Tanzania

Ontdek het ongerepte Afrika

Reizen door Tanzania staat bekend om de immense kuddes wild. Duizenden gnoes, gazellen en zebra’s trekken jaarlijks door de Serengeti, op weg naar Kenia. Een geweldige belevenis! Maar er is nog veel meer dat wij u laten zien. Maak bijvoorbeeld een indrukwekkende wandelsafari in de wildparken Selous en Ruaha. Peddel samen met een gids over het meer van Momella en kom zo vlakbij flamingo’s en nijlpaarden. Beklim in plaats van de populaire Kilimanjaro, in alle rust Mount Meru. Vanaf hier heeft u een prachtig uitzicht op de Kilimanjaro. Verlaat het land niet zonder een kennismaking met de Masai en Hadza!


welke maatwerkreizen naar tanzania ontwierpen we eerder?

wat beleeft u in tanzania?


Geïnspireerd? Laten we samen verder brainstormen!

Neem contact met ons op

[contact-form-7 404 "Niet gevonden"]

Neem contact met ons op

[contact-form-7 404 "Niet gevonden"]

De seizoenen in Tanzania

Jan
Feb
Maart
April
Mei
Jun
Jul
Aug
Sept
Okt
Nov
Dec
Het groene seizoen

In de maanden april en mei is de natuur groen en uitbundig en kunt u veel jonge dieren zien.

Gedurende de maanden februari, maart, april en mei is het makkelijker om chimpansees te spotten in Gombe. Vanwege de regen trekken ze niet ver de bossen in.

Dit is het laagseizoen van Zanzibar. Veel accommodaties hanteren gunstige tarieven. In deze maanden is het bewolkt en valt er regelmatig een regenbui.

Het droge seizoen

In de maanden december, januari en februari worden vele jonge gnoes en zebra’s geboren in Ngorongoro Conservation Area en Serengeti National Park. Dit trekt roofdieren aan.

Vanaf half mei tot en met december treft u veel zoogdieren aan in Ruaha National Park, terwijl de maanden januari tot en met april beter zijn om vogels te spotten

U kunt de Mount Meru of de Kilimanjaro het beste in de droge maanden juli tot en met januari beklimmen. In november zijn er sporadisch regenbuien.

Door de heldere lucht heeft u in de maanden december, januari en februari het beste zicht vanaf Mount Meru op de Kilimanjaro.

In de maanden december tot en met februari en van juni tot en met oktober vallen er minder  regenbuien in Zanzibar en is de lucht helder. Als u wilt duiken kunt u dit het beste doen in de maanden maart en september.

reisverhalen

Geïnspireerd? Plan uw avontuur met ons!

neem contact met ons op

[contact-form-7 404 "Niet gevonden"]

neem contact met ons op

[contact-form-7 404 "Niet gevonden"]