolfijnen laten zich hier gemakkelijk spotten.

walvis springt uit het water in zuid-afrika

WALVISSEN

De waters van zuidelijk Afrika tellen niet minder dan 37 verschillende walvisachtigen. Dankzij de warme stromingen en besloten baaien is met name de kust van Zuid-Afrika één van de beste plekken om walvissen te spotten. In Plettenberg Bay komen tussen juni en november grote kuddes zuidkapers samen om zich voort te planten. Andere hotspots zijn onder andere Walker Bay, False Bay en Algoa Bay.

WITTE HAAIEN

De kustwateren van Zuid-Afrika zijn zonder twijfel één van de beste plekken ter wereld om witte haaien te zien. Ze patrouilleren voor de kust, op zoek naar Kaapse pelsrobben. Zeer regelmatig kunt u hier getuige zijn van hun spectaculaire jacht: de haaien zwemmen op volle kracht vanuit het diepe water naar de oppervlakte en storten zich op hun prooi. De haai schiet soms wel meters hoog de lucht in – een onvergetelijk schouwspel!

Pangolin in Afrika

KALAHARI KLEINTJES

Het Zuid-Afrikaanse Central Kalahari is een uitstekende plek om enkele zeldzame en schuchtere dieren te spotten. De pangolin ziet u de bodem afschuimen op zoek naar mieren en termieten, het aardvarken stelt een gelijkaardig gedrag. Andere bewoners die uw pad kunnen kruisen zijn de krachtige honingdas en de aardwolf. Maak zeker enkele nightdrives om uw kansen te vergroten!

Neushoorn met kleintje in Zuid-Afrika

NEUSHOORNS

Zowel de witte als de zwarte neushoorn komt voor in Zuid-Afrika, maar zijn zeldzaam. Gelukkig weten wij waar u ze het beste kunt vinden! Beide neushoornsoorten zijn vreedzaam, maar als ze opgeschrikt worden maakt u zich maar beter uit de voeten. Het verschil tussen de neushoorns is overigens vrij eenvoudig, maar heeft niets met kleur te maken: de zwarte neushoorn is kleiner dan de witte en heeft een duidelijk driehoekige onderlip.

Luipaard in Zuid-Afrika

LUIPAARDEN

De luipaard is zowel de meest voorkomende als minst gespotte grote kat in Afrika. Luipaarden zijn dan ook échte katten: sluw, listig en bijzonder discreet. Maar geen nood, met een goede gids vindt u ze wel. Anders dan wel eens gedacht wordt, eten luipaarden zowat alles wat beweegt: van stekelvarkens, over mestkevers tot duiven. Met stip op nummer één staan echter antilopen, die hij liefst hoog in een boom in veiligheid brengt voor hyena’s.

Wat wilt u beleven? We luisteren graag naar uw wensen

Neem contact met ons op

Onze expert maakt graag een reisvoorstel op maat voor u.
Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur.

Wij bellen u terug

Vul uw voorkeur in en wij bellen u op de gewenste dag en tijdstip terug.
[contact-form-7 404 "Niet gevonden"]

Neem contact met ons op

Onze expert maakt graag een reisvoorstel op maat voor u.
Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur.

Wij bellen u terug

Vul uw voorkeur in en wij bellen u op de gewenste dag en tijdstip terug.
[contact-form-7 404 "Niet gevonden"]

Hoe ontdekt u Zuid-Afrika?