South Georgia en Falklandeilanden

Dieren zover het oog reikt

Afgelegen en ongerept, alleen per expeditieschip te bereiken en op enkele onderzoekers na onbewoond. South Georgia en de Falklandeilanden zijn de meest dierrijke eilanden van het Zuidpoolgebied. Elke baai, elke klif en elk strand herbergt zijn eigen geheim: koningspinguïns die hun ei beschermen, een pelsrob die haar jong zoogt, of een albatrosnest dat in het helmgras verscholen ligt. Tijdens uw expeditietocht bewondert u ze van dichtbij. Treed in de voetsporen van ontdekkingsreiziger Sir Ernest Shackleton en herbeleef een deel van zijn tocht over de ruige bergen en toendra. Uitdagend, zwaar en onvoorstelbaar mooi. Durft u het aan?


welke expedities en maatwerkreizen naar south georgia en falklandeilanden ontwierpen we eerder?

wat beleeft u bij south georgia en falklandeilanden?


Geïnspireerd? Laten we samen verder brainstormen!

[contact-form-7 404 "Niet gevonden"]

[contact-form-7 404 "Niet gevonden"]

De seizoenen in South Georgia en Falklandeilanden

Jan
Feb
Maart
April
Mei
Jun
Jul
Aug
Sept
Okt
Nov
Dec
Het zomerseizoen

In november begint de lente in het Zuidpoolgebied. De eerste pinguïns komen aan land en zoeken een nestplaats. Pelsrobben komen aan land op South Georgia.

November is een goede tijd om de reuzenalbatrossen met hun jong te zien.

December en januari zijn de hoogzomer maanden. Het is lang licht. Pinguïns kruipen uit hun ei en robben werpen hun jongen.

Dit zijn de beste maanden om wenkbrauwalbatrossen te zien op de Falklandeilanden.

Het winterseizoen

Tussen maart en november worden er geen expeditiecruises uitgevoerd naar vanwege de weersomstandigheden. De straffe winden maken het onmogelijk om aan land te gaan.

De kolonies zijn grotendeels verlaten en er is minder wildlife.

De schepen varen in april naar het Arctisch gebied. Wilt u in deze periode toch een poolervaring opdoen? Dan kunt u een expeditie en cruise maken in het Noordpoolgebied


met deze expeditieschepen vaart u naar south georgia en falklandeilanden

1
Wat wilt u doen en beleven?

Oog in oog met een ijsbeer of een school narwallen? Of liever tussen de bloemen wandelen over de toendra? Dan is het Noordpoolgebied uw bestemming. Voor pinguïns en albatrossen, bultrugwalvissen en vinvissen is het Zuidpoolgebied dé plek voor u. U kajakt tussen ijsbergen of kampeert op het ijs. Wij bieden mooie ‘landbased’ avonturen en hebben voor u een zorgvuldige selectie gemaakt van expeditiecruiseschepen. Uw Thika-expert helpt u graag bij uw keuze tussen 'noord en zuid'.

2
Welk schip?

De grootte van het schip is bepalend voor uw poolexpeditie. Hoe minder passagiers, hoe meer tijd u aan land kunt doorbrengen. Er mogen maximaal 100 mensen tegelijk aan land, daarom bieden wij alleen expeditiecruises met kleine en middelgrote schepen aan. Er zijn nog meer dingen waar u op kunt letten bij de keuze van het schip. Zoals het aantal zodiacs en de diepgang van het schip: hoe minder diepgang hoe dichter u bij het wildlife  in kleinere fjorden en kreken komt.

3
Wanneer en hoe lang wilt u reizen?

Uw keuze voor noord of zuid bepaalt de beste reistijd voor uw expeditie. De beste reisperiode voor het noordelijke Arctisch gebied is van april tot november. Antarctica, de Falklandeilanden en South Georgia zijn alleen te bereizen van eind oktober tot eind maart. De expedities variëren van tien tot 22 dagen. Hoe lang wilt u op expeditie en wat wilt u meemaken? Dan laten wij daar de beste vaarroute op aansluiten.

4
Wat is uw reisbudget?

Dit noemen we bewust als laatste. Uiteraard is budget belangrijk, maar laat dit -als het kan- niet leidend zijn. Een poolexpeditie is een once in a lifetime ervaring. Ons advies: kies wat u wilt zien, doen en beleven en kies het schip dat het beste bij u past. Zo kunt u soms beter kiezen voor een iets kleinere hut dan een kortere route. Vraag onze experts naar de actuele Thika specials voor poolexpedities. 

Geïnspireerd? Plan uw avontuur met ons!

[contact-form-7 404 "Niet gevonden"]

[contact-form-7 404 "Niet gevonden"]