Cruise door Vietnam en Cambodja

8 dagen met Aqua Expeditions langs cultuur en natuur

Prijsindicatie
Prijsindicatie

De prijs voor deze achtdaagse reissuggestie (cruise-only) ligt rond de € 8.700 per persoon. Wij stellen uw reis op maat samen, aan de hand van uw wensen. De uiteindelijke reissom is afhankelijk van de hut van uw keuze, actuele prijzen, de wisselkoers, de reisdatum en beschikbaarheid.

Share
Aqua Expeditions is een begrip onder cruisereizigers. In het noorden van Peru biedt deze partner van Thika Travel al een fantastische Amazone riviercruise aan. Sinds kort vaart Aqua Expeditions met het luxe schip Aqua Mekong over de iconische Mekong rivier, door Vietnam en Cambodja. Hier, tussen de bloeiende culturen van de Mekong Delta in Vietnam en de oude ruïnes en koloniale pareltjes van Cambodja, geniet u op uiterst comfortabele wijze van een exotische cruise. Begeleid door de beste lokale gidsen reist u naar de Khmer tempels van Angkor Wat, de ongerepte stranden van Sihanoukville, de Vietnamese hooglanden en het moderne Ho Chi Minh City.

 

Vietnam Aqua Mekong Cruise (1)

Ho Chi Minh City en Binh Thanh

Op de eerste dag van uw reis scheept u in op de luxe Aqua Mekong. U vaart noordwaarts, en bezoekt op uw tweede dag het dorpje  Binh Thanh. Struin rond op de kleurrijke markt en bewonder de lokale wevers. In het deltadorp My An Hung maakt u een wandeling door de groene plantages en proeft u de lokale vruchten. Liever actief? Fiets dan met een gids een zeventien kilometer lange tocht waarbij u hoort, ruikt, ziet en proeft van de lokale cultuur.

Vietnam Aqua Mekong zon dek

Chau Doc

Met een speciaal uitgeruste skiff vaart u op de derde dag door het Bassac kanaal naar Chau Doc –   de drijvende markt met kleurrijke bootjes. In Long Son Pagoda maakt u kennis met de monniken die u een kijkje gunnen in hun eeuwenoude boeddhistische rituelen. Even later beleeft u op de Tan Chau markt met een chef-kok een culinaire middag. Terwijl de Aqua Mekong Cambodja invaart, ontspant u bij het zwembad of geniet u van een traditionele Khmer massage.

Vietnam Aqua Mekong fietsen

Koh Oknha Tey, Preah Prosop

Tijd om te genieten van de prachtige natuur in en rond de Mekong rivier op de vierde dag! Als u de voorbije dagen nog niet gefietst heeft, dan is vandaag een must. U fietst langs boeddhistische tempels en rieten huizen op houten palen. Witte ossen kruisen uw pad en ambachtslieden tonen hun verf- en weefkunsten. Na de lunch vaart u met de skiffs richting Preah Prosop, een afgelegen en onaangetast Khmer dorp omringd door prachtige tamarinde-bomen.

Cambodja Angkor Wat shutterstock

Phnom Penh en Angkor Wat

Dag vijf staat in het teken van de Cambodjaanse hoofdstad Phnom Penh en de beroemde tempel Angkor Wat. Een rit met een gemotoriseerde tuk-tuk, een bezoek aan het Koninklijk Paleis en het  Museum van Cambodja met ’s werelds grootste collectie Khmer kunst. De passagiers die voor een korte cruise kozen, gaan van boord. U en de nieuwe gasten aan boord genieten van een heerlijke sundowner met traditionele hapjes: gezouten watermeloen met Thaise basilicum.

Vietnam Aqua Mekong rivier boottocht (2)

Tonle Sap Rivier en Koh Chen

Op de ochtend van dag zes bezoekt u het zilverdorpje Koh Chen. Het vakmanschap dat hier tentoongesteld wordt is wereldberoemd. De volgende dag vaart u rond in het Tonle Sap Lake – door UNESCO aangewezen als BIosphere Reserve. In Chhnok Tru proeft u ijs in de ijsfabriek en bezoekt u het drijvende dorp Moat Khla, dat alleen toegankelijk is over water. Hier neemt u deel aan een boeddhistische ceremonie waarin het leven wordt gezegend.

Vietnam Mekong rivier shutterstock (1)

Prek Toal en Siem Reap

De laatste dag van deze Mekong riviercruise eindigt met een skifftocht door het grote Prek Toal Core Bird Reserve, één van de grootste zoetwatergebieden in Azië en het laatste toevluchtsoord in Zuidoost-Azië voor grote waadvogels zoals pelikanen, ooievaars, zwarthoofdibissen en de ongrijpbare maskerfuutkoeten. Aan het eind van de dag neemt u afscheid van de bemanning en uw medepassagiers.

Prijsindicatie

De prijs voor deze achtdaagse reissuggestie (cruise-only) ligt rond de € 8.700 per persoon. Wij stellen uw reis op maat samen, aan de hand van uw wensen. De uiteindelijke reissom is afhankelijk van de hut van uw keuze, actuele prijzen, de wisselkoers, de reisdatum en beschikbaarheid.

Inbegrepen: transfer naar het schip, acht dagen/zeven nachten cruise op basis van volpension (inclusief excursies tijdens de cruise).

Niet inbegrepen: intercontinentale vluchten, overig vervoer en verblijf.

 

Extra Informatie

Reisperiode: hele jaar. Tijdens de periode december – augustus (laagwater) wordt het vaarschema iets aangepast in verband met de waterstand. Vraag onze experts naar de mogelijkheden. Langer verblijven in Vietnam of Cambodja? Dat kunnen we ons goed voorstellen. Neem contact op met de Thika experts om uw reiswensen te bespreken en vorm te geven.