Antarctica

Pinguïns, robben en walvissen

Het Antarctisch Schiereiland is één van de meest afgelegen plaatsen op aarde. Reizen naar Antarctica toe zijn al een belevenis op zich. En wanneer u de eerste glimp opvangt van besneeuwde hellingen en kwetterende pinguïns, begint uw bijzondere expeditie écht. U wandelt over gletsjers en langs verlaten onderzoeksstations. Een natuurfotograaf leert u de waggelende adéliepinguïns zo mooi mogelijk vast te leggen. En als er plotseling een bultrugwalvis opduikt naast uw zodiac, houdt u even de adem in. Een expeditie naar Antarctica is een unieke ervaring. 


welke expedities en maatwerkreizen naar antarctica ontwierpen we eerder?

wat beleeft tijdens uw reizen naar antarctica?


Geïnspireerd? Laten we samen verder brainstormen!

[contact-form-7 404 "Niet gevonden"]

[contact-form-7 404 "Niet gevonden"]

De seizoenen op Antarctica

Jan
Feb
Maart
April
Mei
Jun
Jul
Aug
Sept
Okt
Nov
Dec
Het zomerseizoen

December, januari en februari zijn de beste reismaanden voor het Antarctisch Schiereiland. Het is hoogzomer en er is veel zonlicht. 

Pinguïnkolonies zijn op z'n grootst en er gebeurt veel in de kolonies: ouders waggelen af en aan met voedsel, jongen lopen ouders achterna en schreeuwen om aandacht.

Vanaf medio januari neemt de kans op het zien van walvissen toe.

Vanaf half februari begint de ideale tijd om te ijsduiken.

Het voor- en najaarsseizoen

In november begint het voorjaar op Antarctica. Het land is nog bedekt met sneeuw en de ijsvelden op het water zijn uitgestrekt. U vaart in november door het ijswater.

Pinguïns liggen op hun nesten of komen net aan land en zoeken een nestplaats.

Maart is net als februari een ideale maand om verschillende soorten walvissen te kunnen spotten. Vanaf maart zijn de pinguïnkolonies kleiner.

Het winterseizoen

Vanaf april varen de schepen richting het Noordpoolgebied. Tussen april en november is het niet mogelijk om naar Antarctica te gaan vanwege de kou en de dichtgevroren zee.

Wilt u toch een poolervaring opdoen in deze periode? Overweeg dan een expeditie of cruise naar het Noordpoolgebied.


met deze expeditieschepen vaart u naar antarctica

1
Wat wilt u doen en beleven?

Oog in oog met een ijsbeer of een school narwallen? Of liever tussen de bloemen wandelen over de toendra? Dan is het Noordpoolgebied uw bestemming. Voor pinguïns en albatrossen, bultrugwalvissen en vinvissen is het Zuidpoolgebied dé plek voor u. U kajakt tussen ijsbergen of kampeert op het ijs. Wij bieden mooie ‘landbased’ avonturen en hebben voor u een zorgvuldige selectie gemaakt van expeditiecruiseschepen. Uw Thika-expert helpt u graag bij uw keuze tussen 'noord en zuid'.

2
Welk schip?

De grootte van het schip is bepalend voor uw poolexpeditie. Hoe minder passagiers, hoe meer tijd u aan land kunt doorbrengen. Er mogen maximaal 100 mensen tegelijk aan land, daarom bieden wij alleen expeditiecruises met kleine en middelgrote schepen aan. Er zijn nog meer dingen waar u op kunt letten bij de keuze van het schip. Zoals het aantal zodiacs en de diepgang van het schip: hoe minder diepgang hoe dichter u bij het wildlife  in kleinere fjorden en kreken komt.

3
Wanneer en hoe lang wilt u reizen?

Uw keuze voor noord of zuid bepaalt de beste reistijd voor uw expeditie. De beste reisperiode voor het noordelijke Arctisch gebied is van april tot november. Antarctica, de Falklandeilanden en South Georgia zijn alleen te bereizen van eind oktober tot eind maart. De expedities variëren van tien tot 22 dagen. Hoe lang wilt u op expeditie en wat wilt u meemaken? Dan laten wij daar de beste vaarroute op aansluiten.

4
Wat is uw reisbudget?

Dit noemen we bewust als laatste. Uiteraard is budget belangrijk, maar laat dit -als het kan- niet leidend zijn. Een poolexpeditie is een once in a lifetime ervaring. Ons advies: kies wat u wilt zien, doen en beleven en kies het schip dat het beste bij u past. Zo kunt u soms beter kiezen voor een iets kleinere hut dan een kortere route. Vraag onze experts naar de actuele Thika specials voor poolexpedities. 

reisverhalen

Geïnspireerd? Plan uw avontuur met ons!

[contact-form-7 404 "Niet gevonden"]

[contact-form-7 404 "Niet gevonden"]