Luxe Cruise naar Japan

Vijftien dagen langs natuur en cultuur met Zegrahm Expeditions

Prijsindicatie
Prijsindicatie

De prijs voor deze negendaagse reissuggestie (cruise-only) ligt rond de € 13.700 per persoon. Wij stellen uw reis op maat samen, aan de hand van uw wensen. De uiteindelijke reissom is afhankelijk van de hut van uw keuze, actuele prijzen, de wisselkoers, de reisdatum en beschikbaarheid.

Share
Hokkaido is dé wildlifebestemming van Japan. U gaat op zoek naar de Japanse pygmee-spechten, zeearenden, en de iconische rood gekroonde kraanvogels. U ziet ze samen met miljoenen zeetrekvogels die broeden op het eiland Teuri. Natuurlijk heeft Japan niet alleen een rijke natuur, maar ook een indrukwekkende cultuur! Maak kennis met de lokale bevolking in Abashiri en Hakodate, waar u de bruisende ochtendmarkten bezoekt. De traditionele muziek- en dansvoorstellingen van de inheemse Ainu geven u een intieme blik in hun levenswijze.
Japan Tokyo stad shutterstock

Tokio en de Caledonian Sky

Tokio heeft gedurende de afgelopen decennia een prachtige balans gevonden tussen hypermoderne, neon-verlichte skyscrapers en historische tempels en gebruiken. Na een overnachting en stadstour in Tokio reist u met een ultramoderne hogesnelheidstrein naar Niigata, waar u aan boord gaat van de Caledonian Sky. Dit all-suite luxe schip is geschikt voor maximaal 100 passagiers. 

Japan Zegrahm Expeditions kaart vaarroute

Sapporo en Otaru

Na een dag op zee arriveert u bij Sapporo. Deze dynamische stad is beroemd vanwege de skipistes, het ijsbeeldhouwfestival en de culinaire belevingen. Neem de kabelbaan naar de top van Mount Moiwa Odori voor een fantastisch uitzicht! Vogelliefhebbers gaan naar Otaru om  Japanse pygmeespechten, blauw-witte vliegenvangers en andere migrerende vogelsoorten te spotten.

Japan Hokkaido Toyako Lake

Teuri, Rishi en Rebun

Het eiland Teuri is het thuis van miljoenen migrerende zeevogels, die massaal naar de steile hellingen komen om te broeden. Het nabijgelegen Rishiri biedt een scala aan wandelingen. Samen met het naburige Rebun maakt Rishiri deel uit van het populaire Rishiri-Rebun-Sarobetsu National Park. Rebun wordt ook wel het ‘drijvende bloemeneiland’ genoemd; het is in deze periode bedekt met wilde bloemen. Een uniek verschijnsel!

Japan Asaichi markt Hakodate 3

Abashiri

De lokale bevolking van Abashiri leeft vooral van de visserij. Alle kans om vandaag te genieten van de Japanse keuken! U heeft keuze uit een aantal excursies; zoals een bezoek aan de warmwaterbronnen van Iwo Sulphur, een tocht door de Shiretoko Pass met uitzicht op de Rausu berg, of naar Utoro – waar u kans heeft om bruine beren, zeearenden en gebrilde zeekoeten te zien. 

Japan roodgekroonde kraanvogel 1

Kushiro Marsh

De stad Kushiro is het uitgangspunt om Kushiro Marsh, Japans grootste moerasgebied, te bewonderen. De flora en fauna zijn hier indrukwekkend divers. Kushiro Marsh is het heiligdom van de rood gekroonde kraanvogels, die voor Japanners het symbool zijn van geluk en een lang leven. Bijzonder is de dans van deze kraanvogels. Ze dansen in paren en hun sprongen en vleugelbewegingen zijn choreografisch een lust voor het oog.

 

Orthodox Church

Hakodate en Niigata

Hakodate was één van de eerste havens in Japan die zich openstelde voor buitenlandse handel in het jaar 1854. Rond de haven ziet u veel gebouwen in Westerse stijl. Begin de dag als een echte Japanner op de Hakodate Asaichi (de kleurrijke ochtendmarkt) die overspoeld is met verse zeevruchten en traditionele snacks. De volgende dag arriveert u in Niigata en neemt u afscheid van de bemanning. Met de hogesnelheidstrein keert u terug naar Tokio.

 

Prijsindicatie

De prijs voor deze negendaagse reissuggestie (cruise-only) ligt rond de € 13.700 per persoon. Wij stellen uw reis op maat samen, aan de hand van uw wensen. De uiteindelijke reissom is afhankelijk van de hut van uw keuze, actuele prijzen, de wisselkoers, de reisdatum en beschikbaarheid.

Inbegrepen: transfer naar het schip, vijftien dagen/veertien nachten cruise op basis van volpension (inclusief excursies en havenbelasting).

Niet inbegrepen: intercontinentale vluchten, overig vervoer en verblijf.

Extra informatie

Reisperiode: 20 mei tot 3 juni 2018. Vraag onze experts naar de mogelijkheden. Langer verblijven in Japan? Dat kunnen we ons goed voorstellen. Neem contact op met de Thika experts om uw reiswensen te bespreken en vorm te geven!