Zuidpool

Avontuurlijke reizen in extreme omstandigheden

  • Fotografie © Jan Vermeer

Wat wilt u beleven? We luisteren graag naar uw wensen

Neem contact met ons op

Onze expert maakt graag een reisvoorstel op maat voor u.
Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur.

Wij bellen u terug

Vul uw voorkeur in en wij bellen u op de gewenste dag en tijdstip terug.

Neem contact met ons op

Onze expert maakt graag een reisvoorstel op maat voor u.
Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur.

Wij bellen u terug

Vul uw voorkeur in en wij bellen u op de gewenste dag en tijdstip terug.

Zuidpool

Waar expeditieschepen niet komen

De schoonheid en mysteries van de Zuidpool hebben talrijke avonturiers en ontdekkingsreizigers verleid tot het maken van spannende expedities. Vanuit het expeditiekamp Union Glacier Camp, midden op de Zuidpool, maakt u diverse avontuurlijke expeditietochten op en over het witte continent. Met een klein vliegtuig bereikt u een keizerspinguïnkolonie. Een plek waar cruiseschepen niet kunnen komen en waar u als één van de weinige toeristen blijft overnachten in een tentenkamp. Het bereiken van de geografische Zuidpool is een echte uitdaging. Hier zijn de natuurelementen extreem en wordt een uitstekende conditie verwacht als u skiënd 90 graden Zuiderbreedte wilt bereiken.

Ontdek hoe u de Zuidpool ook kunt beleven

Beste reistijd
november-januari
Het klimaat
Poolklimaat
De taal
Engels
Op ons blog
5 Artikelen

Skiën op de Zuidpool

Een skitocht naar 90 graden zuiderbreedte

Skiën op de Zuidpool

Fanatieke sporters en avonturiers, opgelet! Bent u klaar voor een échte uitdaging? Uw doel: het bereiken van het meest zuidelijke punt op aarde. Niet per vliegtuig of schip, maar op ski’s. Op eigen kracht met een flinke dosis doorzettingsvermogen.Lees meer ›

Slapen tussen de keizerspinguïns

Kamperen op de Zuidpool

Slapen tussen de keizerspinguïns

Een klein vliegtuig brengt u naar uw verblijfplaats voor de komende dagen: een tentenkamp dicht bij de keizerspinguïnkolonie die op de Zuidpool leeft. Vanuit uw kamp volgt u de kolonie op de voet. De geluiden en grappige bewegingen van deze nieuwsgierige vogels zult u niet snel vergeten.Lees meer ›

In 4 stappen naar uw ideale poolexpeditie
1
Wat wilt u doen en beleven?

Oog in oog met een ijsbeer of een school narwallen? Of liever tussen de bloemen wandelen over de toendra? Dan is het Noordpoolgebied uw bestemming. Voor pinguïns en albatrossen, bultrugwalvissen en vinvissen is het Zuidpoolgebied dé plek voor u. U kajakt tussen ijsbergen of kampeert op het ijs. Wij bieden mooie ‘landbased’ avonturen en hebben voor u een zorgvuldige selectie gemaakt van expeditiecruiseschepen. Uw Thika-expert helpt u graag bij uw keuze tussen 'noord en zuid'.

2
Wanneer en hoe lang wilt u reizen?

Uw keuze voor noord of zuid bepaalt de beste reistijd voor uw expeditie. De beste reisperiode voor het noordelijke Arctisch gebied is van april tot november. Antarctica, de Falklandeilanden en South Georgia zijn alleen te bereizen van eind oktober tot eind maart. De expedities variëren van tien tot 22 dagen. Hoe lang wilt u op expeditie en wat wilt u meemaken? Dan laten wij daar de beste vaarroute op aansluiten.

3
Welk schip?

De grootte van het schip is bepalend voor uw poolexpeditie. Hoe minder passagiers, hoe meer tijd u aan land kunt doorbrengen. Er mogen maximaal 100 mensen tegelijk aan land, daarom bieden wij alleen expeditiecruises met kleine en middelgrote schepen aan. Er zijn nog meer dingen waar u op kunt letten bij de keuze van het schip. Zoals het aantal zodiacs en de diepgang van het schip: hoe minder diepgang hoe dichter u bij het wildlife  in kleinere fjorden en kreken komt.

4
Wat is uw reisbudget?

Dit noemen we bewust als laatste. Uiteraard is budget belangrijk, maar laat dit -als het kan- niet leidend zijn. Een poolexpeditie is een once in a lifetime ervaring. Ons advies: kies wat u wilt zien, doen en beleven en kies het schip dat het beste bij u past. Zo kunt u soms beter kiezen voor een iets kleinere hut dan een kortere route. Vraag onze experts naar de actuele Thika specials voor poolexpedities. 

Arjan Westhoff

Expert Latijns-Amerika, Zuidpoolgebied, Noordpoolgebied

Ik zet uw wensen om in een droomreis

Vragen? U bereikt me op:

Of vraag direct vrijblijvend een offerte aan

offerte aanvragen