Zoektocht naar de sneeuwluipaard in India

Op zoek naar De Grijze Geest

Prijsindicatie
Prijsindicatie

De prijs voor deze reissuggestie ligt rond de € 7.500 per persoon (op basis van twee samenreizende personen - er geldt een eenpersoonstoeslag van plusminus € 3.000), inclusief intercontinentale vluchten. Wij stellen uw reis op maat samen, aan de hand van uw wensen. De uiteindelijke reissom is afhankelijk van actuele prijzen, de wisselkoers, uw wensen, de reisdatum en beschikbaarheid.

Share
“Pas als u hem gezien heeft, mag u hem sneeuwluipaard noemen, mevrouw. Tot die tijd heet hij de Grijze Geest.” Hilde Sanders, medeoprichter van Thika Travel, mocht deze naamswijziging meemaken tijdens een onvergetelijke expeditie in Ladakh, India. Ook op zoek naar de Grijze Geest? Dan nemen we u graag mee op een trektocht door de ruige Himalaya. In januari tot en met mei 2020 vertrekken unieke expeditiereizen die geheel in het teken staan van dit fabelachtige dier. Schrijf u snel in, want het aantal plaatsen is beperkt!
paarden rennen door het landschap van Ladakh, India

Strategische punten

De expeditie-groepsreis duurt dertien dagen en wordt geleid door expertgids David Sonam. Een compleet team van lokale trackers brengt u naar strategische punten, waar u een grotere kans maakt om de dieren te spotten. Niet alleen de sneeuwluipaard kan voor uw lens verschijnen – bergdiersoorten als ibex, blauwschaap, oerial, wolven en vossen komen ook voor in de streek en worden soms zelfs al vanuit de lodge gezien!

Sneeuwluipaard in Ladakh, India

De reis naar de sneeuwluipaard

U verblijft enkele dagen in de stad Leh om te wennen aan de hoogte. Diep in de Himalaya ligt de afgelegen Ulley Vallei, waar u een week zult verblijven. De eenvoudige maar comfortabele Snow Leopard Lodge vormt de uitvalsbasis. De trackers gaan voor dag en douw op pad, om sporen te zoeken. Zo vergroten ze de kansen aanzienlijk; sneeuwluipaarden worden met regelmaat gespot in deze vallei!

Het grote genieten

Ondertussen zijn de vergezichten over valleien en op besneeuwde bergen betoverend. Terwijl u de bergwanden afspeurt met uw verrekijker, wordt er een heerlijke lunch naar u toe gebracht. Op uw gemak maakt u korte wandelingen door de ruige natuur. Geniet ook van de gastvrijheid van uw gastgezin, waar u zeker wordt uitgenodigd om een keertje een typische Ladakhi maaltijd te komen eten.

 

Prijsindicatie

De prijs voor deze reissuggestie ligt rond de € 7.500 per persoon (op basis van twee samenreizende personen – er geldt een eenpersoonstoeslag van plusminus € 3.000), inclusief intercontinentale vluchten. Wij stellen uw reis op maat samen, aan de hand van uw wensen. De uiteindelijke reissom is afhankelijk van actuele prijzen, de wisselkoers, uw wensen, de reisdatum en beschikbaarheid.

Wat wilt u beleven? We luisteren graag naar uw wensen

Neem contact met ons op

Onze expert maakt graag een reisvoorstel op maat voor u.
Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur.

Wij bellen u terug

Vul uw voorkeur in en wij bellen u op de gewenste dag en tijdstip terug.
[contact-form-7 404 "Not Found"]

Neem contact met ons op

Onze expert maakt graag een reisvoorstel op maat voor u.
Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur.

Wij bellen u terug

Vul uw voorkeur in en wij bellen u op de gewenste dag en tijdstip terug.
[contact-form-7 404 "Not Found"]