Antarctica

Reizen door een pure, witte wildernis

  • Fotografie © Jan Vermeer
  • Fotografie © Jordi Plana

Wat wilt u beleven? We luisteren graag naar uw wensen

Neem contact met ons op

Onze expert maakt graag een reisvoorstel op maat voor u.
Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur.

Wij bellen u terug

Vul uw voorkeur in en wij bellen u op de gewenste dag en tijdstip terug.


Neem contact met ons op

Onze expert maakt graag een reisvoorstel op maat voor u.
Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur.

Wij bellen u terug

Vul uw voorkeur in en wij bellen u op de gewenste dag en tijdstip terug.


Wildlife op Antarctica

Pinguïns, walvissen en zeeluipaarden

Het eerste wat opvalt als u aankomst bij het Antarctisch Schiereiland, zijn de duizenden pinguïns. Op kleine stranden, hoge ijsbergwanden en grote sneeuwvlaktes: waar u ook kijkt ziet u pinguïnkolonies. Met tienduizenden tegelijk vormen ze zwart-witte dekens tot zover het oog reikt. Ga aan boord van een van onze expeditieschepen en zie, hoor en ruik niet alleen pinguïns maar ook stormvogels, walvissen en zeeluipaarden.

 

Keizerspinguins op de zuidpool

Pinguïns op Antarctica

De adéliepinguïn herkent u aan de witte rand rond zijn ogen. Heeft de pinguïn voor u een zwarte kinband, dan ziet u de kinbandpinguïn. De ezelspinguïn herkent u aan zijn oranje snavel en balkende geluid. Een andere pinguïnsoort die alleen op Antarctica voorkomt, en zelden wordt waargenomen bij het schiereiland, is de sierlijke keizerspinguïn. 

 

antarctica walvis

Walvissen

Het hele seizoen door zijn er bij Antarctica bultrugwalvissen te zien. In de Antarctische zomermaanden komen ze naar de voedselrijke wateren van Antarctica waar ze zich tegoed doen aan tonnen krill. Bultrugwalvissen, dwergvinvissen en blauwvinvissen zijn het meest actief. Wat fantastisch is om mee te maken is als een van deze reuzen onder uw zodiac zwemt of nieuwsgierig de boeg van het expeditieschip komen inspecteren.

 

antarctica zeeluipaard

Zeeluipaarden

Het eerste wat opvalt aan het zeeluipaard is zijn enorme bek met een indrukwekkende rij scherpe tanden. Zijn naam heeft hij te danken aan het patroon van luipaardvlekken op zijn huid. Hij zwemt uiterst snel en heeft de reputatie agressief te zijn. Het liefst jaagt hij op pinguïns of jonge zeehonden. Als ze na een maal liggen te luieren op een ijsschots, zijn ze goed benaderbaar en maakt u de mooiste close up foto’s.

 


In 4 stappen naar uw ideale poolexpeditie
1
Wat wilt u doen en beleven?

Oog in oog met een ijsbeer of een school narwallen? Of liever tussen de bloemen wandelen over de toendra? Dan is het Noordpoolgebied uw bestemming. Voor pinguïns en albatrossen, bultrugwalvissen en vinvissen is het Zuidpoolgebied dé plek voor u. U kajakt tussen ijsbergen of kampeert op het ijs. Wij bieden mooie ‘landbased’ avonturen en hebben voor u een zorgvuldige selectie gemaakt van expeditiecruiseschepen. Uw Thika-expert helpt u graag bij uw keuze tussen 'noord en zuid'.

2
Wanneer en hoe lang wilt u reizen?

Uw keuze voor noord of zuid bepaalt de beste reistijd voor uw expeditie. De beste reisperiode voor het noordelijke Arctisch gebied is van april tot november. Antarctica, de Falklandeilanden en South Georgia zijn alleen te bereizen van eind oktober tot eind maart. De expedities variëren van tien tot 22 dagen. Hoe lang wilt u op expeditie en wat wilt u meemaken? Dan laten wij daar de beste vaarroute op aansluiten.

3
Welk schip?

De grootte van het schip is bepalend voor uw poolexpeditie. Hoe minder passagiers, hoe meer tijd u aan land kunt doorbrengen. Er mogen maximaal 100 mensen tegelijk aan land, daarom bieden wij alleen expeditiecruises met kleine en middelgrote schepen aan. Er zijn nog meer dingen waar u op kunt letten bij de keuze van het schip. Zoals het aantal zodiacs en de diepgang van het schip: hoe minder diepgang hoe dichter u bij het wildlife  in kleinere fjorden en kreken komt.

4
Wat is uw reisbudget?

Dit noemen we bewust als laatste. Uiteraard is budget belangrijk, maar laat dit -als het kan- niet leidend zijn. Een poolexpeditie is een once in a lifetime ervaring. Ons advies: kies wat u wilt zien, doen en beleven en kies het schip dat het beste bij u past. Zo kunt u soms beter kiezen voor een iets kleinere hut dan een kortere route. Vraag onze experts naar de actuele Thika specials voor poolexpedities. 

Karin Engelfriet

Expert Latijns-Amerika, Zuidpoolgebied, Noordpoolgebied

Ik zet uw wensen om in een droomreis

Vragen? U bereikt me op:

Of vraag direct vrijblijvend een offerte aan

offerte aanvragen