Cruise langs de Seychellen, Madagaskar en Aldabra

Vijftien dagen luxueus genieten met Zegrahm Expeditions

Prijsindicatie
Prijsindicatie

De prijs voor deze negendaagse reissuggestie (cruise-only) ligt rond de € 16.700 per persoon. Wij stellen uw reis op maat samen, aan de hand van uw wensen. De uiteindelijke reissom is afhankelijk van de hut van uw keuze, actuele prijzen, de wisselkoers, de reisdatum en beschikbaarheid.

Share
Deze unieke cruise langs de Seychellen en Madagaskar brengt u via de mooiste plekjes naar de ongerepte Aldabra atol. Dit UNESCO Werelderfgoed is de thuisbasis voor ’s werelds grootste populatie reuzenschildpadden! De andere parels die u bezoekt in de Indische Oceaan zijn La Digue met haar enorme granieten keien, Madagaskar – bekend vanwege de fotogenieke lemuren en kleurrijke kameleons – en het Franse vulkaaneiland Réunion.

 

Cruiseschip Silver Explorer Silversea2

Aan boord van de Silver Discoverer

Het eiland Mahé in de Seychellen wordt gedefinieerd door poederzachte, witte stranden en de kleurrijke Creoolse cultuur. U overnacht op dit heerlijke eiland, en de volgende dag maakt u kennis met uw medepassagiers en de gidsen. Dan is het toch eindelijk tijd om aan boord te gaan van het luxe all-suite cruiseschip Silver Discoverer! Dit kleinschalige cruiseschip is geschikt voor maximaal 120 passagiers.

 

Seychellen La Dique eiland kust

La Digue en Praslin

Gigantische granieten rotsblokken en wuivende palmen vormen het decor van het eiland La Digue. Ontdek het eiland per fiets of maak een natuurwandeling langs witte stranden, plantages en natuurreservaten. Op het eiland Praslin bezoekt u het betoverende Vallée de Mai National Park. In dit ongerepte palmbos groeien de beroemde coco de mer-palmen. U gaat er op zoek naar gekko’s, de zeldzame endemische zwarte papegaai en blauwe duiven.

seychellen maanvissen koraal

Poivre Atol

Het afgelegen Poivre Atol – waar zelden toeristen komen – nodigt u uit tot wandelingen langs oneindige stranden. U bezoekt een kopraplantage en leert er alles over kopra en kokosolie. Neem hier ook zeker een duik in het glasheldere water! De koraalriffen worden bewoond door talloze, kleurrijke tropische vissoorten. Terwijl u snorkelt glijden manta’s gracieus onder u door en zweven zwartneksternen boven u in de lucht.

Aldabra schildpad (2)

Aldabra

Twee volle dagen in de Aldabra atol is het hoogtepunt van deze cruise langs de Seychellen. Vanwege het extreme isolement van Aldabra leven hier veel endemische diersoorten. Reuzenschildpadden; naar schatting meer dan 100.000 individuen! Eilandjes worden bewoond door honderden fregatvogels. Kokoskrabben, met klauwen sterk genoeg om kokosnoten te kraken, bevolken de stranden en in het water cruisen adelaarsroggen.

Madagascar (1)

Nosy Hara en Mount Amber

Nog zo’n ongerepte archipel: Nosy Hara. Twaalf eilanden met witte zandstranden en ongerepte koraalriffen. Per zodiac verkent u de fascinerende geologie en stapt u van boord op de mooiste afgelegen stranden. Daarna een prachtige rit naar Mount Amber National Park; hier gaat u op zoek naar zeldzame kroonmaki’s en bruine lemuren. Ook komt u hier de Madagaskar kuifibis en de Amber Mountain rotslijster tegen!

Madagascar Maroantsetra markt hoeden

Nosy Mangabe en Maroantsetra

U vaart door naar Nosy Mangabe. Tijdens een wandeling ziet u muislemuren, gekko’s en boomkikkers – met een beetje geluk zelfs de dwergkameleon. Na de lunch is het de beurt aan bruisende markt van de stad Maroantsetra. De drukke gezelligheid is aangename afwisseling! U vindt er veel lokale producten, en de handgeweven raffiahoeden maken van de markt een levend kleurenpalet.

Madagascar kameleon

Masoala National Park

Het grootste nationale park van Madagaskar is Masoala. Dit park bestaat uit prachtig uiteenlopende landschappen; van bergen en regenwouden tot stranden en koraalriffen. Een groot deel van de flora en fauna is endemisch. U ziet in het regenwoud ringstaartmangoesten, mantellakikkers, verschillende soorten kameleons en inheemse vogelsoorten zoals de grasuil en slangarend.

Reunion vulkaan CREDIT IRT - emmanuel_virin

Réunion en Mauritius

Voordat de cruise eindigt, zet u nog voet aan wal op het vulkaaneiland Réunion. In het koloniale stadje St. Denis proeft u de Franse en Creoolse invloeden. U reist de bergen in en geniet van de weelderige vulkaanlandschappen. Tijdens een wandeling gaat u op zoek naar wilde orchideeën en vogelsoorten zoals de roodborsttapuit en de kiekendief. Uw cruise eindigt op het eiland Mauritius.

 

Prijsindicatie

De prijs voor deze negendaagse reissuggestie (cruise-only) ligt rond de € 16.700 per persoon. Wij stellen uw reis op maat samen, aan de hand van uw wensen. De uiteindelijke reissom is afhankelijk van de hut van uw keuze, actuele prijzen, de wisselkoers, de reisdatum en beschikbaarheid.

Inbegrepen: transfer naar het schip, vijftien dagen/veertien nachten cruise op basis van volpension (inclusief excursies en havenbelasting).

Niet inbegrepen: intercontinentale vluchten, overig vervoer en verblijf.

 

Extra informatie

Reisperiode: 22 oktober 2018 tot 5 november 2018. Vraag onze experts naar de mogelijkheden. Uw reis verlengen met een paar dagen op Mahé, Réunion of Mauritius? Dat kunnen we ons goed voorstellen. Neem contact op met de Thika experts om uw reiswensen te bespreken en vorm te geven!