Oeganda en Rwanda

Het groene hart van Afrika

Met uw gids klautert u over heuvels door de dichte oerwouden van Oeganda en Rwanda. U geniet van de stilte. Als u wat takken opzij duwt, staat u plotseling oog in oog met een familie berggorilla’s. De jongste telg komt nieuwsgierig op u af. Een bijzondere ontmoeting, die u niet snel zult vergeten. Voor meer actie zorgen de golden monkeys in Rwanda. Volg deze beweeglijke dieren door Volcanoes National Park. En wat dacht u van een bezoek aan het Queen Elizabeth National Park, waar leeuwen in bomen klimmen? Of een boottocht over het Albertmeer, om schoenbekooievaars te spotten? Laat u verrassen door de natuur en dierenwereld van deze twee bijzondere landen.

 


welke maatwerkreizen naar oeganda en rwanda ontwierpen we eerder?

wat beleeft u in oeganda en rwanda?


Geïnspireerd? Laten we samen verder brainstormen!

Neem contact met ons op

[contact-form-7 404 "Niet gevonden"]

Neem contact met ons op

[contact-form-7 404 "Niet gevonden"]

De seizoenen in Oeganda en Rwanda

Jan
Feb
Maart
April
Mei
Jun
Jul
Aug
Sept
Okt
Nov
Dec
Het droge seizoen

In de maanden januari tot en met maart is het over het algemeen droog en warm. Het wild is goed te zien.

Juli tot en met september zijn uitstekende maanden voor een bezoek aan Oeganda en Rwanda. De regentijd is voorbij en de natuur is erg mooi.

Houdt u er rekening mee dat de nachten in het vulkaangebied en de regenwouden van Bwindi in Oeganda en Volcanoes in Rwanda erg koud en vochtig kunnen zijn.

Het natte seizoen

Van april tot en met juni is de lange regenperiode. De meeste regen valt meestal in april.

U kunt in deze tijd wel afreizen naar Oeganda en Rwanda. Alleen dient u er dan rekening mee te houden dat wegen moeilijker begaanbaar zijn.

In de maanden oktober en november is er een korte regenperiode. Hoewel er wel gereisd kan worden moet u rekening houden met een bui. Begin december is de regenperiode meestal voorbij.

reisverhalen

Geïnspireerd? Plan uw avontuur met ons!

neem contact met ons op

[contact-form-7 404 "Niet gevonden"]

neem contact met ons op

[contact-form-7 404 "Niet gevonden"]