Noordpool

In een ijsbreker naar 90 graden noorderbreedte

Stap aan boord van de ijsbreker 50 Years of Victory en ga samen met uw medereizigers en het expeditieteam het avontuur tegemoet. U vaart over de Barentszzee, langs de grillige kustlijnen van Franz Josef Land. Hier ziet u ijsberen, walrussen en robben. Stapt u in de helikopter, om met een lid van het expeditieteam de vaarroute te bepalen? Aan boord luistert u naar interessante lezingen en presentaties. Een reis naar de geografische noordpool is een beleving op zich. Stap op het einddoel in een luchtballon en geniet van de witte wereld en intense stilte om u heen.


welke expedities en maatwerkreizen naar de noordpool ontwierpen we eerder?

wat beleeft u bij de noordpool?


Geïnspireerd? Laten we samen verder brainstormen!

[contact-form-7 404 "Niet gevonden"]

[contact-form-7 404 "Niet gevonden"]

De seizoenen van de Noordpool

Jan
Feb
Maart
April
Mei
Jun
Jul
Aug
Sept
Okt
Nov
Dec
Het zomerseizoen

Varen met een ijsbreker naar de geografische Noordpool is alleen mogelijk in juni en juli, als het hoogzomer is.

Het winterseizoen

In deze periode is het niet mogelijk om naar de geografische Noordpool te reizen. Alleen in de maand juni/juli is het mogelijk om naar de Noordpool te reizen met een ijsbreker.


met deze expeditieschepen vaart u naar de noordpool

1
Wat wilt u doen en beleven?

Oog in oog met een ijsbeer of een school narwallen? Of liever tussen de bloemen wandelen over de toendra? Dan is het Noordpoolgebied uw bestemming. Voor pinguïns en albatrossen, bultrugwalvissen en vinvissen is het Zuidpoolgebied dé plek voor u. U kajakt tussen ijsbergen of kampeert op het ijs. Wij bieden mooie ‘landbased’ avonturen en hebben voor u een zorgvuldige selectie gemaakt van expeditiecruiseschepen. Uw Thika-expert helpt u graag bij uw keuze tussen 'noord en zuid'.

2
Welk schip?

De grootte van het schip is bepalend voor uw poolexpeditie. Hoe minder passagiers, hoe meer tijd u aan land kunt doorbrengen. Er mogen maximaal 100 mensen tegelijk aan land, daarom bieden wij alleen expeditiecruises met kleine en middelgrote schepen aan. Er zijn nog meer dingen waar u op kunt letten bij de keuze van het schip. Zoals het aantal zodiacs en de diepgang van het schip: hoe minder diepgang hoe dichter u bij het wildlife  in kleinere fjorden en kreken komt.

3
Wanneer en hoe lang wilt u reizen?

Uw keuze voor noord of zuid bepaalt de beste reistijd voor uw expeditie. De beste reisperiode voor het noordelijke Arctisch gebied is van april tot november. Antarctica, de Falklandeilanden en South Georgia zijn alleen te bereizen van eind oktober tot eind maart. De expedities variëren van tien tot 22 dagen. Hoe lang wilt u op expeditie en wat wilt u meemaken? Dan laten wij daar de beste vaarroute op aansluiten.

4
Wat is uw reisbudget?

Dit noemen we bewust als laatste. Uiteraard is budget belangrijk, maar laat dit -als het kan- niet leidend zijn. Een poolexpeditie is een once in a lifetime ervaring. Ons advies: kies wat u wilt zien, doen en beleven en kies het schip dat het beste bij u past. Zo kunt u soms beter kiezen voor een iets kleinere hut dan een kortere route. Vraag onze experts naar de actuele Thika specials voor poolexpedities. 

Geïnspireerd? Plan uw avontuur met ons!

[contact-form-7 404 "Niet gevonden"]

[contact-form-7 404 "Niet gevonden"]