Spitsbergen

Op zoek naar ijsberen, walrussen, poolvossen en papegaaiduikers

  • Fotografie © Jan Vermeer
  • Fotografie © Jan Vermeer

Wat wilt u beleven? We luisteren graag naar uw wensen

Neem contact met ons op

Onze expert maakt graag een reisvoorstel op maat voor u.
Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur.

Wij bellen u terug

Vul uw voorkeur in en wij bellen u op de gewenste dag en tijdstip terug.


Neem contact met ons op

Onze expert maakt graag een reisvoorstel op maat voor u.
Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur.

Wij bellen u terug

Vul uw voorkeur in en wij bellen u op de gewenste dag en tijdstip terug.


Wildlife op Spitsbergen

IJsberen, Walrussen en Papegaaiduikers

Snorkelen met narwallen, kajakken langs een walrus, met een zodiac op zoek gaan naar ijsberen en tijdens een wandeling over de toendra een poolvos of een kudde rendieren spotten. Kortom; in het Noordpoolgebied is het dierenleven zeer gevarieerd en u kunt op verschillende manieren het wild ontdekken.

 

Spitsbergen expeditie cruise ijsbeer

IJsberen

Het Noorse Poolinstituut schat dat er ongeveer tweeduizend ijsberen voorkomen in de Noordpoolregio. Dit is een relatief groot aantal voor een beperkt gebied. Zeker als je beseft dat ijsberen zich voornamelijk ophouden in de noordelijke streken of op de randen van het pakijs. Wanneer u vanuit een zodiac langzaam langs een ijsbeer vaart ervaart u pas echt hoe machtig hun verschijning is! 

walrussen moffen spitsbergen rondreis

Walrussen

Walrussen houden jarenlang vast aan dezelfde leefgebieden. Ze leven in grote kolonies op het strand of op grote ijsschotsen. Het meest typerende van de walrussen zijn hun enorme slagtanden. Hun bovenlip met borstelige snorharen gebruiken ze om voedsel te zeven. Het eiland Moffen, in Noord-Spitsbergen, staat bekend om de grootste kolonies walrussen. Het hele seizoen door kunt u hier kolonies van tientallen walrussen spotten.

 

Papegaaiduikers noordpoolgebied

Papegaaiduikers

Ook leven er in het Noordpoolgebied vele soorten zeevogels. Ze bevolken de klifkusten en de eilanden. Eén van de leukste verschijningen is de papegaaiduiker. Deze opvallende vogel is familie van de alken en wordt door zijn vreemde manier van voortbewegen ook wel de clown van de zeevogels genoemd. De papegaaiduiker is met zijn grote felgekleurde snavel en zwarte verenkleed één van meest fotogenieke zeevogels in de regio.

 


In 4 stappen naar uw ideale poolexpeditie
1
Wat wilt u doen en beleven?

Oog in oog met een ijsbeer of een school narwallen? Of liever tussen de bloemen wandelen over de toendra? Dan is het Noordpoolgebied uw bestemming. Voor pinguïns en albatrossen, bultrugwalvissen en vinvissen is het Zuidpoolgebied dé plek voor u. U kajakt tussen ijsbergen of kampeert op het ijs. Wij bieden mooie ‘landbased’ avonturen en hebben voor u een zorgvuldige selectie gemaakt van expeditiecruiseschepen. Uw Thika-expert helpt u graag bij uw keuze tussen 'noord en zuid'.

2
Wanneer en hoe lang wilt u reizen?

Uw keuze voor noord of zuid bepaalt de beste reistijd voor uw expeditie. De beste reisperiode voor het noordelijke Arctisch gebied is van april tot november. Antarctica, de Falklandeilanden en South Georgia zijn alleen te bereizen van eind oktober tot eind maart. De expedities variëren van tien tot 22 dagen. Hoe lang wilt u op expeditie en wat wilt u meemaken? Dan laten wij daar de beste vaarroute op aansluiten.

3
Welk schip?

De grootte van het schip is bepalend voor uw poolexpeditie. Hoe minder passagiers, hoe meer tijd u aan land kunt doorbrengen. Er mogen maximaal 100 mensen tegelijk aan land, daarom bieden wij alleen expeditiecruises met kleine en middelgrote schepen aan. Er zijn nog meer dingen waar u op kunt letten bij de keuze van het schip. Zoals het aantal zodiacs en de diepgang van het schip: hoe minder diepgang hoe dichter u bij het wildlife  in kleinere fjorden en kreken komt.

4
Wat is uw reisbudget?

Dit noemen we bewust als laatste. Uiteraard is budget belangrijk, maar laat dit -als het kan- niet leidend zijn. Een poolexpeditie is een once in a lifetime ervaring. Ons advies: kies wat u wilt zien, doen en beleven en kies het schip dat het beste bij u past. Zo kunt u soms beter kiezen voor een iets kleinere hut dan een kortere route. Vraag onze experts naar de actuele Thika specials voor poolexpedities. 

Karin Engelfriet

Expert Latijns-Amerika, Zuidpoolgebied, Noordpoolgebied

Ik zet uw wensen om in een droomreis

Vragen? U bereikt me op:

Of vraag direct vrijblijvend een offerte aan

offerte aanvragen