Auteur
Freek Vermeulen
0 Reacties
Freek Vermeulen

Als u aan India denkt, komen waarschijnlijk tijgers, de Ganges en de drukke steden in beeld. Maar het land is zo groot, zo divers en zo verrassend, dat India u veel meer kan bieden. Een reis door India prikkelt uw fantasie, bevattingsvermogen en vooral uw zintuigen. Wij laten u graag zien hoe:

1. Zien – kleurenexplosie van India

compilatie van de kleurenexplosie van IndiaIndia is het land van kleur. Of het nu de oranjerode sari’s zijn van de Rajasthani’s, de pastelkleuren van korenakkers in de middagzon, de roze gloed die ’s ochtends van de Taj Mahal weerkaatst, of de groene zee van palmbomen in Kerala: in India ziet u een explosie van kleuren!

2. Horen – geluiden van de natuur

Tijger gespot op safari in IndiaIndia is een geweldige safaribestemming waar luisteren een nieuwe dimensie krijgt. U zult tijdens uw safari merken dat u de kleinste geluiden in het bos probeert waar te nemen. Zijn dat de alarmkreten van langoerapen? En hoort u daar het blaffen en getrappel van herten op de uitkijk? Uw gids gebaart: er is een roofdier gesignaleerd…

3. Ruiken – geurige souvenirs

A camel trader wearing his traditional headgear prays while holding burning incense sticks at the Pushkar Fair in the Indian desert state of Rajasthan November 10, 2013. Many international and domestic tourists throng to Pushkar to witness one of the most colourful and popular fairs in India. Thousands of animals, mainly camels, are brought to the fair to be sold and traded. REUTERS/Ahmad Masood (INDIA - Tags: SOCIETY ANIMALS TRAVEL)Wierook is overal in India. U ruikt het wanneer u door de marktstraatjes in Jaipur struint, langs de oevers van de Ganges in Varanasi wandelt of de tempels bezoekt in Khajuraho. Ook een feest voor uw neus: de bloemenmarkt in Kolkata en de specerijmarkt in Kochi. Te voet beleeft – en ruikt – u deze steden pas écht!

4. Proeven – ontdek specerijenkunstenaars

Kruiden op de markt in IndiaIndia is culinair genieten. Niet alleen chef-koks in toprestaurants, ook uw gastheer of –vrouw in uw lodge zijn specerijenkunstenaars. Probeer eens de vis in kokoscurry uit Kerala, murgh makhani (boterkip) uit Punjab of de paneer tikka (gekruide hüttenkäse) uit Rajasthan.

5. Voelen – als een maharadja

Samode Palace in India, slapen als een maharadjaOm India op een andere manier te voelen, is het Samode Palace bij Jaipur een aanrader. Hier voelt u zich een maharadja of maharani. Uw Kohinoor kamer (een museumstuk) heeft een mozaïekplafond, ingelegd met spiegelstukjes en halfedelstenen. Met de inrichting, het bed en het uitzicht voelt u zich de koning te rijk.

6. Evenwicht – balanceren aan een zipline

Zipline naar beneden in India met oud fort op de achtergrondWoesh! Voor een echte balansoefening gaat u naar het Mehrangarh Fort in Jodhpur. Via de flying fox (zipline) suist u naar beneden. In volle vaart scheert u over slotgrachten en vestingmuren: de ultieme adrenalinekick! Zoek uw evenwicht door uw benen goed te balanceren, zodat u als ervaren ‘flying fox’ op de foto staat.

7. Thermoceptie – rillingen over uw rug

Sneeuwluipaard in de bergen van Ladakh IndiaVroeg in de ochtend ontwaakt u in uw warme slaapzak. U herinnert u zich weer waar u bent: een afgelegen vallei in Ladakh, op 4600 meter in de Indiase Himalaya. U wilt er uit, ook al vriest het 15 graden. Want vandaag bestaat de kans dat u de sneeuwluipaard ontmoet.

8. Genieten…

Genieten in het luxe tentenkamp bij Thiksey klooster in India…van India doet u op de meest bijzondere manier in een luxe tentenkamp. Na uw safari, fietstocht, dorpsbezoek of ander avontuur komt u bij op het terras van uw tent. Hier laat u de zintuigen van India in alle rust op u inwerken.

Wat wilt u beleven? We luisteren graag naar uw wensen

Neem contact met ons op

Onze expert maakt graag een reisvoorstel op maat voor u.
Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur.

Wij bellen u terug

Vul uw voorkeur in en wij bellen u op de gewenste dag en tijdstip terug.
[contact-form-7 404 "Niet gevonden"]

Neem contact met ons op

Onze expert maakt graag een reisvoorstel op maat voor u.
Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur.

Wij bellen u terug

Vul uw voorkeur in en wij bellen u op de gewenste dag en tijdstip terug.
[contact-form-7 404 "Niet gevonden"]

Wat wilt u doen in India?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.