Prijsindicatie
Prijsindicatie

De prijs voor deze 18-daagse natuurrondreis door Brazilië ligt tussen de €8.500 en €9.000 per persoon, inclusief intercontinentale vluchten. Wij stellen uw reis op maat samen, aan de hand van uw wensen. De uiteindelijke reissom is afhankelijk van actuele prijzen, de wisselkoers, uw wensen, de reisdatum en beschikbaarheid.

Share

18 DAGEN AMAZONE, PANTANAL EN ITATIAIA

De natuur in Brazilië is minstens zo bruisend als de beroemde steden. En al even afwisselend: u reist in 18 dagen van stranden naar het Amazonegebied en de Pantanal, het grootste moerassen- en wildgebied ter wereld. Het Amazonegebied is als ‘long van de aarde’ een onmisbare natuurschat. Elke dag wordt hier wel een nieuwe plant- of diersoort ontdekt. In de Pantanal gaat u op zoek naar de Braziliaanse tapir, reuzenotters, reuzenmiereneters, capibara’s en jaguars. Voor vogelliefhebbers mag een bezoek aan het Nationaal Park Itatiaia niet ontbreken.   

Tijuca National Park, Rio de Janeiro in Brazilië

RIO DE JANEIRO

Wist u dat in Rio de Janeiro het derde grootste stedelijke bos ter wereld ligt? In Nationaal Park Tijuca (Tijuca betekent ‘moeras’) neemt uw gids u mee op prachtige natuurwandelingen en naar de top van de Pico da Tijuca. Het laatste deel van deze klim is fantastisch. In de rotsen is in 1920 een trap uitgehouwen van 120 treden. Speciaal voor koning Albert I van België, die Rio toen bezocht. De toenmalige president wist dat de koning een fervent wandelaar was en liet de trap uithouwen om het hem gemakkelijker te maken.

Gele papegaaien in oudste park van Brazilië, Itatiaia National Park

VOGELS SPOTTEN

De goudtoekan, zwartemuisspecht  en de oranjeborsttangare spotten? Dat kan in Itatiaia, het oudste nationale park van Brazilië, in het achterland van Rio. Ook uw hotel is omgeven door vliegende wonderen als de Brazilian ruby, de violetkapbosnimf en de plovercrest. U bekijkt ze vanaf het terras vanaf uw hotel Do Ype. In de bergachtige omgeving ziet u bamboebos en Atlantisch regenwoud. Een betoverende plek voor vogelliefhebbers.

Iguazú watervallen bij Brazilië

IGUAZÚ WATERVALLEN

Op de grens van Argentinië, Paraguay en Brazilië liggen de 270 watervallen van Iguazú. Voor een ultieme beleving overnacht u middenin het Nationaal Park en wandelt u in de vroege ochtend op eigen gelegenheid naar dit waterspektakel. Het mooiste zicht heeft u als u per helikopter over de immense watermassa’s vliegt. Hoe krachtig ze zijn, merkt u als u met een boot dichtbij komt. Zeker doen: een bezoek brengen aan het Parque das Aves, waar u de mooiste vogelsoorten van Brazilië ziet.

Jaguar spotten in de Pantanal in Brazilië

JAGUARS IN DE PANTANAL

Het uitgestrekte landschap van de Pantanal en haar lage begroeiing maken wildlife spotten eenvoudig. Ga te voet, per kano of jeep op zoek naar de Big Five van Brazilië en vogelsoorten als de hyacint ara (hyacinth macaw) en jabiru. De beste plek om jaguars te spotten is aan de oevers van de Cuiabárivier. Wij brengen u daarom naar de eenvoudige visserslodge Porto Jofre. Hier maakt u tussen juni en september kans om luierende of jagende jaguars te zien.

Aracari vogel in het Amazonegebied in Brazilië

SLAPEN IN DE JUNGLE

Een verblijf in een junglelodge in het Amazonegebied is een onvergetelijke ervaring. Bij het krieken van de dag staat u op om vogels en zoogdieren te zien. ’s Avonds bewondert u de sterren en geniet u van een vrolijke symfonie van dierengeluiden. Samen met uw gids maakt u boot- en wandeltochten door de dichtbegroeide jungle. Kleurrijke toekans en papegaaien vliegen vlak boven uw hoofd. En wat beweegt daar, een aracari? Dankzij uw oplettende gids mist u niets.

ROUTE EN PRIJSINDICATIE

Deze 18-daagse natuurrondreis door Brazilië brengt u naar: Tijuca in Rio de Janeiro, Itatiaia, de watervallen van Iguazú, de Pantanal, de jaguars bij Porto Jofre en het Amazonegebied.

De prijs voor deze 18-daagse natuurrondreis door Brazilië ligt tussen de €8.500 en €9.000 per persoon, inclusief intercontinentale vluchten. Wij stellen uw reis op maat samen, aan de hand van uw wensen. De uiteindelijke reissom is afhankelijk van actuele prijzen, de wisselkoers, uw wensen, de reisdatum en beschikbaarheid.

Wat wilt u beleven? We luisteren graag naar uw wensen

Neem contact met ons op

Onze expert maakt graag een reisvoorstel op maat voor u.
Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur.

Wij bellen u terug

Vul uw voorkeur in en wij bellen u op de gewenste dag en tijdstip terug.
[contact-form-7 404 "Niet gevonden"]

Neem contact met ons op

Onze expert maakt graag een reisvoorstel op maat voor u.
Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur.

Wij bellen u terug

Vul uw voorkeur in en wij bellen u op de gewenste dag en tijdstip terug.
[contact-form-7 404 "Niet gevonden"]

Wat beleeft u in Brazilië?