Selfdrive Carretera Austral

Rondreis door de ruigste regio van Chili

Prijsindicatie
Prijsindicatie

De prijs voor deze 15-daagse reissuggestie ligt tussen de € 6.500 en € 7.000 per persoon, inclusief intercontinentale vluchten. Wij stellen uw reis op maat samen, aan de hand van uw wensen. De uiteindelijke reissom is afhankelijk van actuele prijzen, de wisselkoers, uw wensen, de reisdatum en beschikbaarheid.

Share
Wat de Route 66 voor de Verenigde Staten is en de Ruta 40 voor Argentinië, is de Carretera Austral voor Chili. De Carretera Austral loopt vanaf Puerto Montt in het merendistrict zuidwaarts richting Torres del Paine in Patagonië. Hier maakt u een 15-daagse roadtrip langs de mooiste plekken van Chili. Met uw eigen huurauto – en in uw eigen tempo – ontdekt u de onbekende en ongerepte Aisén regio, met haar dichte bossen, diepblauwe meren, gletsjers en met sneeuw bedekte bergen.
 

Route

Deze 15-daagse Selfdrive Carretera Austral in Chili brengt u langs: Santiago de Chile – Pumalin – Futaleufu – El Panque – Coyhaique – Puerto Tranquillo – Puerto Guadal.

 

Wilt u deze bestemmingen alvast digitaal ontdekken? Zoom dan in op het kaartje, en gebruik het gele ‘Street View’-icoon om rond te kijken. 

UItzicht tijdens rondreis PUmalin in Chili

Naar Pumalin

Uw tocht begint in het merendistrict van Chili, in de stad Puerto Montt. Wij zorgen ervoor dat een 4×4 klaar staat, waarmee u elke onverharde weg aankunt. De eerste route, richting het Nationaal Park Pumalin, is schitterend. U rijdt langs prachtige meren en dwars door de Andes, waar u uitkijkt op vulkanen en met sneeuw bedekte bergtoppen. Pumalin is een ongerept natuurgebied, met verscholen blauwe kratermeren die fel afsteken tegen de groene berghellingen en de sneeuwtoppen van de Andes.

 

Het landschap van Futaleufu in Chili tijdens een rondreis geschikt voor riviercruise

Futaleufu

Uw volgende reisdoel is Futaleufu. Dit is een typisch dorp voor de Aisénregio, met schilderachtige houten huizen, omgeven door een spectaculair landschap. Futaleufu is uw startpunt voor rivierexcursies. Vanuit hier kunt u peddelen met een kajak op de Rio Espolon of raften op de Rio Futaleufu. Blijft u liever op het land? Maak dan een trekking, of ga paardrijden met een gids. In het rustieke hotel El Barranco geniet u ’s avonds moe maar voldaan van een Chileense zalmschotel.

 

Chili_weg naar Queulat_landschap

Queulat ijskap

Verder zuidwaarts rijdt u door het dichtbegroeide Nationaal Park Queulat. Hoogtepunt  is de Queulat ijskap van zo’n 80 vierkante kilometer. Na een schitterende wandeling door de natuur ziet u hier de hangende gletsjer Ventisquero Colgante. U verblijft in hotel Puyuhuapi, dat in een zee-inham ligt en daardoor alleen per boot bereikbaar is. Kanoën is hier fantastisch. En omdat het gebied in verbinding staat met de Pacifische Oceaan, spot u misschien zelfs een walvis!

 

Marmergrotten in Catedrales Marmol, Chili, gletsjer

Marmergrotten

Puerto Tranquilo is een klein dorp aan het Lago General Carrera. Dit dorp is uw vertrekpunt voor een tocht door de Valle Exploradores, een zijweg van de Carretera Austral. De weg voert u langs een wild stromende rivier, gevoed door watervallen en helder gletsjerwater. Bergen met witte sneeuwtoppen en hangende gletsjers verrijzen naast u. Een bezoek aan de Catedral de Marmol mag zeker niet ontbreken. U ziet marmeren rotsformaties in de vorm van kathedralen, die alleen per boot bereikbaar zijn.

 

Met een bootje over het meer bij peurto guadal in chili tijdens vakantie

Puerto Guadal

Aan de oostkant van het prachtige Lago General Carrera ligt het stadje Puerto Guadal. Dit is een uitstekend uitgangspunt voor rivier- en gletsjertochten. Met de Patagonia Jet vaart u over spectaculaire rivieren en meren en langs de Leones en Soler gletsjers. Deze gletsjers zijn alleen per boot bereikbaar. Bent u liever actief? Maak dan een trekking of paardrijtocht. Of ga met een gids vliegvissen in de Rio Baker.

 

Prijsindicatie

De prijs voor deze 15-daagse Selfdrive Carretera Austral in Chili ligt tussen de € 6.500 en € 7.000 per persoon, inclusief intercontinentale vluchten. Wij stellen uw reis op maat samen, aan de hand van uw wensen. De uiteindelijke reissom is afhankelijk van actuele prijzen, de wisselkoers, uw wensen, de reisdatum en beschikbaarheid.

 

Wat wilt u beleven? We luisteren graag naar uw wensen

Neem contact met ons op

Onze expert maakt graag een reisvoorstel op maat voor u.
Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur.

Wij bellen u terug

Vul uw voorkeur in en wij bellen u op de gewenste dag en tijdstip terug.
[contact-form-7 404 "Not Found"]

Neem contact met ons op

Onze expert maakt graag een reisvoorstel op maat voor u.
Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur.

Wij bellen u terug

Vul uw voorkeur in en wij bellen u op de gewenste dag en tijdstip terug.
[contact-form-7 404 "Not Found"]