Auteur
Thika Reiziger
0 Reacties
Thika Reiziger

Iedere reis bij Thika Travel wordt persoonlijk ontworpen. De familie van der Spek wilde op avontuur; met de kinderen Tanzania ontdekken. Samen wild spotten, ervaringen opdoen – dat was het plan. En wát voor ervaringen hebben ze meegemaakt! In haar eerste blog vertelt Babette over hun excursie naar het meer van Momella. 

Safari wilden we, een actieve vakantie en plezier met de kinderen. Samen met onze reisexpert van Thika Travel maakten we een mooi reisplan. Wat was het gaaf! Onder andere de kanosafari. Relaxed peddelen en wild spotten. Maar ook best spannend, zo in een meer met territoriale nijlpaarden!

Arusha National Park

In Arusha National Park vind je op de hellingen van Mount Meru bossen een oude krater en het meer van Momella. We verkennen eerst de bossen. Zwart-witte franjeapen zwieren door de bomen. In het midden van het bos ligt de enorme Ngurdoto krater. Vanaf de bovenkant van de steile kraterwanden kijken we op de moerassige bodem waar buffels, knobbelzwijnen en bavianen rondscharrelen. We stoppen om te kijken bij een veld vol zebra’s, waterbokken en giraffen. Het meer van Momella barst van de flamingo’s. Prachtig roze! Na een picknicklunch met uitzicht op het meer van Momella rijden we door voor een kanosafari.

Tanzania_Kanotocht_Giraffe (Babette van der Spek)1

 

Spierballen

Onze gids-chauffeur draagt ons over aan de goed getrainde kanogidsen. We krijgen zwemvesten aan, en tweepersoons kano’s liggen voor ons klaar. De gidsen bieden aan om met de kinderen in een kano te gaan, omdat de kinderen nog niet zo goed kunnen peddelen. Onze jongste van negen jaar wil liever met mama. Ook prima. Mama zal haar spierballen wel laten zien! Een lange instructie krijgen we niet, behalve dat we langs de oever moeten varen en bij de gidsen moeten blijven. Dat zullen we dan maar doen. Rustig peddelen we weg. We zijn nog maar even op weg, of we zien vanaf het water giraffen. Wow! Dit is nog eens ‘wildwatervaren’. 

Territoriale nijlpaarden

Overal langs het water zien we watervogels: steltlopers, reigers, ibissen en veel meer. De gidsen zijn meesters in het spotten en kennen alle dieren in en om het meer. Opeens signaleert de gids dat we moeten stoppen. Verderop zit een nijlpaard. Of nee, het zijn er twee! Vanachter het logge lijf komt een jong boven water. Geweldig! We mogen absoluut niet dichterbij. Nijlpaarden zijn territoriaal. Ze zullen je weliswaar niet opeten (het zijn graseters), maar ze vallen soms wel mensen aan – met desastreus resultaat. Vanaf een veilige afstand kijken we hoe ze keer op keer boven komen en met hun oren flapperen.

Even later stuurt de gids plotseling naar de kant. Hij heeft iets gezien. Pas als we heel dichtbij zijn, zien we wat hij gespot heeft. Een meer dan twee meter lange python! We varen met de kano tot bijna tegen de struik waar het beest overheen ligt. Hij heeft ons wel in de gaten – en na een tijdje duikt hij zo het water in. Weg is ‘ie. We peddelen terug naar het begin, met een ruime boog om een andere groep nijlpaarden heen. De giraffen lopen verderop nog op de helling. Wat een mooie tocht!

Tanzania_Kanotocht 2 (Babette van der Spek)1

De kano’s worden op de kant getrokken en wij gaan terug naar onze auto. De terugweg is gelijk een ‘game drive’. We rijden langs waterbokken, zebra’s, giraffen, zien apen en verscholen in het bos spotten we ook nog een paar ‘red duikers’. Wát een dag! En dit was pas onze eerste… Dat belooft wat.

Wilt u de meren van Tanzania op om nijlpaarden te spotten? We helpen u graag met het samenstellen van de perfecte reis!

Wat wilt u beleven? We luisteren graag naar uw wensen

Neem contact met ons op

Onze expert maakt graag een reisvoorstel op maat voor u.
Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur.

Wij bellen u terug

Vul uw voorkeur in en wij bellen u op de gewenste dag en tijdstip terug.
[contact-form-7 404 "Niet gevonden"]

Neem contact met ons op

Onze expert maakt graag een reisvoorstel op maat voor u.
Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur.

Wij bellen u terug

Vul uw voorkeur in en wij bellen u op de gewenste dag en tijdstip terug.
[contact-form-7 404 "Niet gevonden"]

Beleef uw eigen avontuur in Tanzania

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.