Arctisch Canada

Ijsberen bij Churchill en narwallen bij Baffin

  • Fotografie © Erik Rock
  • Fotografie © Michelle Valberg

Wat wilt u beleven? We luisteren graag naar uw wensen

Neem contact met ons op

Onze expert maakt graag een reisvoorstel op maat voor u.
Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur.

Wij bellen u terug

Vul uw voorkeur in en wij bellen u op de gewenste dag en tijdstip terug.


Neem contact met ons op

Onze expert maakt graag een reisvoorstel op maat voor u.
Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur.

Wij bellen u terug

Vul uw voorkeur in en wij bellen u op de gewenste dag en tijdstip terug.


Arctisch Canada

Treed in de voetsporen van ontdekkingsreiziger Roald Amundsen! Aan het begin van de twintigste eeuw voer hij als eerste man over de Noordwest Passage in Arctisch Canada. U volgt hem over het ijskoude water en de toendra’s - in beduidend meer comfort. Ver van de bewoonde wereld, in het hoge noorden van Canada, ligt een onontdekte wereld op u te wachten. Tijdens uw rondreis vanuit Churchill zult u hier zeker de koning van de Arctic tegenkomen: de ijsbeer. Net als veel andere bijzondere pooldieren, van walvissen tot kariboes en poolvossen. Een snorkeltrip met narwallen, een kajaktocht tussen drijvende ijsschotsen en een overnachting op het zee-ijs maken uw ontdekkingsreis compleet.

 

Ontdek hoe u Arctisch Canada ook kunt beleven

Beste reistijd
mei-juli, oktober en november
Het klimaat
Poolklimaat
De taal
Engels
Op ons blog
6 Artikelen

Snorkelen met narwallen

Geen koudwatervrees in Arctisch Canada

Snorkelen met narwallen

Met een extra dik wetsuit aan, flippers om uw voeten en een duikbril op uw hoofd springt u in het water. Het water is koud, maar zodra u de eerste narwal ziet, bent u dit vergeten. In het hoog-Arctische Canada, bij het eiland Baffin, kunt u zwemmen en snorkelen met deze bijzondere walvissen. Een unieke beleving.Lees meer ›

Kamperen in Arctisch Canada

Overnachten in een warme tent

Kamperen in Arctisch Canada

Vaak is een accommodatie enkel een plek om te slapen en te ontbijten. Maar bij Thika is elke accommodatie een beleving op zich. Geïnspireerd door de tentenkampen van de Inuït en de mobiele safarikampen in Afrika ontstond het idee voor het Premium Safari Camp: een tentenkamp op het ijs, midden in de wildernis van Arctisch Canada.Lees meer ›

Oog in oog met ijsberen

Op de toendra’s bij Churchill

  • Fotografie © Patrick Endres

Oog in oog met ijsberen

De ijsberenpopulatie van de Hudson Baai in Canada is de zuidelijkste van de wereld. In oktober en november komen de ijsberen vanuit het noorden naar de toendra’s van dit gebied in Arctisch Canada. Ze zijn onderweg naar zuidelijkere gebieden, waar ze overwinteren.Lees meer ›

In 4 stappen naar uw ideale poolexpeditie
1
Wat wilt u doen en beleven?

Oog in oog met een ijsbeer of een school narwallen? Of liever tussen de bloemen wandelen over de toendra? Dan is het Noordpoolgebied uw bestemming. Voor pinguïns en albatrossen, bultrugwalvissen en vinvissen is het Zuidpoolgebied dé plek voor u. U kajakt tussen ijsbergen of kampeert op het ijs. Wij bieden mooie ‘landbased’ avonturen en hebben voor u een zorgvuldige selectie gemaakt van expeditiecruiseschepen. Uw Thika-expert helpt u graag bij uw keuze tussen 'noord en zuid'.

2
Wanneer en hoe lang wilt u reizen?

Uw keuze voor noord of zuid bepaalt de beste reistijd voor uw expeditie. De beste reisperiode voor het noordelijke Arctisch gebied is van april tot november. Antarctica, de Falklandeilanden en South Georgia zijn alleen te bereizen van eind oktober tot eind maart. De expedities variëren van tien tot 22 dagen. Hoe lang wilt u op expeditie en wat wilt u meemaken? Dan laten wij daar de beste vaarroute op aansluiten.

3
Welk schip?

De grootte van het schip is bepalend voor uw poolexpeditie. Hoe minder passagiers, hoe meer tijd u aan land kunt doorbrengen. Er mogen maximaal 100 mensen tegelijk aan land, daarom bieden wij alleen expeditiecruises met kleine en middelgrote schepen aan. Er zijn nog meer dingen waar u op kunt letten bij de keuze van het schip. Zoals het aantal zodiacs en de diepgang van het schip: hoe minder diepgang hoe dichter u bij het wildlife  in kleinere fjorden en kreken komt.

4
Wat is uw reisbudget?

Dit noemen we bewust als laatste. Uiteraard is budget belangrijk, maar laat dit -als het kan- niet leidend zijn. Een poolexpeditie is een once in a lifetime ervaring. Ons advies: kies wat u wilt zien, doen en beleven en kies het schip dat het beste bij u past. Zo kunt u soms beter kiezen voor een iets kleinere hut dan een kortere route. Vraag onze experts naar de actuele Thika specials voor poolexpedities. 

Arjan Westhoff

Expert Latijns-Amerika, Zuidpoolgebied, Noordpoolgebied

Ik zet uw wensen om in een droomreis

Vragen? U bereikt me op:

Of vraag direct vrijblijvend een offerte aan

offerte aanvragen