Share

Thika begon in 1986 in Zimbabwe. Sindsdien ontdekten we de mooiste safariroutes en wildlifeparken van Afrika. Alleen de beste gidsen vergezellen u op uw game drives of hikes. Wilt u katachtigen van heel dichtbij zien? Uw gids weet waar u de grootste kans heeft om in alle rust een schuw luipaard te spotten. Of ga op pad met een vogelexpert die elke lokroep beheerst. Toe aan iets verrassends? Kies dan voor een safaribestemming buiten Afrika, zoals Brazilië of India. Ook deze landen hebben hun eigen Big Five!

Tijdens wandelsafari olifanten bekijken in Zambia

Gidsen maken het Verschil

Te voet door de wildernis. Opwindend en onvoorspelbaar. Een geluid in het struikgewas, het breken van een tak. Is het een wrattenzwijn of een olifant? Loop tegen de wind in. Alleen dan maakt u kans om onopgemerkt een neushoorn te benaderen. Dit en meer ziet en leert u tijdens een wandeltocht door het Lower Zambezi National Park en South Luangwa National Park, met de allerbeste gids uit Zambia aan uw zijde.

Bekijk details
In een open jeep op safari in Zimbabwe
Prijsindicatie
Prijsindicatie

De prijs voor deze 17-daagse autorondreis door Zimbabwe ligt tussen de €6.800 en €7.500 per persoon, inclusief internationale vluchten. Wij stellen uw reis op maat samen, aan de hand van uw wensen. De uiteindelijke reissom is afhankelijk van actuele prijzen, de wisselkoers, uw wensen, de reisdatum en beschikbaarheid.

Autorondreis Zimbabwe

Natuur en cultuur van Zimbabwe zijn met elkaar verweven in deze 17-daagse autorondreis. Het vruchtbare en groene oosten biedt een mooi contrast met de droge uitlopers van de Kalahariwoestijn in het westen. Ervaar de schoonheid en de rust van Nyanga National Park en ontdek de watervallen bij Chimanimani. Maak uw reis compleet door te overnachten in Gonarezhou en Hwange, de twee grootste wildparken van Zimbabwe.

Bekijk deze rondreis
Vliegende Quetzal
Prijsindicatie
Prijsindicatie

De prijs voor deze 19-daagse vogelreis door Panama ligt tussen de €7.600 en €8.200 per persoon, inclusief intercontinentale vluchten. Wij stellen uw reis op maat samen, aan de hand van uw wensen. De uiteindelijke reissom is afhankelijk van actuele prijzen, de wisselkoers, uw wensen, de reisdatum en beschikbaarheid.

Vogelreis Panama

De tanager, tityra, geel- en roodvleugelara, aracari en de euphonia… in Panama zijn meer dan 960 verschillende vogelsoorten geteld. Hoeveel spot u er? Thika brengt u in 19 dagen naar de beste plekken om vogels te bekijken, zoals Nationaal Park Soberania en de Pipeline Road. We koppelen u altijd aan een expertgids, zodat u er zeker van bent dat u niets mist. In de regio Darién gaat u samen op zoek naar de harpij, de grootste en sterkste arend van Latijns-Amerika.

Bekijk deze rondreis
Prijsindicatie
Prijsindicatie

De prijs voor deze 10-daagse rondreis door Laikipia ligt tussen de €6.900 en €8.400 per persoon, inclusief intercontinentale vluchten. Wij stellen uw reis op maat samen, aan de hand van uw wensen. De uiteindelijke reissom is afhankelijk van actuele prijzen, de wisselkoers, uw wensen, de reisdatum en beschikbaarheid.

Rondreis Laikipia

Een 9-daagse reis naar Laikipia is een reis naar het nieuwe Kenia. Het wildbestand op Laikipia neemt gestaag toe en de mogelijkheden voor een bijzondere wild- en natuurbeleving zijn hier eindeloos. Tijdens een verblijf in enkele van de meest exclusieve safarikampen van Afrika gaat u bijvoorbeeld mountainbiken, maakt u nachtelijke excursies of zelfs tochten per tweedekker. We inspireren u graag, maar u staat aan het roer. We maken uw reis graag compleet met een verblijf van enkele dagen in de bergen van Matthews Range!

Bekijk deze rondreis
Rondreizen India - Tijger kijkt recht de camera in
Prijsindicatie
Prijsindicatie

De prijs voor deze 13-daagse safari door India ligt tussen de €5.500 en €7.000 per persoon, inclusief intercontinentale vluchten. Wij stellen uw reis op maat samen, aan de hand van uw wensen. De uiteindelijke reissom is afhankelijk van actuele prijzen, de wisselkoers, uw wensen, de reisdatum en beschikbaarheid.

Safari door India

India is een unieke en hoogwaardige safaribestemming. In 13 dagen leert u een bijzonder afwisselende natuurpracht en soortenrijkdom kennen. Van groot belang voor uw best denkbare natuurbeleving tijdens uw safari India is de juiste keuze van wildparken. Zorgvuldig selecteren wij de beste voor u. Wandel door tiger country, beleef uw privésafari met een topnaturalist en fotografeer uw lievelingsdier onder de meest gunstige omstandigheden!

Bekijk deze rondreis
Sneeuwluipaard
Prijsindicatie
Prijsindicatie

De prijs voor deze reis naar India ligt tussen de €9.000 en €10.000 per persoon op basis van twee samenreizende personen, inclusief intercontinentale vluchten. Wij stellen uw reis op maat samen, aan de hand van uw wensen. De uiteindelijke reissom is afhankelijk van actuele prijzen, de wisselkoers, uw wensen, de reisdatum en beschikbaarheid.

Zoektocht naar de sneeuwluipaard in India

Een 13-daagse expeditietocht naar Ladakh in India, met als hoofddoel de Grijze Geest, ofwel de illustere sneeuwluipaard. Onder begeleiding van een team aan trackers en een topgids bedwingt u hoge passen en verbaast u zich over de ongekend mooie, woeste natuur in de Himalaya. “Pas als u hem gezien heeft, mag u hem sneeuwluipaard noemen, mevrouw. Tot die tijd heet hij de Grijze Geest.” Hilde Sanders, medeoprichter van Thika Travel, mocht deze naamswijziging meemaken.

Bekijk deze rondreis
DoroNawas in Damaraland in Namibie
Prijsindicatie
Prijsindicatie

De prijs voor deze 19-daagse rondreis door Noord-Namibië ligt tussen de €5.500 en €6.500 per persoon, inclusief intercontinentale vluchten. Wij stellen uw reis op maat samen, aan de hand van uw wensen. De uiteindelijke reissom is afhankelijk van actuele prijzen, de wisselkoers, uw wensen, de reisdatum en beschikbaarheid.

Rondreis Noord-Namibië

Namibië is een land waar natuurbescherming, cultuurbehoud en het dierenrijk enorm belangrijk zijn. Al deze facetten komen tot hun recht tijdens een 19-daagse autorondreis door het noorden van Namibië. Wij regelen voor u de beste gidsen. Want alleen met hen ontdekt u de geheime plekken van het Munduleareservaat en begrijpt u de rituelen van de bosjesmannen. De zoektocht naar de zwarte neushoorn vergeet u nooit meer.

Bekijk deze rondreis
Gorilla met baby in de bossen van Rwanda
Fotografie © Jan Vermeer
Prijsindicatie
Prijsindicatie

De prijs voor deze 9-daagse rondreis langs de primaten in Rwanda ligt tussen de €7.700 en €8.900 per persoon, inclusief intercontinentale vluchten. Wij stellen uw reis op maat samen, aan de hand van uw wensen. De uiteindelijke reissom is afhankelijk van actuele prijzen, de wisselkoers, uw wensen, de reisdatum en beschikbaarheid.

Rondreis langs de primaten in Rwanda

Van een kleine gouden meerkat verscholen in het bamboebos tot een imposante zilverrug gorilla op een open plek in het regenwoud. Tijdens een 9-daagse rondreis door Rwanda gaat u met een gids aan uw zijde op zoek naar vier verschillende apensoorten. Wandel over de vulkaanheuvels, langs kraters en door theeplantages. Want alleen te voet komt u dichter bij primaten dan u ooit bent geweest.

Bekijk deze rondreis
Luipaard liggend op een rots in Sri Lanka
Prijsindicatie
Prijsindicatie

De prijs voor deze 15-daagse safarireis door Sri Lanka ligt tussen de €5.000 en €7.000 per persoon, inclusief intercontinentale vluchten. Wij stellen uw reis op maat samen, aan de hand van uw wensen. De uiteindelijke reissom is afhankelijk van actuele prijzen, de wisselkoers, uw wensen, de reisdatum en beschikbaarheid.

Safarireis Sri Lanka

Per jeep op zoek naar olifanten, luipaarden en lippenberen. Of de zee op, tussen de grootste dieren van de wereld: de blauwe vinvis en de potvis. In Sri Lanka is het in 15 dagen allebei mogelijk. Natuurtoerisme staat hier nog in de kinderschoenen. Het is daarom extra belangrijk om de juiste natuurgidsen in te zetten. Vergroot uw kansen om met uw gids bijzondere dieren te zien en beleef de natuur optimaal.

Bekijk deze rondreis
Groep wandelaars in het hoge gras in Zambia
Prijsindicatie
Prijsindicatie

De prijs voor deze 10-daagse safari door Zambia ligt tussen de €7.300 en €7.900 per persoon, inclusief intercontinentale vluchten (exclusief verlenging). Wij stellen uw reis op maat samen, aan de hand van uw wensen. De uiteindelijke reissom is afhankelijk van actuele prijzen, de wisselkoers, uw wensen, de reisdatum en beschikbaarheid.

Wandelsafari Zambia

Met uw wandelschoenen aan en een gids aan uw zijde. Zo ontdekt u het échte Zambia tijdens deze 10-daagse safari. De getrainde ogen van uw gids scannen de omgeving en spotten op grote afstand een kudde impala’s. Niet alleen de sporen van het grote wild worden gevolgd, ook is er aandacht voor de flora en de insecten. South Luangwa National Park is een absolute toplocatie om in alle rust een vijfdaagse wandeltocht te maken. Slapen doet u in een kamp opgebouwd uit natuurlijke materialen en geheel in harmonie met de omgeving. Groot voordeel is dat er slechts zes wandelaars tegelijk mee kunnen, zo blijft de impact op de natuur klein en de kans op het spotten van wild groot.

Bekijk deze rondreis
Prijsindicatie
Prijsindicatie

De prijs voor deze 11-daagse luxe rondreis naar Botswana ligt tussen de €17.000 en €19.500 per persoon, inclusief intercontinentale vluchten. Wij stellen uw reis op maat samen, aan de hand van uw wensen. De uiteindelijke reissom is afhankelijk van actuele prijzen, de wisselkoers, uw wensen, de reisdatum en beschikbaarheid.

Luxe rondreis Botswana

Tijdens deze 11-daagse rondreis Botswana ontdekt u de diverse landschappen, van de waterrijke delta tot de kurkdroge Kalahariwoestijn. Maar er is meer! Voor veel reizigers is Botswana het land van de Okavangodelta. Wat dacht u van een luxe safari door de eeuwenoude zoutpannen van de Makgadikgadi? U reist per helikopter zodat u een prachtig zicht hebt op de landschappen en niets van dit land mist. Het contrast tussen de uitzichten is fascinerend.

Bekijk deze rondreis

Meer zien van Wildlife en Safari