Réunion: hoge bergen en witte chocolade

18-03-2016
Op weg naar Mafate van Cilaos op Reunion
Auteur
Thika Travel
0 Reacties
Thika Travel

“De moelleux van witte chocolade is op, meneer. Sorry.” Een flinke tegenvaller na onze aankomst, maar dan ook de enige. Mijn vriendin en ik zijn op bezoek bij vrienden op Réunion. Zij hebben ons naar restaurant La Bobine gebracht voor onze eerste lunch. Een goed adres bij de lagune van L’Hermitage. Heerlijk tafelen met vrienden met de voeten in het zand: een goed begin van onze rondreis over dit Franse eiland in de Indische Oceaan.

Drie cirques, één vulkaan

De volgende ochtend rijden we oostwaarts richting Hell-Bourg. Even een korte aardrijkskundige uitleg over zijn geologische oorsprong: Réunion is een vulkanisch eiland met drie cirques (Salazie, Mafate en Cilaos) en een nog actieve vulkaan Le Piton de la Fournaise, in het zuidoosten. Het hoogste punt van het eiland ligt bij Le Piton des Neiges: 3071 meter. Op amper 25 kilometer van de westkust, geeft deze Piton meteen een goed idee van het indrukwekkende en ruige landschap van het eiland dat we haast voor onszelf hebben. Réunion is nog niet ontdekt door de massa.

Hell-Bourg is een klein dorp aan de voet van Le Piton d’Anchaing. Het dorp ontleent zijn naam aan Louis de Hell, een gouverneur van het eiland in de negentiende eeuw, dus geen Bijbelse connotatie. 

Aan picknickplaatsen geen gebrek

In Salazie maken we onze eerste wandeling, van Terre Plate naar de bronnen en watervallen van Manouilh. We lopen door het regenwoud rond Hell-Bourg onder een fijne regen. Het is een heerlijke trektocht, we picknicken in het bos met uitzicht op het dorp. Aan overdekte picknickplaatsen overigens geen gebrek op het eiland: het is een populaire tijdsbesteding van de lokale bevolking. 

Wandeling naar de vulkaan

Geen bezoek aan Réunion zonder naar de vulkaan, Le Piton de la Fournaise, te wandelen. We bezoeken de vulkaan vanuit Bourg-Murat, een klein gehucht. De wandeling begint in het ochtendgloren met een mooie zonsopgang vanachter de vulkaan. We volgen de witte stippen op de grond, die een veilig pad aanduiden tot aan de kraterrand, waar adembenemende uitzichten tot aan de zuidoostkust onze beloning zijn. Rond het middaguur neemt de bewolking toe en is het hoog tijd om terug te wandelen, waarbij de witte stippen nu hun tweede functie tonen: onze weg terugvinden in de dichte mist.

Wandelen naar vulkaan en vulkaankrater op Reunion

Kronkelweg naar Cilaos

Een kronkelweg met honderden bochten brengt ons de volgende dag naar Cilaos voor één van de wandelhoogtepunten van onze reis. Maar eerst dus de 400 bochten bedwingen. Een tip: laat altijd de lokale bestuurders voorgaan in de vele bochten en volg hen daarna. Zij kennen de weg veel beter. 

De mooie Mafate

Cilaos is ons vertrekpunt voor de wandeling naar het dorp Marla, verscholen in de Cirque de Mafate. Dit is zonder twijfel de mooiste en meest ongerepte cirque. Er zijn geen wegen die Mafate doorkruisen en de enige mogelijkheden om erin te geraken zijn te voet of per helikopter.

Onze huurwagen parkeren we aan de rand van de weg. Daar beginnen we aan onze tocht naar Marla via de Taibitpas. Na 2,5 uur bereiken we de pas. Blauwe lucht en uitzichten op de Cirque de Cilaos en Cirque de Mafate: een intens moment.

Wandelen naar afgelegen Mafate op Reunion

 

Reunion reisexpert Guy wandelt naar Mafate

 

Ik trek een droog t-shirt aan en daarna dalen we af naar Marla. De steile wanden van de cirque vormen een onbeschrijfelijke omgeving die alleen wordt verstoord door het gekraai van een haan. Een Franse haan weliswaar, want het is al 13 uur voorbij. We genieten van de uitzichten en de rust van Marla. Na een veel te kort bezoek aan deze unieke plek wandelen we terug naar Cilaos.

’s Avonds genieten we in hotel Le Vieux Cep van heerlijke creoolse carri’s van vis en kip. En als afsluiter? Een moelleux van witte chocolade natuurlijk!

Wat wilt u beleven? We luisteren graag naar uw wensen

Neem contact met ons op

Onze expert maakt graag een reisvoorstel op maat voor u.
Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur.

Wij bellen u terug

Vul uw voorkeur in en wij bellen u op de gewenste dag en tijdstip terug.
[contact-form-7 404 "Not Found"]

Neem contact met ons op

Onze expert maakt graag een reisvoorstel op maat voor u.
Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur.

Wij bellen u terug

Vul uw voorkeur in en wij bellen u op de gewenste dag en tijdstip terug.
[contact-form-7 404 "Not Found"]

Zo ontdekt ú Réunion

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.