Botswana

Safari in z’n puurste vorm

Botswana reizen staan in het teken van een woestijn vol water. Bomen, riet en papyrus groeien uitbundig en dieren lessen hun dorst aan de oevers. Geef u over aan het ritme van de natuur en glijd geruisloos door de Okavangodelta in uw mokoro. Op wandelsafari spot u zebra’s, wilde honden, nijlpaarden en de vele andere bushbewoners. Wij vinden dit de meest ultieme vorm van safaribeleving tijdens uw reis door Botswana! Een unieke manier om het gevarieerde landschap te bewonderen is vanuit de lucht, waarbij u ook de meest afgelegen delen van Botswana ontdekt. Graag nemen wij u mee naar de Kalahariwoestijn voor een ontmoeting met de Bosjesmannen. Vol passie en overgave delen zij hun buitengewone kennis over het land.


welke maatwerkreizen naar botswana ontwierpen we eerder?

wat beleeft u in botswana?


Geïnspireerd? Laten we samen verder brainstormen!

Neem contact met ons op

[contact-form-7 404 "Niet gevonden"]

Neem contact met ons op

[contact-form-7 404 "Niet gevonden"]

De seizoenen in Botswana

Jan
Feb
Maart
April
Mei
Jun
Jul
Aug
Sept
Okt
Nov
Dec
Het groene seizoen

In de Okavangodelta trekt het wildlife weg van de waterkant naar de grasvlaktes waar kleintjes geboren worden. Dit trekt ook roofdieren aan.

Dankzij de regens is de Kalahari groen en vruchtbaar. Dit trekt grote groepen antilopesoorten aan en onvermijdelijk ook de kalaharileeuwen en hun welpen.

Dit is een goede periode voor vogelliefhebbers en fotografen. De heldere lucht zorgt ervoor dat u prachtige landschappen kunt fotograferen.

Het tussenseizoen

Het waterniveau in de Okavangodelta begint te stijgen. Geniet van de fragiele rietkikker tot aan de schuchtere sitatoenga.

In de Kalahari zijn nog steeds veel dieren. Het tussenseizoen is een goede periode om minder bekende diersoorten te spotten, zoals de honingdas, de bruine hyena, het stekelvarken, de grootoorvos en soms ook het luipaard.

Een bijzondere plek om in april te verblijven is Makgadikgadi omdat de migratie van zebra’s op gang komt, op de voet gevolgd door roofdieren.

Het droge seizoen

In de maanden juni en juli is het waterniveau in de Okavangodelta het hoogst.

Oktober en november zijn topmaanden voor een safari in Botswana. Er heerst een warm klimaat en de dieren concentreren zich rondom het water. Dit maakt het relatief makkelijk om ze te spotten.

Bezoek de schaarse waterputten in de Kalahari om u kans te vergroten op het spotten van de Kalaharileeuw.

reisverhalen

Geïnspireerd? Plan uw avontuur met ons!

neem contact met ons op

[contact-form-7 404 "Niet gevonden"]

neem contact met ons op

[contact-form-7 404 "Niet gevonden"]