Spitsbergen

Wildlife spotten en wandelen op de toendra’s

Vanaf het voordek van het expeditieschip geniet u van de spitse bergen en ziet u ivoormeeuwen voorbij scheren. U vaart langs diepe fjorden en spot alken en papegaaiduikers, op zoek naar een plek op de kliffen om een nest te bouwen. En kijk daar, die jagende poolvos! Ook aan land kijkt u uw ogen uit. Verken de toendra’s van Spitsbergen tijdens een wandeltocht, peddel in een kajak langs de kust, of laat een zodiac u dichter bij de gletsjers brengen. De allermooiste ontmoetingen van deze reis: die met walrussen, kariboes en ijsberen.

 


welke expedities en maatwerkreizen naar spitsbergen ontwierpen we eerder?

wat beleeft u op spitsbergen?


Geïnspireerd? Laten we samen verder brainstormen!

[contact-form-7 404 "Niet gevonden"]

[contact-form-7 404 "Niet gevonden"]

De seizoenen van Spitsbergen

Jan
Feb
Maart
April
Mei
Jun
Jul
Aug
Sept
Okt
Nov
Dec
Het voorjaarsseizoen

Deze periode is ideaal om in een lodge op Spitsbergen te verblijven, midden in de sneeuw en op het ijs.

Alleen een lodgeverblijf of een verblijf op het zeiljacht Noorderlicht is mogelijk in deze periode.

In deze maanden is het niet mogelijk om te varen vanwege de dikte van het pakijs.

Het zomerseizoen

In deze maanden is het zomer op Spitsbergen, de ideale periode om een expeditiecruise te maken.

In juni en juli is de kans op het zien van ijsberen het grootst.

Juli is perfect voor het zien van veel vogelsoorten, walrussen, poolvossen en natuurlijk ook ijsberen.

Augustus is hoogzomer. De dagen worden al korter, ideaal fotolicht.

Het winterseizoen

In deze maanden is het winter in het Noordpoolgebied. Expeditiecruises worden niet uitgevoerd in deze periode vanwege de aanwezigheid van dik pakijs.

Wilt u in deze periode toch een poolervaring opdoen? Denk dan aan een expeditie in het Zuidpoolgebied


met deze expeditieschepen vaart u naar spitsbergen

1
Wat wilt u doen en beleven?

Oog in oog met een ijsbeer of een school narwallen? Of liever tussen de bloemen wandelen over de toendra? Dan is het Noordpoolgebied uw bestemming. Voor pinguïns en albatrossen, bultrugwalvissen en vinvissen is het Zuidpoolgebied dé plek voor u. U kajakt tussen ijsbergen of kampeert op het ijs. Wij bieden mooie ‘landbased’ avonturen en hebben voor u een zorgvuldige selectie gemaakt van expeditiecruiseschepen. Uw Thika-expert helpt u graag bij uw keuze tussen 'noord en zuid'.

2
Welk schip?

De grootte van het schip is bepalend voor uw poolexpeditie. Hoe minder passagiers, hoe meer tijd u aan land kunt doorbrengen. Er mogen maximaal 100 mensen tegelijk aan land, daarom bieden wij alleen expeditiecruises met kleine en middelgrote schepen aan. Er zijn nog meer dingen waar u op kunt letten bij de keuze van het schip. Zoals het aantal zodiacs en de diepgang van het schip: hoe minder diepgang hoe dichter u bij het wildlife  in kleinere fjorden en kreken komt.

3
Wanneer en hoe lang wilt u reizen?

Uw keuze voor noord of zuid bepaalt de beste reistijd voor uw expeditie. De beste reisperiode voor het noordelijke Arctisch gebied is van april tot november. Antarctica, de Falklandeilanden en South Georgia zijn alleen te bereizen van eind oktober tot eind maart. De expedities variëren van tien tot 22 dagen. Hoe lang wilt u op expeditie en wat wilt u meemaken? Dan laten wij daar de beste vaarroute op aansluiten.

4
Wat is uw reisbudget?

Dit noemen we bewust als laatste. Uiteraard is budget belangrijk, maar laat dit -als het kan- niet leidend zijn. Een poolexpeditie is een once in a lifetime ervaring. Ons advies: kies wat u wilt zien, doen en beleven en kies het schip dat het beste bij u past. Zo kunt u soms beter kiezen voor een iets kleinere hut dan een kortere route. Vraag onze experts naar de actuele Thika specials voor poolexpedities. 

Geïnspireerd? Plan uw avontuur met ons!

[contact-form-7 404 "Niet gevonden"]

[contact-form-7 404 "Niet gevonden"]