Prijsindicatie
Prijsindicatie

De prijs voor deze 15-daagse voorbeeldreis ligt tussen de €5.400 en €6.000 per persoon, inclusief intercontinentale vluchten. Wij stellen uw reis op maat samen, aan de hand van uw wensen. De uiteindelijke reissom is afhankelijk van actuele prijzen, de wisselkoers, uw wensen, de reisdatum en beschikbaarheid.

Share

15 DAGEN DOOR BHUTAN IN ZIJN PUURSTE VORM

Tijdens deze 15-daagse rondreis bezoek u in Bhutan the debating of the monks, een bijzonder monnikengebruik in Bumthang. Ga op zoek naar de zwarthalskraanvogel op de akkers van de Trashi Yangtsevallei. En sla de wandeling naar het schitterend gelegen Taktsangklooster, ofwel Tigers Nest, niet over. In ongerept Oost-Bhutan gaat u verder dan andere reizigers en ontdekt u het land in zijn puurste vorm.

Taktsang klooster in Bhutan

BEGIN IN PARO

Paro is de perfecte introductie tot Bhutan. Het heeft een schitterend gelegen dzong, dat wereldberoemd werd na haar verschijning in de film Seven Years in Tibet. Fantastisch is de ligging van het klooster, dat als een arendsnest tegen een 700 meter hoge rots lijkt geplakt. Tijdens uw wandeling hier naartoe geniet u van de uitbundige, groene landschappen van Bhutan. Als u de hoofdstad Thimpu in het weekend bezoekt, nemen we u graag mee naar de boogschietwedstrijden waar lokale talenten zich aan elkaar wagen!

Monniken debatteren in het Sera klooster in Bhutan

DEBATTERENDE MONNIKEN

Vanuit uw hotel in Bumthang is het maar een stukje wandelen naar de Karchu Dratsangschool voor monniken. Onderdeel van hun opleiding is the debating of the monks, waarbij één monnik wordt onderworpen aan een spervuur van vragen, waarop hij snel een goed antwoord moet geven. Het gaat er vaak fel aan toe. U begrijpt er niets van, maar het is uiterst interessant om te zien. U bent immers getuige van een echt levende traditie.

Zwarthalskraanvogel in de vallei van Bomdeling in Bhutan

ZWARTHALSKRAANVOGEL

In oktober maken de zeldzame zwarthalskraanvogels hun oversteek van de hooggebergteplateaus in Tibet en Ladakh naar Bhutan. Ze overwinteren in de vallei van Bomdeling: de beste plek om deze statige vogels te zien. De lokale bevolking viert hun komst, die samenvalt met het einde van de oogsttijd. De vogels leven op weiden en akkers en worden soms zelfs bij boerderijen gezien. U gaat op pad met een deskundige, die u alles vertelt over deze bijzondere vogels en hun komst graag samen met u viert.

Rode panda door het land van de Yeti in Bhutan

TREKKING DOOR HET LAND VAN DE YETI

Sportief aangelegd? Dan is de zesdaagse Merak-Saktentrekking de ultieme verlenging voor deze reis! Deze trekking beidt een unieke mix van natuur en authentieke stammen. Het Sakten Wildlife Sanctuary was tot voor kort gesloten voor buitenlanders om de lokale cultuur van de semi-nomadische Brokpa-stam te beschermen. De meest beroemde inwoner van dit park, de Yeti, zult u waarschijnlijk niet tegenkomen, maar u wandelt wél door oerbossen waar tijgers en rode panda’s leven.

ROUTE EN PRIJSINDICATIE

Deze 15-daagse rondreis door Oost-Bhutan brengt u naar Paro, Thimpu, Bumthang, Mongar, Trashigang en Samdrup Yongkhar.

De prijs voor deze 15-daagse Rondreis Oost-Bhutan ligt tussen de €4.900 en €6.000 per persoon, inclusief intercontinentale vluchten. Wij stellen uw reis op maat samen, aan de hand van uw wensen. De uiteindelijke reissom is afhankelijk van actuele prijzen, de wisselkoers, uw wensen, de reisdatum en beschikbaarheid.

Wat wilt u beleven? We luisteren graag naar uw wensen

Neem contact met ons op

Onze expert maakt graag een reisvoorstel op maat voor u.
Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur.

Wij bellen u terug

Vul uw voorkeur in en wij bellen u op de gewenste dag en tijdstip terug.
[contact-form-7 404 "Niet gevonden"]

Neem contact met ons op

Onze expert maakt graag een reisvoorstel op maat voor u.
Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur.

Wij bellen u terug

Vul uw voorkeur in en wij bellen u op de gewenste dag en tijdstip terug.
[contact-form-7 404 "Niet gevonden"]

Hoe ontdekt u Bhutan?