Duurzame poolreizen

De poolgebieden zijn delicate en zeer bijzondere uitersten van onze natuur. Omdat we daar voorzichtig mee om moeten gaan, organiseren wij alleen duurzame en zo kleinschalig mogelijke poolexpedities. En altijd op een bewuste manier. Want wij geloven dat zorgvuldig toerisme iets teruggeeft aan de wereld. Om die reden is Thika Travel actief lid van IAATO.

Wat is IAATO?

IAATO (International Association of Antarctica Tour Operators) bevordert veilige en milieuvriendelijk reizen naar en in het Antarctisch gebied. IAATO doet dit onder andere door richtlijnen voor reisorganisaties en haar passagiers op te stellen en dit jaarlijks aan te scherpen en te toetsen. Bijna alle schepen en bezoekers die naar Antarctica reizen doen dat onder toezicht van IAATO.

Richtlijnen voor natuurbehoud

IAATO hanteert milieurichtlijnen voor het maken van zodiactochten en landingen. Na een landing en bij het aan boord gaan van het moederschip wordt al het schoeisel bijvoorbeeld ontsmet. Men voorkomt zo dat eventuele pinguïnziektes worden overgedragen naar andere pinguïnkolonies. Daarnaast zijn er richtlijnen voor het benaderen en afstand houden van pinguïns, robben, walvissen en andere dieren. Zo zorgen we er samen voor dat de dieren niet of zo min mogelijk verstoord worden.

De natuur staat voorop

De bescherming van de natuur staat voorop. We willen de natuur behouden, zodat we nu en in de toekomst blijven genieten van deze bijzondere poolgebieden. De belangen van reisorganisaties en haar gasten worden daarom continue gewogen. Waar de natuur in gevaar dreigt te komen, worden oplossingen gezocht zodat de impact op de natuur minimaal blijft. En door een beperkt aantal reisorganisaties en bezoekers toe te laten in het Antarctisch gebied, blijft het mogelijk om veilig en milieubewust te reizen.

Jaarlijkse evaluatie

Elk jaar evalueren Thika Travel, de andere leden van IAATO en direct betrokkenen (milieuorganisaties en andere belanghebbenden) het afgelopen reisseizoen. Indien nodig scherpen we de richtlijnen voor het volgende seizoen aan. Ook kijken we kritisch naar trends en ontwikkelingen in de reissector en welke impact deze mogelijk hebben op veilig en milieubewust reizen naar Antarctica. Omdat Thika Travel altijd aanwezig is bij deze jaarlijkse ledenvergadering blijven onze Thika-experts – en daarmee ook u – op de hoogte van het laatste nieuws en reist u met Thika Travel op de meest verantwoorde manier naar het Zuidpoolgebied.