Veelgestelde Vragen

Reis Kiezen – Welk budget moet ik uittrekken voor mijn reis?

Hier valt nauwelijks een eenduidig antwoord op te geven – al onze reizen zijn namelijk maatwerk! Uw wensen hebben dus invloed op de totale prijs van uw reis. Uw budget is daarom ook een belangrijk aspect als wij voor u een offerte op maat maken. Wilt u Business of Economy vliegen, wat voor soort accommodatie ziet u voor u, welk type huurauto rijdt u het liefst? Mocht u toch graag een indicatie willen, staat bij onze voorbeeldreizen altijd een prijsindicatie aangegeven. 

Reis Kiezen – Wat is wel en niet inbegrepen bij de reis?

Het is lastig om per voorbeeldreis exact aan te geven welke kosten zijn inbegrepen, en welke niet. Bij een safari reist u vaak all-inclusive, bij een rondreis door Argentinië willen we u wellicht zelf laten genieten van alle culinaire mogelijkheden die het land biedt. Waar mogelijk kiezen wij voor zoveel mogelijk vrijheid tijdens uw reis. Verblijft u in een afgelegen gebied, zoals de jungle of savanne? Dan zorgen we natuurlijk dat het u aan niets ontbreekt. In uw maatwerkofferte staan de kosten van uw reis gespecificeerd en kunt u precies zien wat er wel en niet in de reissom is inbegrepen. Geen verborgen extra’s. 

Reis Kiezen – Zijn er aan een offerteaanvraag kosten verbonden?

Natuurlijk niet! We ontvangen u met plezier op kantoor voor een brainstormsessie, of hangen met u aan de telefoon tot we uw wensen écht volledig uitgestippeld hebben. Pas als u na het goedkeuren van ons reisvoorstel een boekingsformulier tekent, komen er annuleringsvoorwaarden aan te pas. 

Reis Kiezen – Organiseert Thika Travel ook groepsreizen?

We organiseren geen groepsreizen waar men zich als individu voor kan inschrijven, maar we ontwerpen wél reizen voor mensen die als groep bij ons boeken. Daar ligt zelfs onze grote kracht! Een maatwerkreis samenstellen voor een groep is voor ons het mooiste dat er is. Of het nu een groep vrienden betreft die op expeditie naar Antarctica wil, of een familie die iets te vieren heeft en dat in Afrika wil doen. We stellen de reis samen naar uw wensen, en zorgen dat er voor iedereen iets inzit. Wil een deel van het reisgezelschap later aansluiten, of de reis verlengen? Dat is natuurlijk geen probleem.  

Reis Kiezen – Organiseert Thika Travel ook huwelijksreizen?

Dat doen we zeker. Veel van onze bestemmingen lenen zich onverwacht voor onvergetelijk romantische reizen! De klassiekers zoals de witte stranden van de Indische Oceaan, natuurlijk – maar een huwelijksreis kan ook vol spanning en actie zitten. Samen de Kilimanjaro beklimmen, misschien – of slapen onder de sterren in de wildparken van India?

Voor Vertrek – Hoe Werkt Het Boekingsproces?

U heeft samen met onze reisexperts uw droomreis ontworpen, en het liefst springt u vandaag nog op het vliegtuig. Wat krijgt u nog van ons voor u vertrekt? 

  1. Zodra u het boekingsformulier heeft ondertekend en geretourneerd, maken wij uw boeking definitief. U ontvangt dan van ons een volledige, ingebonden versie van uw reisplan, uw factuur, een reisgids van uw bestemming, en enkele andere items die wellicht handig zouden zijn voor uw reis.
  2. In uw volledige reisplan vindt u ook de praktische informatie over uw bestemming: of u een visum nodig heeft, wat de munteenheid is, de bagagelimieten voor uw vlucht, en informatie over bijvoorbeeld de stroomoutlets, communicatie en het klimaat of vaccinaties.
  3. Het Grote Wachten begint!
  4. Twee weken voor vertrek ontvangt u van ons de laatste documentatie. De laatste versie van uw reisplan, tickets, vouchers, en contactinformatie voor u en thuisblijvers. 

Voor Vertrek – Kan ik bij Thika Travel een reisverzekering afsluiten?

Ja! Die optie sturen we mee met uw boekingsformulier. 

Voor Vertrek – Kan ik bij Thika Travel een visum aanvragen?

Dat verschilt per land. Voor bijvoorbeeld Bhutan kunnen we dit voor u organiseren, voor veel andere bestemmingen dient u een visum zelf aan te vragen. We kunnen u natuurlijk wél altijd adviseren, assisteren, of doorverwijzen naar een visumbureau. 

Voor Vertrek – Wat moet ik meenemen op reis?

Dat verschilt natuurlijk per bestemming. Onze reisexperts adviseren u hier graag over! Ook staat er een korte checklist achterin uw reisschema. 

Vluchten en Tickets – Wat zijn de Voorwaarden?

De voorwaarden van uw vliegtickets verschillen per luchtvaartmaatschappij, vliegroute en boekingsklasse. Weet u van te voren al dat u het liefst een wijzigbaar of restitueerbaar ticket wilt? Geef dit dan op tijd aan, zodat we hier rekening mee kunnen houden. 

Vluchten en Tickets – Bagagelimieten

Op intercontinentale vluchten is ruimbagage altijd inclusief. De limieten verschillen per boekingsklasse en luchtvaartmaatschappij, maar liggen normaliter tussen de twintig en dertig kilo per persoon. Houdt er rekening mee dat voor lokale vluchten vaak andere bagageregels gelden! Tijdens een fly-in safari vliegt u met een Cessna-vliegtuigje, waarin alleen zachte tassen van maximaal vijftien kilo worden toegestaan. Wilt u op uw vluchten extra zware of bijzonder gevormde bagage meenemen? Geef dit dan op tijd aan, zodat we hier rekening mee kunnen houden. 

Vluchten en Tickets – Boekt Thika Travel ook mijn favoriete stoel?

Waar mogelijk – natuurlijk! Als u een betaalde stoel wilt boeken (zoals Economy Comfort of extra beenruimte) factureren wij dit aan u door. 

Tijdens de Reis – Thuisfront & Noodnummers

Twee weken voor vertrek ontvangt u van ons – naast uw vouchers en tickets – een lijst met handige contactinformatie voor zowel u en het thuisfront. Hierop staan alle telefoonnummers en adressen van uw accommodaties en de lokale agenten. Wilt u ons tijdens uw reis bereiken? Dan kan dat tijdens kantooruren via 0346-242526. Buiten kantooruren bereikt u ons via het noodnummer dat u op uw contactinformatie vindt. Heeft u wel wifi, maar geen telefonisch bereik? Dan staan onze mail– en Facebookkanalen ook altijd open.

Tijdens de Reis – Is er overal WiFi en Telefonisch Bereik?

Dat verschilt per accommodatie. De hotels die wij voor u boeken hebben vrijwel altijd wifi, maar de afgelegen safarikampen wellicht niet. Als u écht midden in de bush overnacht, heeft uw gids altijd een portofoon bij de hand. 

Staat uw vraag er niet bij of wilt u meer weten? Wij helpen u graag.

Neem contact met ons op

Onze expert maakt graag een reisvoorstel op maat voor u.
Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur.

Wij bellen u terug

Vul uw voorkeur in en wij bellen u op de gewenste dag en tijdstip terug.
[contact-form-7 404 "Niet gevonden"]

Neem contact met ons op

Onze expert maakt graag een reisvoorstel op maat voor u.
Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur.

Wij bellen u terug

Vul uw voorkeur in en wij bellen u op de gewenste dag en tijdstip terug.
[contact-form-7 404 "Niet gevonden"]