Rondreis Argentinië

15 dagen met de auto door noord-argentinië

Prijsindicatie
Prijsindicatie

De prijs voor deze 15-daagse Rondreis Argentinië ligt tussen de € 5.000 en € 5.700 per persoon, inclusief intercontinentale vluchten. Wij stellen uw reis op maat samen, aan de hand van uw wensen. De uiteindelijke reissom is afhankelijk van actuele prijzen, de wisselkoers, uw wensen, de reisdatum en beschikbaarheid.

Share
Het noordwesten van Argentinië is onze favoriete regio. Hier vindt u tijdens uw rondreis echte authenticiteit. Verborgen grotten, afwisselende landschappen en afgelegen dorpjes. Met een huurauto kunt u in uw eigen tempo deze regio verkennen. Tijdens deze 15-daagse ontdekkingstocht is een bezoek aan de schilderachtige vallei Humahuaca Gorge en de zoutvlakte Salinas Grandes een must. Maar vergeet ook de Acsibi grotten en de hoofdstad van de witte wijn Cafayate niet.

 

Route

Deze 15-daagse Rondreis Argentinië brengt u naar: Buenos Aires – Salta – Purmamarca – Cachi – Cafayate – Buenos Aires.

 

Wilt u deze bestemmingen alvast digitaal ontdekken? Zoom dan in op het kaartje, en gebruik het gele ‘Street View’-icoon om rond te kijken!

 

rondreis argentinië - tango danspaar  

Dans de tango

Buenos Aires is de tangohoofdstad van de wereld. Een bezoek aan een traditionele milonga is dan ook echt een aanrader. In een milonga dansen de Argentijnen zelf de tango en door de opzwepende muziek wordt het lastig om de hele avond stil te blijven zitten. Ook bijzonder om te doen in Buenos Aires is de privé stadswandeling. Uw gids neemt u onder andere mee naar het dak van het gemeentehuis voor een uniek uitzicht op de beroemde Plaza de Mayo.

 

rondreis argentinië - uitzicht over purmamarca  

Kleurenspektakel

Salta is de grootste stad in de noordelijke regio van Argentinië. Hier vindt u de mooiste kerken en het is dé ideale plek om een ontdekkingstocht met uw huurauto te beginnen. Binnen enkele uren rijdt u naar Purmamarca. Bezoek de zevenkleurige berg Cerro de los Siete Colores en rijd door de schilderachtige vallei Humahuaca Gorge. Purmamarca is ook een ideaal startpunt om naar de immens grote zoutvlakte Salinas Grandes te rijden. Een verrassende rit met surrealistische landschappen.

 

rondreis argentinië - de grotten van acsibi  

Las cuevas de Acsibi

De Acsibi grotten zijn vanaf Salta goed te bereiken. Deze grotten zijn nog niet ontdekt door het massatoerisme en de kans is dan ook groot dat u dit stukje Argentinië helemaal voor u zelf heeft. De zandsteenformaties en rode tinten zijn schitterend, het zonlicht dat door de grotten schijnt maakt deze plek betoverend. De magie van deze plek gaat nog meer leven wanneer onze gids het verhaal achter de eeuwenoude grotschilderingen vertelt.

 

rondreis argentinië - uitzicht over de wijgaard cafayate  

Wit of rood

Middenin de wijngaard Finca la Punilla ligt het kleinschalige Casa de la Bodega. Hier kunt u heerlijk ontspannen in één van de acht luxe kamers. Een aanrader tijdens uw verblijf is de wijnproeverij met chefkok Victor Araña. Vanuit Cafayate, de hoofdstad van de witte wijn, kunt u eenvoudig de Incaruïnes van Quilmes bekijken. Vanaf de top kijkt u uit over immens grote cactusvelden.

 

rondreis argentinië - zonsopgang over de rotsformaties van cafayate  

Terug in de tijd

Rotsformaties die lijken op enorme zandkastelen, een oase met botanische tuin middenin de rotswoestijn en een maanvallei waar de fossielen van miljoen jaar oude dinosaurussen zijn gevonden. Dit ziet u als u vanuit Cafayate doorrijdt naar het zuiden en stopt bij de nationale parken Talampaya en Ischigualasto. Voor de mooiste foto’s raden wij u aan om wat later op de dag Ischigualasto te bezoeken. Zet uw camera klaar en wacht tot de zon ondergaat.   

 

Combineren met…

Bent u op zoek naar nog meer contrast in uw reis? Trek dan door naar de gletsjers en ijsvelden in Patagonië. Voor een échte uitdaging volgt u het eeuwenoude pad van de arrieros: de veedrijvers die de extreme tocht  van Puna naar Atacama in Chili via de ruige Andes elke keer weer te voet maakten om hun vee aan de Chileense dorpen te kunnen verkopen.

 

Prijsindicatie

De prijs voor deze 15-daagse Rondreis Argentinië ligt tussen de € 5.000 en € 5.700 per persoon, inclusief intercontinentale vluchten. Wij stellen uw reis op maat samen, aan de hand van uw wensen. De uiteindelijke reissom is afhankelijk van actuele prijzen, de wisselkoers, uw wensen, de reisdatum en beschikbaarheid.