Cruise door ruig en stoer Alaska

Elf dagen langs walvissen en fjorden met Lindblad Expeditions

Prijsindicatie
Prijsindicatie

De prijs voor deze achtdaagse reissuggestie (cruise-only) ligt rond de € 8.950 per persoon. Wij stellen uw reis op maat samen, aan de hand van uw wensen. De uiteindelijke reissom is afhankelijk van de hut van uw keuze, actuele prijzen, de wisselkoers, de reisdatum en beschikbaarheid.

Share
Lindblad Expeditions maakte in het verleden naam door als eerste organisatie ter wereld een expeditiecruise met passagiers naar Antarctica te ondernemen. Ze varen met kleinschalige schepen en nemen de beste gidsen mee aan boord. Natuur en het zien van veel wild staat bij Lindblad altijd centraal. Alaska is hiervoor een uitgelezen bestemming! De cruise naar Alaska onderneemt Lindblad Expeditions met de kleinschalige schepen Sea Lion en Sea Bird, waar maximaal 62 passagiers op passen.

 

Alaska Misty Fjords Sea Bird schip

Ketchikan en Misty Fjords

U arriveert in Ketchikan waar u gelijk een eerste indruk opdoet van Alaska. U kunt hier namelijk Tlingit totempalen bewonderen! U stapt aan boord van het schip en vaar richting de Misty Fjords. Hier worden vaak walvissen gespot – breaching of tail-slapping zijn spectaculaire gedragskenmerken en leveren waanzinnige foto’s op. Maak een wandeling door de bossen met één van de gidsen, of peddel langs de kust!

 
springende walvis

Clarence Strait en Petersburg

In de Clarence Strait heeft u grote kans om bultrugwalvissen tegen te komen. Wie weet duikt er een grote groep op naast de boot en kunnen de hydrofoons te water worden gelaten! Luister ademloos naar het indrukwekkende gezang van de walvissen. Experts aan dek geven antwoord op al uw vragen. Bij het kleine dorp Petersburg op Mitkof Island blijft het schip voor anker liggen. Hier ontmoet u de lokale vissers en geniet u van vers gevangen zalm.

Alaska gletsjer wandeling

Tracy Arm

Tracy Arm is een 35 kilometer lange, indrukwekkende fjord. Langs de hellingen van de hoge bergen storten watervallen zich naar beneden. Het hoogtepunt ligt aan het einde van de fjord. Hier liggen de prachtige Sawyer en South Sawyer gletsjers, die worden omringd door hoge bergpieken. Stap in uw zodiac voor een blik van dichtbij en vaar langs grillig gevormde ijsbergen. De kusten zijn een favoriete plek voor zwarte beren.

Alaska Sawyer gletsjer

Haines en de Chilcat rivier

Haines is in Alaska het middelpunt voor avonturiers. Raften, trekkings en mountainbiken behoren tot de favoriete activiteiten. U geniet er vooral van prachtige natuurwandelingen en kajaktochten op de Chilcat rivier. Het gebied is enorm zalmrijk en daarom is er ook veel wild te spotten in en rondom de rivier. De met sneeuw bedekte bergtoppen zorgen continue voor prachtige vergezichten.

Brown bears (grizzlies) Katmai National Park. Alaska

Glacier Bay National Park

Twee dagen varen in het nationale park Glacier Bay is fantastisch. De kleine jachten zijn zeer flexibel en de kapitein manoeuvreert u dicht bij de gletsjers en het wildlife. We raden u aan om hier te kajakken! Zo dicht op het water lijken de gletsjers nog indrukwekkender. In de baaien ziet u papegaaiduikers en zeeleeuwen. Op het land leven elanden en beren. Ook zeearenden worden regelmatig gezien in Glacier Bay!

Alaska Sitka totempaal (2)

Icy Strait en Sitka

In het prachtige Icy Strait is de kans op het zien van bultrugwalvissen groot. Deze reuzen zijn nieuwsgierig en komen dicht bij het schip. Zeeleeuwen liggen te rusten op de ijsschotsen of de gletsjerkust en worden vergezeld door allerlei soorten zeevogels. ’s Middags peddelt u langs de grillige gletsjerkust en gaat u op zoek naar beren. Uw cruise eindigt in het plaatsje Sitka. U heeft nog tijd om de totems in Sitka National Historical Park te zien en het Raptor Rehabilitation Center te bezoeken.

Prijsindicatie

De prijs voor deze achtdaagse reissuggestie (cruise-only) ligt rond de € 8.950 per persoon. Wij stellen uw reis op maat samen, aan de hand van uw wensen. De uiteindelijke reissom is afhankelijk van de hut van uw keuze, actuele prijzen, de wisselkoers, de reisdatum en beschikbaarheid.

Inbegrepen: transfer naar het schip, elf dagen/tien nachten cruise op basis van volpension (inclusief excursies tijdens de cruise).

Niet inbegrepen: intercontinentale vluchten, overig vervoer en verblijf.

 

Extra Informatie

Reisperiode: juni en juli. Vraag onze experts naar de mogelijkheden. Neem contact op met de Thika experts om uw reiswensen te bespreken en vorm te geven!