Sophie Lebon

Expert Afrika

'Ver weg van alle drukte, zonder horloge en zonder smartphone in de hand. Leven op het ritme van de natuur. Je één voelen met de dieren en mensen om je heen. Dat is Afrika voor mij!

In Botswana zocht en vond ik de ultieme rust op de Makgadikgadi Pans, de grootste zoutpannen ter wereld. Overdag in een 4x4 rondrijden over dit eindeloze maanlandschap, wandelen over de glinsterende zoutkristallen en luisteren naar een ongekende stilte. Maar wanneer de nacht valt wordt het pas echt spectaculair. Nergens ter wereld heb ik een sterrenhemel gezien die zoveel indruk op mij heeft gemaakt als deze boven de Makgadikgadi Pans. Een oneindig sterrentapijt tot aan de horizon en de helder blinkende glans van de Melkweg boven mijn hoofd hebben me weer even laten beseffen klein wij zijn!

Gaat uw interesse uit naar de eeuwenoude cultuur van de volkeren, de pracht van de ongerepte natuur of de zoektocht naar de befaamde Big Five? Ik zorg er graag voor dat een onvergetelijk Afrikaans avontuur uw leven verrijkt!'