Boekingsvoorwaarden België

Uw reis begint met een vrijblijvende offerte van Thika Travel. Graag zetten we bij het uitbrengen van ons voorstel de vluchten en hotels alvast vrijblijvend voor u in optie. U bent uiteraard nergens toe verplicht.

Boekingsformulier

Indien u de offerte accepteert, vragen wij u het boekingsformulier in te vullen en deze, voorzien van uw handtekening, aan ons terug te sturen. U kunt het ondertekende formulier per mail, fax of post aan ons retourneren. Graag ontvangen we ook een kopie van de paspoorten van alle reizigers.

Boekingsbevestiging

Nadat wij uw ondertekende boekingsformulier hebben ontvangen, maken we uw boeking definitief. Zodra alle reisonderdelen door onze partners bevestigd zijn, ontvangt u de boekingsbevestiging/factuur van ons. Wij vragen u de volledige reissom uiterlijk acht weken vóór vertrek aan ons te voldoen.

Algemene voorwaarden Geschillencommissie Reizen

Thika Travel is aangesloten bij de Vereniging van Vlaamse Reisbureaus (VVR). Via de VVR zijn wij collectief verzekerd tegen insolventie bij MS Amlin Insurance SE.
Op al onze reisaanbiedingen zijn de VVR- Reisvoorwaarden en die van de Geschillencommissie Reizen van toepassing. Bekijk op de website de voorwaarden van de Geschillencommissie Reizen. Zoals mogelijk is binnen deze voorwaarden, heeft Thika Travel het recht om op het gebied van betalings- en annulatievoorwaarden af te wijken van de Reisvoorwaarden.

Betalingsvoorwaarden Thika Travel

De gebruikelijke aanbetaling voor uw reis bedraagt 25% van de totale overeengekomen reissom. Verzorgen wij tevens de annuleringsverzekering voor u, dat gaat de dekking daarvan gelijk in en is de premie eveneens te voldoen bij de aanbetaling.

Wij vragen u het restant van de reissom uiterlijk 56 dagen vóór de aanvangsdatum van uw reis te voldoen. U ontvangt hiervoor tijdig een geheugensteuntje. Wanneer u binnen 56 dagen na het boeken van de reis vertrekt, is de volledige reissom direct bij de boeking verschuldigd.

Geen enkele reis die Thika Travel verzorgt is hetzelfde als enige andere. Alle reizen worden volledig individueel ontworpen. Daarmee kunnen ook de voor uw reis vereiste minimale aanbetaling en restantbedrag(en) afwijken van het hier boven genoemde.

Tevens kan het zijn dat uw reis of reisonderdelen afwijkende betaalmomenten kent, net als bij boekingen voor het hoogseizoen. Indien dit van toepassing is, dan zal Thika Travel dat duidelijk in uw reisvoorstel of begeleidend schrijven vermelden. Deze afwijkingen zullen ook aangepast in de factuur.

Uw reissom voldoet u via banktransfer of American Express creditcard. Eventuele provisies van creditcardmaatschappijen berekenen wij aan u door. 

Annulatievoorwaarden Thika Travel

Annulatie van de reisovereenkomst door de reiziger dient schriftelijk bevestigd te worden. Bij annulatie door de reiziger hanteren wij onderstaande bepalingen. Naast de administratiekosten zijn de volgende kosten verschuldigd:

  • tot 42 dagen voor vertrek: 30% van de reissom, of de minimale aanbetaling
  • van 42 dagen tot 28 dagen voor vertrek: 50% van de reissom
  • van 28 dagen tot 14 dagen voor vertrek: 75% van de reissom
  • van 14 dagen tot zeven dagen voor vertrek: 90% van de reissom
  • binnen zeven dagen voor vertrek en vanaf de dag van vertrek: 100% van de reissom

 

Het onderscheidend vermogen van Thika Travel ligt in haar kracht elke reis individueel te ontwerpen, gebruikmakend van een enorme variatie aan partners in de uitvoering. Hierdoor is het ondoenlijk een ‘one-size-fits-all’ overzicht van annulatievoorwaarden op te stellen. In aansluiting op de boven beschreven mogelijke afwijkingen van de betalingsvoorwaarden en termijnen, kunnen ook de bijbehorende annulatievoorwaarden afwijken. Indien de kosten die onze partners aan ons berekenen hoger zijn dan in het vermelde overzicht, zijn we genoodzaakt om deze extra kosten aan u door te berekenen.

Het teruggeven van luchthavenbelastingen bij een annulatie wordt uitgesloten, omdat dit al wordt opgenomen in de berekening van de annulatiekosten.

 Annulatievoorwaarden voor poolexpedities

Rederijen en aanbieders van (expeditie)cruises hanteren verhoogde annulatiekosten en andere betalingstermijnen. Voor poolexpedities gelden daarom de volgende annulatievoorwaarden:

  • tot 120 dagen voor vertrek van de (expeditie)cruise: 25% van de passageprijs
  • vanaf 120 dagen tot de dag van vertrek van de (expeditie)cruise: 100% van de passageprijs

 

Door het zeer uitgebreide aanbod aan (expeditie)cruises is het niet doenlijk om voor alle rederijen allesomvattende voorwaarden te bepalen. Ook hier zal Thika Travel de eventueel hier op afwijkende betalings- en annulatievoorwaarden volgen van de individuele aanbieder van de geboekte (expeditie)cruise.
Voor de andere onderdelen van uw poolreis, zoals vluchten en individuele landarrangementen, gelden de algemene annulatievoorwaarden van Thika Travel.

Wijzigingen in uw reis

Mocht een onderdeel van uw reis op het moment van boeken niet beschikbaar zijn of alleen tegen een hoger tarief dan in de offerte gecommuniceerd is, dan nemen wij contact met u op voor overleg. Wel kan het voorkomen dat vliegtarieven wijzigen door verschillende boekingsklassen of gewijzigde luchthavenbelastingen. Een eventuele verhoging zullen we dan helaas aan u moeten doorbelasten.

Wilt u na boeking nog een wijziging doorvoeren in uw reis? Dat kan, voor deze wijziging in de reisovereenkomst  brengen wij €50,- administratiekosten in rekening.

Reis- en annulatiekostenverzekeringen

Thika Travel stelt verplicht dat al haar reizigers een reisbijstand- en annulatiekostenverzekering afsluiten, die aansluit op uw reis en bestemming. Thika Travel kan dit voor u doen bij de verzekeringsmaatschappij Protections. Wij kunnen dit tegelijk met uw boeking regelen. Het staat u uiteraard vrij een reis- en annulatiekostenverzekering af te sluiten bij een kantoor naar keuze. Dan vragen wij u het vrijwaringsformulier te ondertekenen. Hiermee doet u afstand van alle rechten.

Heeft u al een reisbijstand- en annulatieverzekering afgesloten? Stuur ons dan een kopie van uw verzekeringspapieren (dit kan bij de persoonlijke- en medische documenten worden bijgevoegd).

Heeft u een doorlopende annulatiekostenverzekering?

Wij raden u aan om voorafgaand aan uw reis bij uw verzekeringsmaatschappij na te gaan welk dekkingsbedrag voor uw verzekering geldt. Houd er rekening mee dat voor doorlopende annulatiekostenverzekeringen veelal een maximum dekking van toepassing is. Vaak kunt u wel tegen bijbetaling bij uw verzekeringsmaatschappij de dekking verhogen tot het gewenste bedrag.