Auteur
Arjan Westhoff
0 Reacties
Arjan Westhoff

Reizen in de poolgebieden is een once in a lifetime ervaring. U wandelt door verlaten ijslandschappen en ontmoet pooldieren die zich niets aantrekken van het extreme klimaat. Deze ervaring moet perfect bij u passen. Maar, waar begint u? En wordt het noord of zuid? Wij helpen u graag in vier stappen naar uw perfecte poolexpeditie.

1. IJsbeer of pinguïn?

De belangrijkste vraag: wat wilt u zien en beleven? Een tocht door het zee-ijs, oog in oog staan met ijsberen, per zodiac dicht bij spelende walrussen komen of wandelen over de met bloemen bedekte toendra? Welkom in het Noordpoolgebied. Aan de andere kant van de wereld, in het Zuidpoolgebied, kunt u zich laten overweldigen door huizenhoge ijsschotsen, clowneske pinguïns van dichtbij fotograferen, wandelen over sneeuwvlaktes en in een kajak dichter bij walvissen en zeeluipaarden komen dan u voor mogelijk hield.

Ijsbeer en pinguin

2. Expeditieschip: groot of klein?

De poolgebieden zijn afgelegen, toch is het scheepsaanbod naar noord en zuid divers. Van klein (54 passagiers) tot groot (1000 passagiers). Hoe kiest u daaruit? Houd in gedachten: een groot schip is vaak voordeliger, terwijl u op een klein tot middelgroot schip veel meer tijd aan land heeft. En die beleving, dat maakt uw poolreis. Daarom bieden wij alleen schepen tot 200 personen aan, zodat u ook echt óp de pool staat. Kleinere schepen brengen u ook naar afgelegen baaien die onbereikbaar blijven voor grote schepen.

schip poolgebied

3. In de zomer of winter op poolexpeditie?

Tussen noord en zuid ligt een wereld van verschil, zeker wat betreft de beste reistijd voor een poolexpeditie. De beste reisperiode voor het Noordpoolgebied ligt tussen april en november. Dan zijn de dagen langer en zacht. De rest van het jaar is het Noordpoolgebied onbereikbaar voor schepen vanwege het pakijs. Van eind oktober tot eind maart is het zomer in het Zuidpoolgebied. Dit is de beste reistijd voor Antarctica: aangename temperaturen en volop wildlife!

cruise antarctica poolcirkel

4. Welk budget?

Een poolreis brengt u naar één van de verste uithoeken van de aarde. Dat maakt deze once in a lifetime reis geen bestemming voor elke portemonnee. Budget is een belangrijke, laatste stap naar uw perfecte poolexpeditie. Mijn advies: laat budget – als het kan – niet leidend zijn en doorloop eerst de bovenste drie stappen. Moet u keuzes maken op basis van uw budget? Soms kunt u dan beter kiezen voor een iets kleinere hut of een kortere route.  

Wat wilt u beleven? We luisteren graag naar uw wensen

Neem contact met ons op

Onze expert maakt graag een reisvoorstel op maat voor u.
Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur.

Wij bellen u terug

Vul uw voorkeur in en wij bellen u op de gewenste dag en tijdstip terug.
[contact-form-7 404 "Niet gevonden"]

Neem contact met ons op

Onze expert maakt graag een reisvoorstel op maat voor u.
Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur.

Wij bellen u terug

Vul uw voorkeur in en wij bellen u op de gewenste dag en tijdstip terug.
[contact-form-7 404 "Niet gevonden"]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.