Rondreis Mystiek Ladakh

14 dagen langs monniken en bergen

Prijsindicatie
Prijsindicatie

De prijs voor deze 14-daagse voorbeeldreis ligt tussen de € 5.350 en € 5.500 per persoon, inclusief intercontinentale vluchten. Wij stellen uw reis op maat samen, aan de hand van uw wensen. De uiteindelijke reissom is afhankelijk van actuele prijzen, de wisselkoers, uw wensen, de reisdatum en beschikbaarheid.

Share
Ladakh in India kunt u al bewonderen voor u er bent: tijdens uw vlucht van Delhi naar Leh ziet u door uw vliegtuigraam de Dhauladharbergketen, die de opmaat vormt voor de Indiase Himalaya. Hierachter strekt zich uw decor uit voor de komende dagen. Bontgekleurde en besneeuwde toppen worden weerspiegeld in kristalheldere meren. Witte kloosters tekenen scherp af tegen de grijze bergwanden en de Indusrivier baant zich een weg naar beneden, tussen steile bergen door. Uw 14-daagse zoektocht naar berggeiten, de lammergier en de sneeuwluipaard kan beginnen. 
 
Deze 14-daagse Rondreis Mystiek Ladakh brengt u naar: Delhi – Leh – Ulley – Stok – Tso Kar – Thiksey – Delhi

 

india_ladakh_klooster_monniken Thiksey  

Thiksey Monastery

De boeddhistische kloosters op de kegelvormige heuveltoppen zijn al van kilometers ver te zien. U bezoekt het meest bijzondere: het Thiksey Monastery. De beste tijd van de dag is half zes in de ochtend. Dan vindt namelijk het ochtendgebed plaats. U maakt deze spirituele ervaring mee en hoort hoe het monotone geluid van de Tibetaanse hoorns echoot door de Indusvallei. De gebedsruimtes en eeuwenoude bibliotheek met indrukwekkende boeddhabeelden zijn onvergelijkbaar.

 

india_ladakh_wilde ezels galop  

Ruige natuur

Minder bekend is de natuur van deze streek, die we u ook graag laten beleven. U ziet avontuurlijke berggeiten met gekrulde horens, die als acrobaten langs afgronden en over rotspunten klauteren. Kuddes dravende ezels in de uitgestrekte leegte van de Tso Karvallei zijn prachtig om te fotograferen. Net als de zeldzame zwarthalskraanvogel, die hier leeft. Uw natuurgids heeft een scope, waarmee hij diersoorten als Tibetaanse wolven en vossen dichtbij haalt.

 

 

Verken de Himalaya

Wilt u een nog completer beeld krijgen van dit spectaculaire gebied? Laat u dan vanaf de voet van de Himalaya de bergen inrijden! U start uw route in Amritsar, waar u de schitterende Gouden Tempel van de Sikhs bezoekt. U passeert de heilige stad Dharamsala en Manali. Na deze steden verlaat u de bewoonde wereld en rijdt door ongekend mooie landschappen, via vele haarspeldbochten en langzaam hoogte winnend, richting Ladakh.

 

Trotseer de kou

Wilt u een stapje verder gaan? In de winter zijn de nachten in Ladakh ijzig koud. Berggeiten en marmotten zakken in deze periode af naar de dalen voor voedsel, gevolgd door… de sneeuwluipaard. Uw reis staat in deze periode geheel in het teken van dit prachtige dier. U overnacht zeer eenvoudig, bij lokale herders. Met uw gids wandelt u de bergen in. Hij weet precies waar de prooi zich ophoudt en waar u de sneeuwluipaard kunt treffen. Een onvergetelijke ervaring.

 

Prijsindicatie

De prijs voor deze 14-daagse Rondreis Mystiek Ladakh ligt tussen de € 5.350 en €5.500 per persoon, inclusief intercontinentale vluchten. Wij stellen uw reis op maat samen, aan de hand van uw wensen. De uiteindelijke reissom is afhankelijk van actuele prijzen, de wisselkoers, uw wensen, de reisdatum en beschikbaarheid.

 

Wat wilt u beleven? We luisteren graag naar uw wensen

Neem contact met ons op

Onze expert maakt graag een reisvoorstel op maat voor u.
Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur.

Wij bellen u terug

Vul uw voorkeur in en wij bellen u op de gewenste dag en tijdstip terug.
[contact-form-7 404 "Not Found"]

Neem contact met ons op

Onze expert maakt graag een reisvoorstel op maat voor u.
Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur.

Wij bellen u terug

Vul uw voorkeur in en wij bellen u op de gewenste dag en tijdstip terug.
[contact-form-7 404 "Not Found"]