Zambia

Wandelsafari’s door pure en ongerepte natuur

Bent u op zoek naar belevingen die buiten de gebaande paden treden? Lijkt het u fantastisch om te overnachten in de wildernis van South Luangwa? En wilt u de zeldzame schoenbekooievaar vastleggen op de gevoelige plaat? Dan is een rondreis Zambia het perfecte avontuur voor u. Hier ligt de oorsprong van Thika Travel en graag laten wij u ervaren waarom ons hart sneller gaat kloppen tijdens een meerdaagse wandelsafari. Met de beste gidsen van Afrika aan uw zijde sturen wij u op pad. Niet alleen te voet, maar ook per kano, open jeep of in een luchtballon. Doorkruis het leefgebied van de moerasantilope in Kafue en bezoek de Liuwa Plains om ooggetuige te zijn van de één na grootste migratie van zebra’s en wildebeesten in Afrika.


welke maatwerkreizen naar zambia ontwierpen we eerder?

wat beleeft u in zambia?


Geïnspireerd? Laten we samen verder brainstormen!

Neem contact met ons op

[contact-form-7 404 "Niet gevonden"]

Neem contact met ons op

[contact-form-7 404 "Niet gevonden"]

De seizoenen in Zambia

Jan
Feb
Maart
April
Mei
Jun
Jul
Aug
Sept
Okt
Nov
Dec
Het droge seizoen

In deze periode is het landschap minder dicht begroeid en droger dus goed voor de wildbeleving. In Kafue vallen de Busanga Plains droog en zijn de wegen weer begaanbaar.

September en oktober zijn de beste maanden om de carmine bee-eaters te zien bij hun nest in de oever van de rivier.

In de maanden juni tot en met september is het waterpeil bij de Victoria Falls het hoogst.

Het tussenseizoen

Vanaf half april gaan de lodges in Lower Zambezi National Park weer open en in South Luangwa openen de bush camps hun deuren.

In Bangwuelu heeft u goede kans op het zien van de zeldzame ‘Shoebill’ van mei tot en met augustus.

Het natte seizoen

Veel lodges in Lower Zambezi en South Luangwa zijn gesloten vanwege de regentijd. In de Mfuwe regio in South Luangwa zijn nog wel veel lodges open.

Deze natte periode is voor vogelliefhebbers een goede reistijd. De trekvogels komen terug in Kasanka. In november en december zijn in Kasanka miljoenen vleermuizen te zien.

In Liuwa Plains National Park vindt in november Afrika’s op één na grootste migratie van wildebeesten en zebra’s plaats.

reisverhalen

Geïnspireerd? Plan uw avontuur met ons!

neem contact met ons op

[contact-form-7 404 "Niet gevonden"]

neem contact met ons op

[contact-form-7 404 "Niet gevonden"]